moriarty Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 abi iki gram basketbol bilginizle yorum yapmayın lütfen. utah jazz forumlarına gir, hala enesi herkes büyük bi prospect olarak görüyoki, jeffersonu tradelemelerini istiyorlar. enes ve favorsu oynatmak için. iki ömer aşığın istatistikleri enes kanter ile aynıydı geçen sene dakika bazında baktığında. dolayısıyla ömer kadar oynadığında enes ömerinde üstüne çıkacak. nba'de senin baktığın gibi türk mantığı bakmıyo adamlar. 4 sene oynamayan adamı, biri alıp güvenip ilk 5'ine koyuyo pat diye 80m dolaresi koyup. enes için hiç bi sıkıntı yok su an forumlarda takip ediyorum, böyle uzunlar kolay bulunmaz nbadede her zaman 50-60m usd+ kontrat alır. herkes biliyo yani enesin ilk 5 oynadığı gün yapacaklarını. jermaine oneal vardır mesela enes gibi. ilk 4 senesi enestende az oynadı. sonra başkası kaptı koydu direk 32dkyı adama. http://www.nba.com/playerfile/jermaine_oneal/career_stats.html burası nba, kimse öyle kayseriye oraya düşmez türk değil oradakiler. anlık değil başarı/başarısızlıklar. geçen sezon enes 13 dakika sürede 4.6 sayı 4.2 ribaund ömer 12 dakika sürede 3.2 sayı 3.7 ribaund
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Enes'te cidden allah vergisi bir rebound sezgisi var. Bir şekilde rebound toplayabiliyor ki bu NBA'deki birçok uzunca olmayan ya da çok uzun yıllar sonunda kazanılan birşey, güçsüzdü, çok güçsüzdü hemde ama bu sene o açığını kapattı. Bu sezon çok az gördüm ama pek ezilmedi rakip uzunları arasında. Geçen yıl Enes'e sırtını koyan yıkıp geçiyordu açık açık, Enes'te kimseyi itemiyordu böyle hafif siklet uzun değilse eğer karşısındaki. -Fitness koçum arada hamburger yememe izin veriyor. -kaç tane? -17 falan http://i45.tinypic.com/2d7c5m0.jpg
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 YÜKLEN! http://allstarballot.nba.com/daily?referrer=asb12_reg&cid=asb12_reg http://a1211.hizliresim.com/13/m/g269s.png
Slint Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 http://i6.minus.com/j7rYoI1cMS04q.png
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Lakers - Rockets maçının ilk çeyreği 69 sayı çıktı. Lakers çok farklı oynuyor ya, Kobe ilk çeyrek 11 sayı 7 rebound 5 asist Ömer'de güzel başladı, 4 sayı 2 reb 1 asist 1 top çalma derken Howard, Ömer'in kaşını yardı :(
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 inprc said: bu gidişle enes kanter yeni kontratta alamaz.gerçi potensiyeli olduğunu düşünen takımlar belki düşük ücretle takıma katabilir.utah'da süre bulması çok zor.ömer aşık gibi doğru takıma gitmeli. artık enes 3 yıl sonra kayseri meysusporda oynarsa babası kına yıkar heralde.yaktı çocuğu.şu laflar tam enes gitti diye kötülemeye çalışan fenerli lafları dünyadan haberiniz yok hakkaten, adamın gidiş kararı verdiği en doğru karardı, fener de bu çocuğa yapabileceği en büyük kötülüğü yaptı o ayrı. vizyonunuzu geliştirin birazcık, enes'in yerini dolduracak eurolig oyuncusu bulunur ama milli takım için enes gibi kumaş daha 10 yıl gelmez.
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 senin bu yazdıklarında tam fenerbahçe düşmanı galatasaray'lı sözleri. enes'in gidişinde fb'nin herhangi bi hatası olmadığını en güzel murat murathanoğlu yazmıştı o zaman. aç bi zahmet oku lütfen. ayrıca enes nba'de 2 sene sora ilk 5 çıkmaya başlar banko. uzun adam dediğiniz geç gelişir. özellikle enes gibi biraz daha eski tarz (showtime olmayan yani) basketbol oynayan bi oyuncunun mutlaka tecrübe kazanması lazım.
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 murat murathanoğlu inanılmaz fanatik fb'lidir.... fb enes'i zorla tutmak istedi uzun kontratla, enes de istemedi nba'e gitti, bu kadar basit. sonra fb baltalamaya çalıştı enes'i kolejde, baltaladı da, ama yapacak bişi yok, enes şu anda hazır, ne zaman 25 dakka ve üzeri ortalama alırsa patlama yapacak..
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 fb'nin hakkını arama olayını baltalama olarak görmek kolay iş değil. helal olsun. ncaa yönetimi fb'den belgelerini istedi fb'de yolladı. napıcaktı yalan mı söylicekti ncaa'e fb?
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 önce böyle böyle para olayları var diye ispileyen de fb. ah biraz fanatik olmasak ah. şaka gibi ya. neyse daha tartışmıcam.
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Bu arada off topic biraz ama, uzun zamandır NBA'e uzak kalmıştım, şöyle tavsiye edebileceğiniz yabancı veya yerli güzel blog'lar var mıdır. Severim blog okumayı sıkıca takip de etmek istiyorum..
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 sabonis said: önce böyle böyle para olayları var diye ispileyen de fb. ah biraz fanatik olmasak ah. şaka gibi ya. neyse daha tartışmıcam. fb ülker boşa mı yaptı o yatırımları peki enes'e? fb adama profesyonel olsun diye bi dünya yatırım yaptı sorada üstüne kontrat önerdi. enes tercihini yaptı kabul etmedi ve amerika'ya gitti. ncaa kurallarını sen benden iyi bilirsin. ben çok takip etmiyorum. madem ncaa'e gidip oynama hayali vardı neden fb'den para kabul etti? burda hata enes'te değil ona yol gösterenlerde. ama şu olayda fb'nin suçu var demek hakikaten şaka gibi bi tutum. fb mi uyarıcak adamı "bak enes ilerde ncaa'e gitmek istersen sora bizden para aldın diye oynayamazsın" diye? bin tanede örnek var enes'ten önce aynı şeyi yapıp ncaa'de oynayan. doğuş, engin ncaa'de oynadı. neden onlarda bi sorun çıkmadı?
Buddha Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Şu durumda FB şöyle böyle diyenlerinde fanatik olmadığını zannetmiyorum.
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Sotto said: Bu arada off topic biraz ama, uzun zamandır NBA'e uzak kalmıştım, şöyle tavsiye edebileceğiniz yabancı veya yerli güzel blog'lar var mıdır. Severim blog okumayı sıkıca takip de etmek istiyorum.. 1.5 sene önce konyalı portlandlılar derdim ama artık maalesef bitirdim. ilginç yazılar vardır baya da günceldi. ilgini çeken yazıları hızlı hızlı okursan geçen sezondan önceki 2 sezonu falan baya öğrenirsin neler oldu hızlı hızlı.
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 mokoko said: sabonis said: önce böyle böyle para olayları var diye ispileyen de fb. ah biraz fanatik olmasak ah. şaka gibi ya. neyse daha tartışmıcam. fb ülker boşa mı yaptı o yatırımları peki enes'e? fb adama profesyonel olsun diye bi dünya yatırım yaptı sorada üstüne kontrat önerdi. enes tercihini yaptı kabul etmedi ve amerika'ya gitti. ncaa kurallarını sen benden iyi bilirsin. ben çok takip etmiyorum. madem ncaa'e gidip oynama hayali vardı neden fb'den para kabul etti? burda hata enes'te değil ona yol gösterenlerde. ama şu olayda fb'nin suçu var demek hakikaten şaka gibi bi tutum. fb mi uyarıcak adamı "bak enes ilerde ncaa'e gitmek istersen sora bizden para aldın diye oynayamazsın" diye? bin tanede örnek var enes'ten önce aynı şeyi yapıp ncaa'de oynayan. doğuş, engin ncaa'de oynadı. neden onlarda bi sorun çıkmadı? enes'in aldığı para bööle yılda 30bin dolar mı ne öle bir şeydi. profesyonellikten çok uzakta bir rakam. yani bir "yatırım" söz konusu değil o anlamda. ama yine de bu ufak rakam ncaa kurallarının biraz üzerinde kalıyordu ve bu ispilendi ncaa'e fb'li yöenticiler tarafından. veya rakip takımlara ispilendi, rakip takımlar da ncaa'e söyledi enes'te böle bişe olabilir falan diye. yoksa kim bilecek enes'in ne para aldığını... herkesten istenen bir şey değil bu. öyle hatırlıyorum, zamanında araştırdığımda öle çıkmıştı vardığım sonuç. umarım doğru hatırlıyorumdur tabii.
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 malesef yanlış hatırlıyosun. aynı bilgiler doğuş ncaa'e giderkende istenmiş ve aynı şekilde fb yine bilgileri paylaşmış. doğuş'un aldığı para ncaa kurallarına göre uygun bulunmuş ve sadece 11 maç ceza alıp ncaa'de oynamaya başlamış. enes'in ncaa kurallarına göre aldığı paranın yüksek olduğunu bilmesi gerekiyodu. burda suç fb'de diyemezsiniz lütfen yani. ayrıca 30 bin dolar değil toplamda 190.000$ harcanmış enes için. amatör bir oyuncu için hayli yüklü bi para.
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 mokoko said: malesef yanlış hatırlıyosun. aynı bilgiler doğuş ncaa'e giderkende istenmiş ve aynı şekilde fb yine bilgileri paylaşmış. doğuş'un aldığı para ncaa kurallarına göre uygun bulunmuş ve sadece 11 maç ceza alıp ncaa'de oynamaya başlamış. enes'in ncaa kurallarına göre aldığı paranın yüksek olduğunu bilmesi gerekiyodu. burda suç fb'de diyemezsiniz lütfen yani. ayrıca 30 bin dolar değil toplamda 190.000$ harcanmış enes için. amatör bir oyuncu için hayli yüklü bi para. 190 nerden çıktı bilmiyorum valla ama işte 3 yılda 100bin falanmış. hafızam kötüdür ama bu kadar araştırdığım bir konuda yanlış hatırladığımı sanmıyordum. Yılda 33bin falan desek, ayda 3000 dolardan az. enes'in hele prof olmamak için milyon dolarlık kontratı reddettiği falan düşünülürse fenerbahçe'den, adamın profesyonellikle alakası olmadığı görülür. ama işte TR'de olay öyle işlemiyor, fenerbahçe enes'in ailesine falan da yardım etmişti geçinmelerine, o paraları da haliyle enes'e ödemiş gibi gösterdiler falan. Şimdi diceksiniz ki ama işte para almış Enes'in ailesi, yani bu Türkiye'de son derece doğal bir durum, Enes bunu profesyonel olmak amaçlı değil ailesinin biraz rahat etmesi için falan istemiştir, kim bilir belki istememiştir bile Fenerbahçe teklif etmiştir veya belki ailesi ile fenerbahçe arasında böle bir diyalog geçmiştir. Bunu bilmek zor. ncaa bir şüphe olduğu zaman istiyor bu belgeleri, herkesten istemiyor tek tek. şu an onu araştıracak zamanım yok ama bunu da muhtemelen doğru hatırlıyorumdur. Doğuş Balbay, Enes kadar büyük bir yetenek değildi onun NCAA'e gitmesini engellese de transferinden büyük bir para alamazdı FB. Enes'te durum öyle değil ama. Keza yılda 33.000 dolar bir oyuncuyu profesyonel yapmaz, NCAA katı kurallar ve limitler koymak zorunda yoksa bir sürü profesyonel oyuncu NCAA'e gelip dengeleri bozar ama bu 33.000 doları, biraz da calipari'ye tokat vurmak için cezalandırdılar. aman neyse geçti gitti.
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 yahu enes konusunda fener'in yaptıklarını kınamak için illa fenerbahçe düşmanı mı olmak lazım? fenerdeki aziz yıldırım anlayışının bir başka ürünü sadece, kulübün içine işlemiş artık. çok lazımsa enes geri versin 100k doları
moriarty Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 yahu bir kerede feneri eleştirmek için eleştirmeyin. ne kadar taraflı adamlarsınız ya. kendi takımınızla ilgili olsa yorumlarınız 180 döner. zaten nbaden, basketten anlıyorum diyeninizde tatava. ilkan karaman'ı KONTRATI OLMADIĞI İÇİN(neden? kuralların çevresinden dolaşıp, kiralama sınırını doldurduğunuz için, bakın ben şimdi size vermiş gibi yapcam sonra siz bize verin geri yaptınız sonra patladı elinizde) aldığımızda bile ağlıyodunuz. ama şu olayda yine fener haksız oluyo arkadaş anlamak mümkün değil.
fizban Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 gecen hafta utah'teydim, enes'i sevmiyorlar, bir cogu 'ha o cocuk mu' diye aniyor. zaten ezim ezim ezdikleri phoenix suns macinda bile toplam 10 dakika falan sure almistir ancak.
moriarty Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 ben forumlarda tam tersini gördüm yalnız jazz'ın. aksine enesi baya kolluyorlar.
fizban Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 utah'teydim, internette degil, maca gittim, cevrede de sordum surekli. sevmiyolar pek.
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 moriarty said: yahu bir kerede feneri eleştirmek için eleştirmeyin. ne kadar taraflı adamlarsınız ya. kendi takımınızla ilgili olsa yorumlarınız 180 döner. zaten nbaden, basketten anlıyorum diyeninizde tatava. ilkan karaman'ı KONTRATI OLMADIĞI İÇİN(neden? kuralların çevresinden dolaşıp, kiralama sınırını doldurduğunuz için, bakın ben şimdi size vermiş gibi yapcam sonra siz bize verin geri yaptınız sonra patladı elinizde) aldığımızda bile ağlıyodunuz. ama şu olayda yine fener haksız oluyo arkadaş anlamak mümkün değil.banane ilkandan kiradan umrumda da değil tuttuğum takımın galatasaray olduğunu bilmek, bir başka deyişle ÖMÖ SÖZ DÖ YÖPTÖNÖZ argümanı sizin desteklediğiniz takımın hatasını örtmüyor. fener gayet çirkeflik yaptı işte bu kadar basit. ne alaka ilkan irfan?
Öne çıkan mesajlar