Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkish Airlines Euroleague Basketball 2012 - 2013


Natanyal

Öne çıkan mesajlar

C grubu bayağı düşük profilli oldu. Oraya düşse ya Beşiktaş asdfas

Efes düştü C grubuna, hayırlı olsun

Fenerbahçe A grubuna düştü. Pana-Real-Khimki, burası da görece kolay bir grup ki çok rahat zirveye oynar Fener burada

Beşiktaş D grubuna düştü, ölüm grubu resmen ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://c1207.hizliresim.com/z/6/9d9g7.jpg

Yunan takımlarından bu sene birşeyler beklememek gerek. O yüzden o gruplarda potansiyel galibiyet gözüyle bakıyorum Türk takımlarının maçlarına, Fener'in grubu aşırı basit bana kalırsa, tek zorlanacağı Real.

Efes'te bana kalırsa bu yüzden kolaya düştü de

Beşiktaş affını isteyip çekilsin. Direk ölüm ötesi grup, herkes için yani. Brose Basket kendi ayarında bir tek, Partizan geçen yıl ki gibi zayıfta gelmez. Zor, çok zor :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada elemelerden Unics gelirse FB'nin rakibi olmayacakmış. Rus takımı bulunduğundan ötürü A grubunda, B grubundan Chalon ile yer değiştirecekmiş UNICS :)

Dua edin Unics gelsin, grup lideri bile çıkma ihtimali doğar FB'ye o zaman

Bu arada;

said:
Orkun Colakoglu ‏@orkunco
Beşiktaş kura şansı diye bir gerçek var. Bence şükredelim, Miami Heat'i de çekebilirdik. Beşiktaş söz konusuysa olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim anlamadığım, CSKA niye ikinci torbadan girdi?

Son 10 yılda 9 Final Four görmedi mi bunlar? Geçen yılın finalisti değil mi? Lig şampiyonu vs. Niye ikinci torbaya düştüler?

Aynı süreçte 5 kere Final Four gördü Maccabi vs. Maccabi birinci torbayı hak edecek ne yaptı da CSKA'nın yerini aldı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
Euroleague power ranking
http://euro-step.net/2012/09/euroleague-power-rankings-preseason-edition/

5. Fenerbahçe (2011-12: Top 16, RS: 6-4, Top 16: 2-4)

Check books are open in Istanbul. Now more than ever. After years of spending big in mediocre players, Fener management decided that they need to go really big this time. Introducing Euroleague a brand new arena didn’t help them avoid last year’s huge letdown; but it made them realize that they have to do something to fill it up. So Fener spent big, but new GM Kemal Dincer’s spending spree was quite different than previous experiments in this area. Istanbul team went on to lock up 3 of Pianigiani’s former players as well as Pianigiani with the basic aim to create an improved version of Siena. Turkish team is going into the season with high goals like ever, but this time, great expectations in Istanbul might have solid foundations.

6. Anadolu Efes (2011-12: Top 16, RS: 5-5, Top 16: 1-5)

Efes have always been one of the top spending teams in Euroleague, but this time one could argue that all of their moves make sense and pieces are falling into place. Oktay Mahmuti’s homecoming is a good move both on and off the court. Jamon Gordon, Semih Erden and Jordan Farmar are all top signings regardless of their price. If Mahmuti manages to create half the chemistry he did with Galatasaray, this team could go on to be one of the very best in Euroleague, if not the. A redemption season from Stanko Barac is all what it takes.

19. Besiktas (2011-12: N/A, Eurochallenge Champions)

Largely due to financial troubles and nonexistence of a sponsor company, Besiktas lost all of its starters from the famous treble winning 2011-12 campaign and now has to compete against the big spending Fenerbahces, Efeses and Galatasarays of Turkey with almost less than half of the aforementioned clubs’ budgets. It is really a shame when last year’s roster with solid additions and the outstanding fans club has could have brought Euroleague a brand new excitement. Fans will still be there and make noise, but it doesn’t look anywhere near promising on the court. Even though the new coach Erman Kunter is known as a miracle worker from his Cholet days in France, this is a brand new challenge for him with all the big expectations on his back. Fans will not be satisfied with anything less than Top 16 and taking down at least two of Partizan, Brose and Rytas is quite the challenge for Kunter.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geçen seneden daha iyi bir takım bu seneki takım, geçen seneye göre tek eksikliklerimiz sıfırdan komple takım kurulmasından ötürü birlik ve beraberliğin halen sağlanamaması ve tabii ki Bonsu gibi, Hawkins gibi veya Arroyo gibi ismiyle maç çevirecek adamlarımızın sayısının azlığı,

bu kategoriye sadece Dasic girer bizim takımdaki o da Avrupa'da istikrarsızlığı ile tanınır. İyiyse süperstar, kötüyse TBL2'de bile oynamayamaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geçen yılın kadrosu daha atletikti sadece o kadar, ve çok daha şanslıydı. Ha birde Ergin Ataman'ın faktörü vardı, hakkını yiyemeyiz.

Şimdi şunu kabul etmek gerek. 6 kişilik bir rotasyon ile yakaladık bütün başarıyı ve bu altı kişi gerçekten üst düzey atletik adamlardı. Rotasyondaki en zayıf adam Serhat'ı bile aralıksız bir sezon oynayacak düzene getirmişti Ergin Ataman ve rakiplere göre enerji kullanımı, kondisyon yüklemelerini mükemmel yapmıştı.

Efes karışıktı. Ufuk Sarıca gibi amatörün elinde yok oldular. Fenerbahçe karışıktı, ivme yakalayamadılar. Banvit ve GS rakiplerimizdi. Banvit çok geniş bir kadroya sahip değildi, yapabileceklerinin en iyisini yaptılar. Tek ciddi takip Galatasaray'dı. Onda da Ergin Ataman, Oktay Mahmudi'ye üstünlük kurmayı başardı ve sahadan sildi. GS serisinden şampiyon olacağımız belliydi.

Oyuncular üst düzeydi. 6 kişilik rotasyonda oynadık belki ama Serhat'ı ve Dudley'i saymazsak yarıştığımız kulvarlardaki takımlara göre üstün adamlarımız vardı. Bonsu, Arroyo, Hawkins, Ergec dörtlüsü birçok rakibin 10 kişilik rotasyonlarla yapamadıklarını yaptılar.

Ergec zaten 3-4 yıl önce Avrupa'nın süperstar adayıydı. Aynı Dasic gibiydi, patlamıştı kendini BJK'de buldu ve CSKA'ya gitti.

Arroyo desen kalitesi belli, NBA'de oyununu hiç takdir etmezdim ama Avrupa için üst düzey bir adam, farkını tek başına koydu zaten. Serhat ile uyumu mükemmeldi özellikle ki Ergin Ataman onları aynı oyun için prese karşı 1-2 birlikte kullanması vs. gerçekten çok iyiydi.

Hawkins ikinci baharını yaşadı. LeBron'un yan sanayi Avrupa modeli direk, tam bir kaptan herşeyi yaptı. Oyun kurdu, pres yaptı, şut attı, ribaund çekti herşeyi yaptı.

Bonsu mesela çok efektif bir adamdı çünkü Avrupa'ya göre çok atletik ama NBA'de harcanmıştı. Euroleague'de de harcanırdı aslında bana kalırsa bakmayın Eurochallange'da leblebi gibi ribaund çektiğine falan, yine de ligimize göre üst düzey bir adamdı.

Dudley ve Serhat gibi ligi bilen, özverisiydi arzulu oynayan adamlarda bunları destekleyince iyiydik tabii ki, diğer takımlar oyundan düştüğünde bizim ayakta durmamız üstünlüktü.

Bakın mesela aynı şeyi GS'ye yapıyor bu sene Ergin Ataman, ama tam tamına başarılı olacağına inanmıyorum çünkü benzer tipte adamlar bulmasına rağmen aynı kimyayı oluşturabilmesi zor. Rakipleri de çok güçlü, Oktay Mahmudi'li Efes ve Fener'den bahsetmeye gerek yok. BJK'de rakip,


Bu sene BJK'de ne var peki? Geçen yıla göre üst düzey kalabalığı yok. Dasic, Ergec gibi bir etki yaratabilecek süper star düzeyinde bir adam ki BJK'ye gelmesinin tek sebebi Kunter'in onu istiyor olması. Christopher çok üst düzey bir adam, Kunter'in adamı yine ve ondan da Hawkins etkisi bekleyebiliriz. Başka da yok malesef :)

Markota, Vidmar gibi adamlar var. Hem tecrübeliler hemde tekrar parlamaya ihtiyaçları var ki hazırlık maçlarının çoğunu izledim, Vidmar bu sene harika işler yapacaktır. Bonsu ile karşılaştırılamaz ama geçen yıl Dudley'in takıma sağlayacağı katkıdan çok daha fazlasını verecektir. Bonsu'nun yeri dolmaz, adam herşeyden önce sembol olma yolunda gidiyordu. Taraftar seviyordu, havaya sokuyordu. Stil bir adamdı.

Arroyo'yu da çok ararız, oyun kurucu alanında çok yetersiz bu takım bana kalırsa ki buradan çok canımız yanacak. Tutku güvenilir adam ama ekstrası yok. Düz bir oyun, standart performans. Kartal iyi ama genç ve tecrübesiz, hücum yönü de pek kuvvetli değil ama gelişiyor. Jerrels var aslında tam Arroyo tipli ama o kadar hırslı bir adam değil. Kafası bozuksa çok kopuk oynuyor takımdan, Kunter istikrar kazandırmazsa ondan katkı gelmez uzun periyotta,

Cevher'den çok şey bekliyorum. Hazırlık döneminde bayağı arzuluydu. Muratcan'da takımın abisi olacak işte vs.




Ya yine WOT'u döşedim ama işin özeti şu,

Kadromuz kağıt üstünde geçen yıldan daha üstün, üstün demesek bile daha kaliteli bir rotasyon var. Koç daha kötü bir koç olmadığı gibi Avrupa'da ve dünyada Ergin Ataman'dan daha forslu bir adam, daha tecrübeli bile diyebiliriz.

Geçen yıl bu takımda

Bonsu
Dudley
Hawkins
Serhat
Arroyo
Ergec
Serhat

şampiyonluğu getirdi. Barış Hersek'in, Can'ın Mehmet'in katkıları da vardı ufacık ama asıl katkıları üsttekiler vermişti. Bu sene direk katkı verecek isimler,

Vidmar
Christopher
Markota
Jerrells
Markota
Dasic
Cevher
Tutku

olacak ki hazırlık maçlarında bu isimlerden oynayanlar ortalama katkı sağladılar. Vidmar Türk olursa eğer bir pota altı daha geliyor ki gelmezse de Euroleague'de oynatılmak üzere takviye gelecek yine yabancı, zaten en zayıf karnımızda orası yine.

Bakalım, altyapı isimleri de sağlam katkı verirse takım geçen yıldan kötü değil, kağıt üstünde daha iyi ama ne olacağı belli olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
http://www.euroleague.tv/video/id/2074509

perşembe günü yeni salonumuzda ilk eurolig sezon açılışımızı yapıcaz khimki moskova karşısında. euroleague.net'te haftanın maçı seçmiş ve güzel bi video hazırlamış.

bu hafta başlıyoruz serüvene. bu sene çok umutluyuz. yeni salon, yeni takım, yeni koç. tek eksik biraz birlikte oynamak oyuncular için. umarım herşey güzel gidicek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...