Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şahit gösterildiğin halde mahkemeye gitmemek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ceza davası ise gitmek zorundasın, yoksa hakimin polis zoruyla getirilmene hükmetme hakkı var. Sulh/iş davası ise değilsin diye biliyorum, ama kendin gönüllü tanık olup da sonra boşverirsen hakim adli para cezası verebilir 300 TL civarı. Mahkemeyi ciddiye alıp (dandik bile olsa) bir bahane sunarsan o cezayı da vermez ama.
Mesaj tarihi:
olay mala zarar verme, ama ben direkt şahit olmadım. ben sadece telefonla öğrendim, bi arkadaşımı arayıp eski haline getirmesini rica ettim. o da hemen mal sahibine benim adımı vermiş
Mesaj tarihi:
Abi hakim miyim ben olayı napiyim :p Prosedür bu, gelen celpte n. Sulh Hukuk/Ceza Mahkemesi diye yazar zaten. Orada hukuk yazıyorsa biraz daha gidilmeyebilir bir durum ama mazeret bildirirsen iyi olur, ceza yazıyorsa en geç bir sonrakine gideceksin polis eşliğinde eheh.
Mesaj tarihi:
peki her halükarda avukat tutmak zorunda mıyım, mesela bahane bildirmem için avukat aracılığı ile mi yapmam gerekiyor? bir de mesela mazaret nasıl bişey olmalı, arkadaşın gösterisi var gibi falan mı? teşekkürler :)-D
Mesaj tarihi:
ishal olmuşum gelemeyeceğim
ya da dayım ölmüş gelemeyeceğim gibi bi bahane yeterli. gidip arzuhalcilere yazdır işte hakime elden. avukata filan gerek yok
Mesaj tarihi:
arkadaşını gönder hasta gelemedi hocam desin asdfasd
abi git mahkemeye bu yazdığını hakime anlat böyle böyle telefonla öğrendim diye. mahkemeden kaçarak neyden yırtmayı düşünüyorsun ki.
  • Yeni Oluştur...