Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

D tipi ülke vizesi ile Şengen ülkelerine giriş yapmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Acil bir karar almam gerektiği ve Konsolosluklar şu an çalışmadığı için konu açıyorum.

Şu an Polonya'dayım ve 14 temmuzda D tipi vizem sona eriyor. Ayın 9'unda Polonya'ya geri dönüş yapmak üzere Almanya'ya giriş yapmaya kalksam sorun çıkar mı? Bir de yine vizemin bitiş tarihi olan 14 temmuzdan önce karayolu ile Hırvatistan'a geçeceğim bu yolculuk da izlediğim rotaya bağlı olarak Avusturya veya Macaristan aktarmalı olacak, otobüsle buralardan birine gidip oradan da hiç vakit kaybetmeden trenle Zagreb'e geçeceğim. Kıllık yaparlar mı?
Mesaj tarihi:
Almanya'ya giriş yapayım dersen sınırda otobüsten indirir alır sınır polisi :P

Uçakla da zaten şansın yok, check in'de kontrol ediyorlar. Online check-in yapayım dersen de yine damga bastırman gerekebiliyor.

Ben Prag'dan otobüsle döndüm, sınırda polis otobüsü durdurdu, arkadaşım da trenle Amsterdam'dan dönerken yine sınır polisi trende kontrol yapmış.

Şimdiye kadar gidip gelirken pasaport göstermediğim bir tek Avusturya ve Fransa vardı. Birisine uçakla gittim, damgaya gerek yok dediler, diğerine trenle gittim onda da kimse umursamadı.

Ama girilecek risk değil, kara listeye alırlarsa edirneden dışarı çıkamazsın bir daha.
Mesaj tarihi:
+1

Vizen bittikten sonra seyahat etme. Herturlu killik yaparlar, sinir polisleri gicik olurlar genelde. Ufacik seyden takiverirler ve hic tolerans tanimazsin. Heleki avusturya ve almanyada hic sevilmedigimiz malum zaten :)

Benim biara almanyaya gitmem gerekti, oturum iznim sona ermisti netekim yenisini aldigima dair elimde kagidim vardi(isvecce ve ingilizce). Polis durdurdu sans iste, illa pasaportta niye yok oturumun diye tutturmustu. Kagitlari gösterince de "bunun almancasi yokmu?" gibi diye salak bi soru sormuslardi. Bende "sizin göcmen daireniz isvecce kagit veriyomu?" diye karsilik vermistim eheuh. Neyse uzun lafin kisasi risk alma, bi anda kendini turkiyede bulabilirsin.
Mesaj tarihi:
Ama vizem bitmiş değil ki, vize bitiminden önce başlayacağım bu yolculuğa ve vizem bitmeden önce zaten vize gerektirmeyen bir ülkeye ayak basmış olacağım. Herşey yolunda giderse. D tipi ülke vizesinin olayı şu; eğer bu vizeyi bir Şengen ülkesi için aldıysanız vizenin geçerlilik süresinin yarısı kadar başka Şengen ülkelerinde bulunabiliyorsunuz.

Avusturya konsolosluğu ile yazıştım, Polonya vizem geçerli olduğu sürece tüm Şengen ülkelerine giriş yapabilirmişim. Avusturya ve Almanya olayı yalan oldu gerçi, trenle Budapeşte'ye oradan da Zagreb'e gideceğim.
Mesaj tarihi:
Abi D tipi vize schengen vizesi değil, tekrar söyliyim. D tipi pasaportu aldıktan sonra oturma izni alman lazım. Öyle girip çıkabiliyorsun diğer ülkelere.

Vizenin üzerinde schengen falan yazmıyor. Bende de D tipi var, sürekli pasaportla beraber oturma iznimi gösteren kartı göstermemi istiyorlar (zaten pasaport üzerindeki vizem te geçen aralık ayını gösteriyor sdf)
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
upliyorum

tipi d, yanina oturma izni alinca 90 gun serbest dolasim geyiklerine giriyor diye biliyorum
oturma karti da degil fransizca bu adam oturuyor burada mealinde bir sticker var pasaportta
vize de 15 inde doluyor, kart almak icin kagit tutusturacaklar iznini yeniletiyor bu manasina gelen
sengen bolgeleri degil sadece fransa yaziyor

daha legal gozuken kaynaklardan bakinca ilk izin degil de izin yeniletme kagidi varsa eski titri gostererek gecebilirsiniz schengen bolgeleri icindeki anlasma geregi diyor
ote yandan sticker bu, kart bile degil

lufthansa ile almanya uzerinden aktarirken bile alman gorevli ogrenci misine evet diyince gec yapmisti oturma iznine ilk cevirttigim ay tatile ciktigimda, sanki stickeri salladi da ogrenci iste ya gecsin yapti gibime geldi emin olamadim simdi risk alasim yok
hic cikmayayim mi
durayim mi
Mesaj tarihi:
Maltadan aldığım multi girişli ve schengen states vizemle belçikaya geçecekken acaba kapıda sıkıntı yaşarmıyım diye düşünüyordum. Uçakla geçerken domestic flight gibi pasaport dahi sormadılar langur lungur girdim Belçikaya. Arada otobüsle Hollanda trenle Lüksemburg yaptım ve kimse pasaport sormadı.

Yalnız Türkiye'ye girerken Türk vatandaşı kısmı kapalı olduğu için diğer ülke vatandaşlarıyla birlikte sıra bekledim, gezinin tek sıkıntılı kısmı burasıydı.
Mesaj tarihi:
genelde sormuyorlar da soracaklari tutarsa bana kesin tutar, ondan iste
schengen states yaziyorsa zatentum sengende gez dolas manasinda, kontrol olsa da bisey olmazdi
peki almanya aktarmayla turkiyeye donerken sorun olur mu bu hic o konuda fikriniz var mi
Mesaj tarihi:
Eğer D tipi vizeni Polonya'dan aldıysan Almanya'ya giriş yapamazsın o vize ile. Polonya D tipi vizesini kabul etmiyor Almanya hükümeti, girersen kaçak girmiş olursun. Ha elinde oturma izni varsa, ki aslında olması lazım, direkt giriş yapabilirsin oturma izninle. Karayoluyla girmeye kalkarsan bir şey olacağını sanmıyorum, ben de Hollanda'dan giriş yapmıştım Almanya'ya, hiç kontrol falan yapmamışlardı.
Mesaj tarihi:
2 hafta önce trenle Budapeşte'ye oradan da Hırvatistan'a yolculuğumu gerçekleştirdim. Hırvat sınırına kadar kimse kontrol etmedi, Hırvatistan sınırında Macar polis pasaportuma baktıktan sonra Polonya oturma iznimi sordu, ülke vizem var dedim o da üstelemedi kazasız belasız girdim içeri. Zaten çıkıyorum adamın ülkesinden, komplikasyon çıkarması anlamsız olurdu zannımca.
Mesaj tarihi:
sen nasil geldin ki diye alikoymasi daha olasi sanki

ben de oturma izin yeniletme kagidi aldim ve anlasmalara gore d tipi dolmus vize + onunla alinan izin + yeniletme kagidi ile dolasilabiliyormus da tum belgeler fransizca
hollandalilar nezarete atarlarsa guncellerim artik
Mesaj tarihi:
Alman polislerden nefret ediyorum ya.. Bankonun icine el bombasini atim gecesim geliyo her seferinde. Heleki pasaport kontrol bankolarinda kadin polisten mutlaka uzak durun, hep bi kendini kanitlama, incik cincik soru yagmuruna tutma potansiyeline sahipler.
Mesaj tarihi:
Vizenin üzerinde Schengen yazması şart değil, Schengen ülkelerinden herhangi birisi seni kabul ettiyse, o süre içinde diğerlerine de girebilirsin (aynı şartlarda değil tabi ki, belirli bir süre için ve turist olarak). Polis kıllık yapıp anlamıyorum ben bu vizeyi, ya da gerçekliğini kontrol edemiyorum diyebilir. Böyle bi durumda konu uzar, o yüzden yanında başka evraklar bulundurmanın faydası var (Polonya'da devlet onaylı bir belge gibi).

Tarihle ilgili olarak da geçerli bir vizen olduktan sonra istersen bitiş tarihine 1 gün kalmış olsun, bir şey demezler. Ama bitiş tarihini 1 gün geçirmiş olursan da giremezsin.
  • Yeni Oluştur...