Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir insan suçlu bulunup nasıl tahliye oluyor?


pnoise

Öne çıkan mesajlar

1 yıl yatmış, 1 milyon küsür Lira'da para cezası verilmiş. cezasını çekmiş. üstelik yargıtay cezayı onarsa ek süre yatması da sözkonusu.
suçlu bulunan bir adam tahliye olmaz diye bir şey yok. siz asıl henüz mahkum bile olmadıkları halde senelerdir zindanlara tıkılan adamların durumunu sorgulayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

delillerini karartmayacak her insan tutuksuz yargılanmalıdır. zaten yargılamalar en başından tutuksuz olmalı.

aziz yıldırımı tutuksuz yargılasalardı şu karar çıktıktan sonra apar topar hapise gönderecekler miydi? hayır. avukatlar itiraz edecek yok bilmem üst mahkeme falan devam edecekti.

bu da aynı şey. adamı yargıladılar, delillerden karara varıldı, artık birşey yapamaz diye saldılar. karar onandığı zaman tıkacaklar ne kadar süresi kaldıysa yatacak.

hatta onasalar bile bir üst yargıya iptal başvurusu var.

+ onamazlarsa tekrar mahkemeye gönderilip tekrar başlayacak duruşma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

halen masumiyet karineleri olduğundan ötürü yargılama tamamlanmadı. Yargı karşısında bu davada yargılanan her insan masum halen. Yargıtay'ın onayı gerekiyor. Onaylarsa verilen cezaları cezalarını çekecekler. Aslında tutuksuz yargılanmaları gerekiyordu. tabi cemaat in da house durumlarından artık tüm memleket tutuklu yargılanıyor. Özel yetkili mahkemede bu davanın görülmesi tam bir rezalet. Sırf bu mahkemede görülsün, dava kendi kontrollerinde olsun diye çete diye birşey yumurtladılar.

polis kafasına göre telefon dinliyor, teknik takip yapıyor. Yasal olmayan yollardan toplanan delillerin içerikleri sanıklara soruluyor bu hukuk adına bir rezalettir.

çete tanımlaması bellidir. hiyerarşik yapı olması gerekir. Ortada çete tarafından işlenen bir suç var ise suçun biri tarafından emredilmesi emri alan kişinin bu emiri yerine getirmesi gerekir. Ve en önemli nokta devamlılık gerekir. tek suç, tek eylem üzerinden çete olmaz. Klüpler, şirketler çete gibi gösterilmeye çalışılıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...