Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Magic Find and its efficiency: A statistical insight.

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

valla ben 18 mf ile girdim şimdi act1 e bayağı sarı düştü ondan önce 200+ mf ile girdim öle çokta sarı düşmedi ben bir farkını anlamadım şahsen ki o yüzden mf kasmıyorum düşene düşüyor bal lazım. Birde mf arttıkça mavi item düşen adet sayısı azalıyor sarı drop sayısı artıyor ama çöp yine çöp lol.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

FreEmoon said:

.......

Bu sebeple düşürdüğü beyaz ve mavi item sayısıda azalacaktır.

niye mavi şansını arttırmadığını düşünüyorsun?

Başta ben de böyle düşünmüyordum ama bu tarz konularda istatistik tutan kim varsa bulduğu sonuç bu. MF olmadan 10 itemden 5 beyaz 4 mavi 1 sarı düşüyorsa, yüksek mf ile hem beyaz sayısı hem mavi sayısı azalıp 3 beyaz, 3 mavi 4 sarı düşmeye başlıyor.

Başlığın ilk mesajındaki linkide incelersen orda da benzer bir sonuç çıkmış zaten. Başka yerlerde de gördüm bu tarz istatistikler ve sonuç hep aynı. Süşen sarı sayısı arttıkça mavilerde artıp beyaz itemleri tablodan çıkarmasın diye yapılmış bir ayar herhalde. Yani ne kadar mf kasarsan kas illa beyaz düşecek, 10 itemden 8 sarıda düşersen 1 beyaz 1 mavi ooacak gibi.

Fin said:

FreEmoon said:

Yani bir yerde sıfıra yakın mf ile oynamak büyük hammallık. 80k dps le oynayacağına 200 mf 40 k dpsle oyna, aynı sürede ciddi miktarda fazla sarı düşürürsün.

Yoo dusurmem dpsi 40k dpsle 1 saatte farmlayacagim yeri 80k dpsle yarim saatte farmlarimki 10-12leg unique item dustu < 20% mf ile 210 hours played var total hesapta.

80k dps le 1 saate farmlıyacağın yeri 40k dpsle yarım saate farmlayamassın, anca 45-50 dakikada farmlarsız. Zamanımızın büyük kısmı koşarak geçiyor ve o koşma kısmı dpsle artmıyor.

Dps seti ile çok denedim, buffsız %295 mf olan gearda 25k dps var, farm rotam 1,5 saat falan sürüyor. Aynı rotayı 75k dps sıfır mf olan gearla ne kadar kasarsam kasayım 1 saatin altına bile indiremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Lind3r0th said:

valla ben 18 mf ile girdim şimdi act1 e bayağı sarı düştü ondan önce 200+ mf ile girdim öle çokta sarı düşmedi ben bir farkını anlamadım şahsen ki o yüzden mf kasmıyorum düşene düşüyor bal lazım. Birde mf arttıkça mavi item düşen adet sayısı azalıyor sarı drop sayısı artıyor ama çöp yine çöp lol.

200mf %1 olan rare düşme şansını %3 yapıyor. öyle 1-2 run ile 10-20 drop ile sonuca varılacak işler değil pek. bak ilk linkte yapmış adam bi çalışma ve açıkça görülüyor rare sayısının arttığı. kendin de deneyebilirsin yani çok rahat bi şekilde ama 1-2 run sonucunda karara varmak pek mantıklı değil ve gerçeği de yansıtmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:

Aluriel said:

FreEmoon said:

.......

Bu sebeple düşürdüğü beyaz ve mavi item sayısıda azalacaktır.

niye mavi şansını arttırmadığını düşünüyorsun?

Başta ben de böyle düşünmüyordum ama bu tarz konularda istatistik tutan kim varsa bulduğu sonuç bu. MF olmadan 10 itemden 5 beyaz 4 mavi 1 sarı düşüyorsa, yüksek mf ile hem beyaz sayısı hem mavi sayısı azalıp 3 beyaz, 3 mavi 4 sarı düşmeye başlıyor.

Başlığın ilk mesajındaki linkide incelersen orda da benzer bir sonuç çıkmış zaten. Başka yerlerde de gördüm bu tarz istatistikler ve sonuç hep aynı. Süşen sarı sayısı arttıkça mavilerde artıp beyaz itemleri tablodan çıkarmasın diye yapılmış bir ayar herhalde. Yani ne kadar mf kasarsan kas illa beyaz düşecek, 10 itemden 8 sarıda düşersen 1 beyaz 1 mavi ooacak gibi.

Fin said:

FreEmoon said:

Yani bir yerde sıfıra yakın mf ile oynamak büyük hammallık. 80k dps le oynayacağına 200 mf 40 k dpsle oyna, aynı sürede ciddi miktarda fazla sarı düşürürsün.

Yoo dusurmem dpsi 40k dpsle 1 saatte farmlayacagim yeri 80k dpsle yarim saatte farmlarimki 10-12leg unique item dustu < 20% mf ile 210 hours played var total hesapta.

80k dps le 1 saate farmlıyacağın yeri 40k dpsle yarım saate farmlayamassın, anca 45-50 dakikada farmlarsız. Zamanımızın büyük kısmı koşarak geçiyor ve o koşma kısmı dpsle artmıyor.

Dps seti ile çok denedim, buffsız %295 mf olan gearda 25k dps var, farm rotam 1,5 saat falan sürüyor. Aynı rotayı 75k dps sıfır mf olan gearla ne kadar kasarsam kasayım 1 saatin altına bile indiremiyorum.

Su dedigin olay act 1-2 icin eywta 3-4 icin degil sabit bi rota var zaten surekli ayni yerden gidiyosun elite arama gibi bi derdin yok pek o yolu her turlu kosuyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

burda geçen arkadaşın biri yazmıştı da yazısını alıntı yapacaktım bulamadım kısaca MF yüzdesini çok tutmaktan ziyade aynı itemler ile aynı skiller ile uzunca bir süre oynadıktan sonra Rare yağıyor demişti. Denedim her 15 dk da bir üstümü boşaltmaya dönüyorum. 5 elit kestikten sonra ise sorma her bir elit paketi başına ortalama 4 tane düşüyo bosslardan ortalama 3 tane hırsızdan gold ve sarı 2-4 arası birde objelerden bile arada bir rare düşüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

baybety said:

burda geçen arkadaşın biri yazmıştı da yazısını alıntı yapacaktım bulamadım kısaca MF yüzdesini çok tutmaktan ziyade aynı itemler ile aynı skiller ile uzunca bir süre oynadıktan sonra Rare yağıyor demişti. Denedim her 15 dk da bir üstümü boşaltmaya dönüyorum. 5 elit kestikten sonra ise sorma her bir elit paketi başına ortalama 4 tane düşüyo bosslardan ortalama 3 tane hırsızdan gold ve sarı 2-4 arası birde objelerden bile arada bir rare düşüyor.
bu sadece alıskanlıktan dolayı kesme hızının artması yoksa bi anlamı yok full level 3 geari hep giysen bi artı saglamaz
Sosyal ağlarda paylaş

Biri daha vardı deli gibi data farmladıktan sonra sadece o 5 nvden gelen 1 tane ekstra sarı itemin rolleri daha iyi oluyor, mf göz boyuyor diyen. Yellowcrapden herkes şikayet ediyor zaten.

Ayrıca dropların turuncuya dönmesi de önemini yitirdi artık, RÖAH LEJINDERİ diyip dandik rollu iteme milyon basan adamların nesli hızla tükeniyor.

Zaten mf yüksek olsun diye ölüp ölüp yarım saatte bir repaire giderek farm(!) yapan adamlar 50k 50k dayanan repair billerden sonra milyorluk item de düşmeyince IMMA PLAY TORCHLIGHT, LINEAGERPG GUNNA BE AWSUM GUISE diye topic açıp duruyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

MF, mavi, sari hatta turuncu eşya düşmesini etki eden bir yüzde, peki düşen eşyaların kalitesini de belirliyor mu ?

Benim MF düşük, 5x valor yapınca düşüyor eşyalar. Ama eğer düşenleri etkiliyorsa...

Bu sorunun cevanbını tam bilen var mı ?

Not: Daha önce yazılmış ve atladıysam kusura bakmayın...
Sosyal ağlarda paylaş

Level 61-62 silahların 110-190 dps arasında olmaları MF'den dolayi değil yani... Genel olarak iyi ama statlarda çok düşük hep...

Peki RARE itemleri, identify ederken üstümüzde MF olması da bir şey katmıyor senin dediğine göre...

Teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...