Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wordpress tabanlı site.

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
TTK nedeniyle yapılıyorsa bu arada, kullanılmayacaksa adam gibi bir öğrenciye yaptırın, unutun sonra. Kanunun istediği güncellemeleri rahatça yaparsanız.

Ama hep kullanacağız, kendimizi oradan pazarlayacağız diyorsanız iyi bir ücret vemeniz gerek. Bir kere raklamcı tutuyorum, bir kere peşin ödüyorum, sonra yıllarca yararlanıyorum gibi düşün işte, o kadar mantıksız gelmez. Site insanlara gösterdiğiniz yüzünüz yani. O yukarda verdiğim dondurma sitesini dondurmayı yemeden önce görseydim o dondurmayı yeme ihtimalim epey azılırdı benim mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimseyi bulamiyorsan da ;

http://www.umutavci.com / http://umutavci.deviantart.com

Mail adresi de; umut malumisaret umutavci.com
O da olmadi telefonunu vereyim.

Yogunluk durumu nedir, ne fiyat ister bilmiyorum ama en azindan adam akilli is alirsin geriye.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Kimseyi bulamiyorsan da ;

http://www.umutavci.com / http://umutavci.deviantart.com

Mail adresi de; umut malumisaret umutavci.com
O da olmadi telefonunu vereyim.

Yogunluk durumu nedir, ne fiyat ister bilmiyorum ama en azindan adam akilli is alirsin geriye.

Baktım sitesine referanslarına falan. Tanıdığın biriyse senin adını ve adamın telefonunu mesaj atabilir misin?
Sosyal ağlarda paylaş

patatespresi said:

3000 bariz çok, bu işi profesyonel anlamda yapmayan insanlar lütfen "3000 hiç de çok değil biz çok emek harcıyoruz taaam mı" moduna girmesin lütfen.

Birincisi şu ne kadar saçma sapan fakir bi düşünce yapısıdır anlamıyorum. Bazı insanlar çalışırken bedenini bazı insanlar kafasını yorar çok net. Sağdan soldan gördüğünüz "5 sayfa web sitesi 2 güne sadece 150 lira" mantığıyla bakıyosun ki bu işe bunu diyosun. Ha Sip'in söylediği o facebook twitter entegrasyonu falan gerçekten saçma olmuş kertmeye yönelik olmuş.

Geceyim ikincisine abi orjinal olsa gam yemiycem demişsin de. Özgün orjinal tasarım işin içine girerse değil 3000 lira 10000 lira fiyat da çekerler gayet normal(Keza ben bi web sitesi projesi için grafik tasarımcıdan özgün birşey istediğimde sadece footage modundaki photoshop dizayn için 3000 tl istemişti benden). Yazılımcıya veya tasarımcıya gelen her bir bir "PROJE" burdaki herkes az buçuk okumuş insanlar Proje dediğimde bunun basamaklarını analiz sürecinden müşteri memnuniyetine canlı sisteme geçilmesine kadar bir sürü adımı var bunun ki recursive işleyen bi sistem. Yani bi basamakta sırf müşteri ile konuşulan ekstra bi durum için sürecin baş basamaklarından birine dönmek bile muhtemel.
Hazır şablon kullanıcaklar da ne kadar doğrudur bilmiyorum açıkcası heryerde olan bi bakkal dükkanı sitesi de değil siten. Duruma göre dallanıp şekillenebilcek bi site olacaktır bence. Ha tabi bu benim bakış açım

Bir de yazılımcı olarak kendi politikamı söyleyeyim:
Ben 2000 liranın altında iş yapmam genelde 0'dan bir proje için konuşuyorum. Çünkü,tecrübe ile sabittir, sen o adama ne fiyat verirsen ver 5 sene sonra da bir sıkıntısı olduğunda adam seni arayıp sen yapmıştın diyip seni darlayacak ve para vermeyi reddedicektir.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Abi size gülüyorum.

Böyle iki dizayn yapıp rahat rahat evinde/ ofisinde çalışıp çok kazanmak hakkım diyenlere ne desem bilemedim.

Sizi imalat sektörüne alalım. Yanında 15-20 adam çalıştırmak nedir, onların ssk ları, muhtasarları, dertleri tasaları. Onun dışında bir "web desginer" ın işleri durursa ne kadar zarar eder?

15-20 kişi çalıştıran, hayvan gibi fixed costu olan bir sistemin iş alamaması ve/veya düşük karlarla çalışması ne demek 1. elden yaşamadan anlayamassınız.

Sizin bireysel harcamalarınız dışında ne masrafınız var allah aşkına?

VERGİ VERİYOZ YEA diyorsunuz da. Bizim verdiğimiz vergi miktarlarını duysanız, oturur ağlarsınız herhalde. Herkes vergi veriyor bu ülkede, bir şey üreten, imalat yapan da en çok düdüklenen kimse kusura bakmasın.

Para nasıl zor kazanılıyor bilen bir insan bir web sitesi tasarımına 3000 lira vermez, kıçıyla güler.

Müşteri dırdırı diyorsunuz, biz 0'dan projelendirme ve imalat yapıyoruz. Daha önce kurulmamış tesisler kuruyoruz mesela. Adam diyor ki şurası olmamış. Bu çapta imalatlarda şurası olmamış demek ile, bu web sitesinin tableri olmamış denmesi arasında dağlar kadar fark var.

Sana iş tesliminde ödeme yapılmaması seni ne kadar yaralar, ben malzeme almışım işçi çalıştırmışım piyasaya borçlanmışım devlete borçlanmışım ot bok. İş teslimindeki ödemeyi alamamak veya geç almak bende nasıl sonuçlar doğurur, sende nasıl sonuçlar doğurur?

Şimdi sizi küçük dünyanızla baş başa bırakıyorum.

hacı şehrinde olan bi bilgisayar teknik meslek lisesine git. müdürün falan bi çayını iç, de böyle böyle biz size yardım yapalım sizin öğrenciler de bana bi site çeksin. hem sen vergini düşmüş o okula da yardım etmiş olursun hem de siteyi beleşe getirmiş olursun
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Di yukardaki mesajımı oku. İşinizi küçümsemek değil olay, bu kibirli tavır sinir bozuyor.

Önce oturduğun yerden iş yapıp para istemek kolay, gel şirket yönet diyerek zaten küçümsedin, şimdi küçümsemiyorum ya demek olmamış.

Sizin gibi düşünen insanlara göre zaten elle tutulmayan işler para etmiyor nedense,

Aynı mantalitedeki insanları o kadar çok görüyorum ki, tasarım yaptırırken de, fotoğraf çektirirken de aynılarını söylüyorsunuz.

Adama katalog çekimi yapıyoruz, 1500 TL çok değil mi diyor, ulan ayı o katalogla fuara katılacaksın eşşeğin zigi gibi sipariş alacaksın, istiyorsan git cacık gibi 300 TL'ye çektir, düğün albümü rötuşu da bassınlar gör o zaman diyorsun.

Sen gitmişsin 4 sene işletme (ya da neyse) okumuşsun, ne güzel işini yapıyorsun paranı kazanıyorsun.

Adam gitmiş 4 sene belki VCD ya bilgisayar mühendisliği ya da neyse okumuş web tasarımcı olmuş parasını kazanıyor.

Senin, benim evde oturup yapamadığımız şeyi yapıyor, senelerce emek vermiş, git wordpress'de footer, banner, widget yönetmekle uğraş theme içinden, o basit iş için bile 1 saat uğraşınca anlarsın, uzmanlık nedir, niye para eder.

bir de şuna bak diye yolladığın venüs http://www.venusajans.com/musterilerimiz.aspx

yaptığı siteler arasında alfemo mobilya, bisan, yasinoğlu gibi ülke çapında firmalar da var.

gerçekten çok standart altı işler yapan bir firma gelip sana 3000 tl çekmemiş, bu kadar köpüreceğin bir şey yok.

para eden işler sadece kas gücüyle, muhasebeyle, inşaatlarda, fabrikalarda koşturup yapılan işler sanmak baya cahil insan tavrı, yapmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çok öm gelmiş, geliyor.

Yaparım diyenler, ilgilenenler kim olduklarını, referanslarını varsa sitelerini + tekliflerini

can at bemaktherm com adresine atabilirler. Ben oradan görürüm, incelerim.

Derdimin ne olduğunu ne istediğimi mevcut sitemizin aynı kalacağını içeriğin direk kopyalanacağını sadece tasarım değişeceğini. Hem wordpress hem normal fiyat verebileceğinizi de ekleyeyim.

COPY PASTE;

Alanımızda yurt içi/ yurt dışı sektör liderlerinden olan birkaç firmanın sitesi;

sistemteknik.com
gero-gmbh.de
ipsen.de

Beklentimiz sade, erişilebilirliği yüksek bir tasarım. Müşteri kitlemiz fabrika sahipleri, orta yaş ve üzeri insanlar. Sitenin mümkün olan en sade/ şık tasarıma sahip olmasını istiyoruz.

Kurumsal tasarım firmalarından gelen yüksek ücretlerden dolayı freelance tasarımcılara yöneldik, teklif verirken makul seviyelerde tutmaya çalışırsanız çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...