Marl0_on Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 bu konu hakkında basitçe bilgi verebilecek olan var m? hangi koşullarda daha hızlı veya yavaş ilerlediğini vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Varsayilan kabaca bir kac durum aslini istersen. 1 - Karadelik gibi cekim kuvveti cok cok yuksek seyler. 2 - c isik hizi olmak uzere 0.9c ve uzeri hizlar. 3 - Buyuk kutlelerin cekimleri -dunya gibi. Buyuk kutle cekimi zamaninin mekani etkiledigini, kaydirdigini biliyorum. Haliyle zamani da etkiler diye dusunuyorum ama tam emin degilim esasen. Edit : 0.9c ve uzeri hizlarda zamanin genlesecegi dusunuldugunden senin birim zamanin ile dunyanin birim zamani arasinda fark olacagi varsayiliyor. Ayni senaryoda senin birim zamaninin, dunyaninkininden daha yavas gecmesi beklendiginden sen isik hizina yakin hizlarda hareket edip dunyaya donersen gelecege gitmis oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 uzayda zaman haramdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 http://www.openlettersmonthly.com/stevereads/wp-content/uploads/2011/02/warp-one.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 kütle çekimle alakalı genel olarak. ordan çıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 uzayda da olsa derse girince süre uzuyor abi. hiç bakmıyor ışık hızı var. saniyeler dakika ile akıyor o anda işte: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 mesela kafan ne kadar ağırsa zaman o kadar yavaş geçer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 deep blue sea Preacher: Einstein's theory of relativity. Grab hold of a hot pan, second can seem like an hour. Put your hands on a hot woman, an hour can seem like a second. It's all relative. Tom Scoggins: I spent four years at CalTech, and that's the best physics explanation I've ever heard. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 zaman 4.boyuttur. üzerinde ileri ve geri hareket etmek mümkündür. ha diyeceksin ki diğer üç boyut üzerinde ileri ve geri gitmek nasıl mümkün? cevabım sevdiceğinin göbeğinde yoğurt sürdüğün bir çileği ileri ve geri doğru gezdirdiğini hayal et. duşa git ve bir daha böyle şeyler düşünme seni çılgın çocuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 tesekkurler fui sin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 どう致しまして Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 KOskoca bilim teknik paticikten daha fazla açıklama ve bilgi bekliyorum ççç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 "Konulari pic etmeden rahat edemeyenler"de bu hafta ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 tek amaç ardeth gelene kadar konuyu canlı tutmak için küçük sihirli dokunuşlar yapmak oysa ki hepsi bu. yoksa uzay zamanı ben de çok seviyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 hangimiz sevmez ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 uzayda zaman yoktur, dünyada da, insanların uydurdugu bi kavram hepsi o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 kırılma noktası çekim kuvveti o zaman. zaman yolculuğu konulu bir belgeselde kara deliklerin çevresinde bir kaç saniyenin veya dakikanın dünyamızda onlarca yıla bedel olduğuna dair bir şeyler izlediğimi hatırlıyorum, ama çekim kuvvetiyle alakalı olacağını kestirememiştim o zaman. peki ya uzay boşluğunda zaman kavramını etkilediği bilinen bir etken var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 uzayda zaman ahirette iman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 bir dunno siiri ile cvp vermek istiyorum uzaydayım ve sanki zaman evet zaman uzayıveriyor mu ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Marl0_on said: kırılma noktası çekim kuvveti o zaman. zaman yolculuğu konulu bir belgeselde kara deliklerin çevresinde bir kaç saniyenin veya dakikanın dünyamızda onlarca yıla bedel olduğuna dair bir şeyler izlediğimi hatırlıyorum, ama çekim kuvvetiyle alakalı olacağını kestirememiştim o zaman. peki ya uzay boşluğunda zaman kavramını etkilediği bilinen bir etken var mı? Bizim varsaydigimiz kadariyla sadece hiz ama henuz bulunmamis, coook farkli frekanslarda titresen, enerjiyi manupule edebilen (yine -daha gormedik duymadik) maddelerin bulunmasi olayi degistirebilir bir ihtimal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 uzay-çarşaf-esneme-yüzey alanının artması-karanlık madde-falan filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 sina gelsin anlatsın ya banane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Yazdiklarinin sonuna imzani da ekleyip okuyunca ifade cuk oturuyor Fatih. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 o yüzden imzam o zaten :D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 bir şeyin yer çekimi az diye hiç zaman yavaş ilerler mi!!! HİÇ KAFANIZ ÇALIŞMIYOR SİZİN... en fazla araç biraz yavaş gider, siz de geç kaldık diye telaş edersiniz. kaldı ki yeterince telaş ederseniz zamanın nasıl hızlı geçtiğine inanamayacaksınız.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar