Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uzayda zaman

Marl0_on

Öne çıkan mesajlar

Varsayilan kabaca bir kac durum aslini istersen.

1 - Karadelik gibi cekim kuvveti cok cok yuksek seyler.
2 - c isik hizi olmak uzere 0.9c ve uzeri hizlar.
3 - Buyuk kutlelerin cekimleri -dunya gibi.

Buyuk kutle cekimi zamaninin mekani etkiledigini, kaydirdigini biliyorum. Haliyle zamani da etkiler diye dusunuyorum ama tam emin degilim esasen.

Edit : 0.9c ve uzeri hizlarda zamanin genlesecegi dusunuldugunden senin birim zamanin ile dunyanin birim zamani arasinda fark olacagi varsayiliyor. Ayni senaryoda senin birim zamaninin, dunyaninkininden daha yavas gecmesi beklendiginden sen isik hizina yakin hizlarda hareket edip dunyaya donersen gelecege gitmis oluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

deep blue sea

Preacher: Einstein's theory of relativity. Grab hold of a hot pan, second can seem like an hour. Put your hands on a hot woman, an hour can seem like a second. It's all relative.
Tom Scoggins: I spent four years at CalTech, and that's the best physics explanation I've ever heard.

Sosyal ağlarda paylaş

zaman 4.boyuttur. üzerinde ileri ve geri hareket etmek mümkündür. ha diyeceksin ki diğer üç boyut üzerinde ileri ve geri gitmek nasıl mümkün? cevabım sevdiceğinin göbeğinde yoğurt sürdüğün bir çileği ileri ve geri doğru gezdirdiğini hayal et. duşa git ve bir daha böyle şeyler düşünme seni çılgın çocuk.
Sosyal ağlarda paylaş

kırılma noktası çekim kuvveti o zaman. zaman yolculuğu konulu bir belgeselde kara deliklerin çevresinde bir kaç saniyenin veya dakikanın dünyamızda onlarca yıla bedel olduğuna dair bir şeyler izlediğimi hatırlıyorum, ama çekim kuvvetiyle alakalı olacağını kestirememiştim o zaman. peki ya uzay boşluğunda zaman kavramını etkilediği bilinen bir etken var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Marl0_on said:

kırılma noktası çekim kuvveti o zaman. zaman yolculuğu konulu bir belgeselde kara deliklerin çevresinde bir kaç saniyenin veya dakikanın dünyamızda onlarca yıla bedel olduğuna dair bir şeyler izlediğimi hatırlıyorum, ama çekim kuvvetiyle alakalı olacağını kestirememiştim o zaman. peki ya uzay boşluğunda zaman kavramını etkilediği bilinen bir etken var mı?

Bizim varsaydigimiz kadariyla sadece hiz ama henuz bulunmamis, coook farkli frekanslarda titresen, enerjiyi manupule edebilen (yine -daha gormedik duymadik) maddelerin bulunmasi olayi degistirebilir bir ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

bir şeyin yer çekimi az diye hiç zaman yavaş ilerler mi!!! HİÇ KAFANIZ ÇALIŞMIYOR SİZİN...

en fazla araç biraz yavaş gider, siz de geç kaldık diye telaş edersiniz. kaldı ki yeterince telaş ederseniz zamanın nasıl hızlı geçtiğine inanamayacaksınız....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...