Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çeşme'yi bilen bana anlatsın?


cetoritto

Öne çıkan mesajlar

Çeşme'de nereye gitmeli, nerede yemeli-içmeli? Tarihi, kültürel görülmesi gereken yerlere nereler? Yakınında olan görülmezi gereken yerler neler, nereler? İstanbul'dan basıp araba ile gideceğim ve hatta geze geze gideceğim. Bandırma Feribotu gidiş-geliş 500 küsür Liraymış, vermem-vermeyeceğim o parayı. En fazla Eskihisar'dan Yalova'ya geçer, basar giderim.
Anlatın bilen arkadaşlar bir zahmet?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla tarihi mekanlar falan böyle anfi tiyatrolar ,efes tarzı yerler falan arıyorsan çeşmede pek yok böyle yerler! bunun dışında ne var bol bol gece yaşamı var türkiyenin en güzel plajları ve şık beach club leri var.

gezmeye alaçatıdan başla eski rum evleri ,hepsi restore edilmiş vs.. çogunda cafe bar tarzı yerler,bazılarında butik oteller var.gece oldukça hareketlidir heleki haftasonu görmedigin magazinsel sima kalmaz.

sonra ılıca plajına git! miami tarzı bir yerdir plajın kenarında milyon dolarlık villalar vardır,vilların duvarın mangal yapan yurdum insanını görebilirsin şahane pozlar çıkıyor burada:)şaka bir yana ılıca plajı hakkaten su sıcaklıgı olsun ve kumunun güzelligi olsun patara plajından sonra türkiyenin en güzel plajıdır.

alaçatı ve ılıcadan sonra dalyana git bir restaurant a otur balık ye yanında da kazık ye! o kazığı yedikten sonra mutlaka ucuz bir yer falan ararsın bunun için dogru çiftlik köy mevkine gidiyorsun orada bir plaj var kendi havlunu falan rahatça serersin denize girersin falan. yalnız buranın suyu soguktur!zaten dalyanda yenen kazıklı balıgın ardındanda soguk su iyi gider.

gelelim konaklamaya çeşmede pansiyon tarzı falan düşünüyorsan bodruma göre falan pahalıdır ,hatta 3 yıldızlı oteller falanda genelde bodrumdan pahalıdır ama 5 yıldızlı bir otelde kalıcam diyorsan bak onlar bodruma göre daha uygundur çunku çok fazla beş yıldızlı otel yok çeşmede çogu yapım aşamasında . hatta bak geçenlerde ogrendim meşhur beach club "seaside" yıkılmış yerine hiltona baglı bir otel falan yapılıyormuş .

hehe dogma büyüme izmirli olmama ragmen çeşmeyi pek sevmem zaten izmirin yazlık çöplüğü idi birde istanbullular eksikti tam oldu.yani nebileyim çeşmedeki tüm turistik gelişime ragmen istanbulluları pek sevmezler.ha paran varsa istanbulluları çok seviyorlar.mesela bir tanıdık vardı alaçatıda,adamın taş evi var son derece güzel ! istanbullular ilk gelmeye başladıgında paso küfür ediyordu bunlara kahveye falan almazlardı istanbulluları! sonra daha çok istanbullu gelmeye başladı sanki bir uzaylı istilası gibiydi.gel zaman git zaman heryerden istanbullu fışkırmaya başlamıştı işte ozaman istanbulluların degerini anladılar ve o evi istanbullu zengin bir adama 750.000$ sattılar amcam o saatten sonra istanbulluları sevmeye başladı ! hatta tüm alaçatı sevmeye başladı .seviyorlar yani ne bilim seviyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mordoğan, Karaburun, Seferihisar, Urla varken çeşmeye gidilmez, hem pahalı hemde tek iyi yanı ılıca plajı. Halbuki Seferihisar'da akkum ( mavi bayraklı ) hemde ekmeksiz plajı gayet güzel, urla desen ayrı alem, karaburun'da denizaltı yaşamı baya zengin, denizi de güzel. Mordoğan'da hem ucuz hemde esnafı çok iyi. Çeşme bana leş geliyor o bakımdan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada hakkaten arkadaşlar karaburun falan demiş. cidden karaburun yarım adası pek bilinmeyen ve görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. mesela urladan başlıyorsun sırası ile gülbahçe,karapınar.balıklıova,ortadoğulular,mordoğan,karaburun!
karaburundan sonra köy yollarından çeşme ıldırıya gidilebiliyor burada terk edilmiş bir kaç tane eski rum köyü var tam fotograflık:)istersende küçükbahçe köyünden tekrar balıklıova tarafına dönülebiliyor.

Halen daha bakir yerler var! yol çok virajlı karaburun yolunda 300 küsür viraj varmış, karaburundan sonrasını saymak bile istemem zaten ama o manzara,o koylar falan muthiş tabiki tamamen bakir bir ortam görebiliyorsunuz. hatta uzun zaman önce rahmetli babamın küçükbahçe deniz tarafında 7-8KG lik Akya çektigini bilirim:)ıldırı tarafında çok daha büyüklerini yakalıyorlar:)

konaklamaya gelince karaburunda da 2 adet 4 yıldız 1-2 tanede sanırım 3 yıldızlı otel var. öle 5 yıldız herşey dahil otel,tatil köyü vs.. yok. mordoganda aynı şekilde 1 tane 4 yıldızlı birtanede 3 yıldızlı otel var gerisi pasiyon falan işte ama çemeyede nispeten yakın oldugu için konaklamanız sorun olmaz zaten saydıgım yerlerin hepsini gezmeye kalsanız o yola ragmen 300km falan yapıyor :)

iyi tatiller.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...