Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

olm neler var ya

yav

Öne çıkan mesajlar

said:
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=cotard+sendromu
hastanin kendisi ve dis dunyanin varligini yadsidigi az rastlanir bi sendrom

cotard sendromu yaşayan biri tarafından kendisinin ölü olduğu iddiasıdır. cotard’ı olanlar sıklıkla kendilerinin ve dünyanın varlığından şüphe duyarlar.

said:
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=capgras+sendromu
kisinin sevdiklerinden bazilarinin aslinda dusmani olan diger bir yabancinin farkli tezahurleri olduguna inanmasiyla karakterize psikotik bozukuk.
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

uzuvlarını kesip atma isteği hastalığı var bide, kolunu bacağını flan böle

vücud bütünlüğüne ilişkin kişilik bozukluğu onun adı.

Hasta, vücudunun herhangi bir organının aslında orada olmadığını zannediyor. Nedeniyse beyninde o organın olduğunun kodlanmamış olması. Bu hastalar hiçbir işlev bozukluğu olmadığı halde bu organlarını kesip atmadıkları sürece iflah olamıyorlar. Eninde sonunda kesiyorlar. NatGeoda izlemiştim
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur said:

Norak said:

uzuvlarını kesip atma isteği hastalığı var bide, kolunu bacağını flan böle

vücud bütünlüğüne ilişkin kişilik bozukluğu onun adı.

Hasta, vücudunun herhangi bir organının aslında orada olmadığını zannediyor. Nedeniyse beyninde o organın olduğunun kodlanmamış olması. Bu hastalar hiçbir işlev bozukluğu olmadığı halde bu organlarını kesip atmadıkları sürece iflah olamıyorlar. Eninde sonunda kesiyorlar. NatGeoda izlemiştim

Çok korkunçmuş ; ilk kez duyuyorum .
Sosyal ağlarda paylaş

capgras çok iyiymiş be

her şey bana biraz garip görünmeye başlıyor, biraz yapay gibi mesela. kimi zaman, etrafımdaki hiçbir şeyin gerçek olmadığı duygusuna kapılıyorum. sanki her şey bir sahne ve herkes bir rol oynuyor. kime gerçekten güvenebilirim? sonunda cesaretimi toplayıp bu durumdan karıma söz ettim. bana garip bir şekilde baktı ve bir doktora görünmem gerektiğini söyledi. bu davranış pek onun yapacağı şey değil. aslında, kulağa delice geliyor biliyorum ama, gitgide daha sıklıkla, bu kadını gerçekten tanıyıp tanımadığımı düşünmeye başladım. son zamanlarda çok sinirli ve rahatsız görünüyor; eskiden hiç böyle değildi. aslında tam olarak neyin değiştiğini söyleyemiyorum ama bütün bu ufak tefek değişiklikler, bana bazan onun aslında benim karım olmadığını düşündürüyor. evlendiğimiz sıralarda çekilmiş eski bir takım fotograflarla, yakın zamanlarda çekilmiş olanları karşılaştırdığınızda, bu değişikliklerden bazılarını gerçekten görebilirsiniz. parmak izlerini karşılaştırmak bir şeyleri kanıtlayabilir mi diye merak ediyorum.

gece okuduydum bunu kitaptan alıntı gibi lan çok iyi. yoksa alıntı mı acaba hakkaten? kim bilir? hm?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...