Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ladder ve Ranking olayı


BonePART

Öne çıkan mesajlar

SC aldım SC oynuyorumda bu aralar. Berbatım tabi de işte replayleren örendiğim kadarıyla bide Cücenin tutoringiyle biraz örendim işte.

Practice leaguede 10 maç felan yaptım easy AI dan beter adamlarla oynandığından bide baseler kapalı olduğundan bence bi işe yaramadığını düşündüm geçtim.

Placementlarda 5 maç yaptım 2 sini aldım.

Sonra Silver leagueye atadı beni. 20 maç felan yaptım ladderda sanırsam 10 tanesini aldım. Yavaş yavaş yükseliyodum 18inci oldum silverda felan. Hatta hot streak aldım 3 maç arka arkaya alınca. Dün berbat bi 4 gateye yenildim. (Yamuk protoss binalarınıyla düzgün kapı kapatamıyorum hala kapıcı zealotuma 2 zealot saldırcak bi açıda kapamışım 1 zealot 1 stalker 3 zealot alamadım kapıda)

Neyse işte sözün özü bi anda bronze lige hoş geldin ya seydi diye bi mesaj çıktı. Anamadım ben hiç bu işi.

1. Neye göre yükseliyorum.
2. Kaybedince puan gitmiyo mu? Bi yere yazmıyo cunku kayıpları.
3. Silver 18 den 9 kişilik 0 puanlı adamların olduğu bronze a neden düştüm? Hane düşçeksem 18e kadar neden yükseldim?


TL,DR: Silver 18dim bi kere yenildim bronzea düştüm. Neden?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla arada sapıtıyor demek ki bilemedim ben de. ama silver'da nerde olduğun çok önemli değil o, yukarda bahsettiğim gizli puan senin ligini belirliyor. ztn yükseldikçe kendi ligindekilerle de oynamıyorsun. ya da 1-2. si ile filan oynuyorsun ki sıkıntı yapılıcak birşey değil zaten. Pratik olur işte nolcak ki?

Edit: yani şöyle diyim, o yenildiğin maçtan sonra bir üst lige de çıkabilirdin, sonuçta daha yeni yerleştirilmişsin, puanın ve rakiplerin birazcık dengesiz olucaktır. Sonuçta 20 maç yapmışsın ve abiler seni bronze olarak değerlendirmiş :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

silver 18 olabilirsin ama karşındaki rakipler bronzdur. blizzard sana bir lige girmen için 5 oyun şansı tanır, bunların ikisini yenmiş olabilirsin bronz ve silver liglerde şansın yüksek olduğunu düşünürsek ikinci maçını şansa almış olabilirsin.

daha sonra karşında silver verip eğer yenildiysen bronzlar ile oynatmaya devam etmiştir. bronz ligte stabil bir win lost oranı yakalayıncada seni bronz lige düşürmüştür
silver 18 e çıkmanın en büyük sebeplerinden biri ise bonus pool.
Bol bonus poolun vardır yenince +15 ponus pool +15 win = +30, yenilince -12 gittiğinden yukarı doğru tırmanman normal. fakat gizli rating (MMR) öyle olmadığını sana belli bir süre sonra göstermiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mmr denen oyuncuların göremediği ikinci ve asıl bir puan sistemi var. mmr puanın mevcut ladder puanından farklı oluyor genelde.

geçmiş sezonda üst liglerde başarılı oyuncuları yenip elde ettiğin yüksek mmr ile yeni sezonda vakit darlığından oynayamadığın için düşük ligte kalabiliyorsun. bu durumda seni genelde bir üst ligten ya da ligindeki yüksek mmr'lı adamlarla oynatıyor.

düşme ve çıkma durumları da mevcut ladder puanından ziyade mmr ile belirleniyor.

sen yeni bir oyuncu olduğun için mmr'ın henüz sağlıklı bir şekilde oturmadı ve fazlasıyla değişken. bu sebeple bir süre daha ani iniş, çıkışlar yaşayabilirsin.

genel olarak başarılı bir ladder sistemi var sc2'nin, bu aşamada sıralamayı dert etmeden oynayabildiğin kadar oynamaya bak.ç
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MMR ve Lig konusunda TL'den çevirilmiş uzunca ve matematiği anlatılmış yazı var oradan mantığı çok daha iyi anlayabiliyoruz

http://www.starcraftturkiye.com/battle-net-2-0/kapsamli-ladder-rehberi-(mmr)/

Birde bu var
http://wiki.starcraftturkiye.com/lig-hakkinda-bilmeniz-gereken-hersey/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ladder olayı karisikmis biraz ya bende cözemedim pek. bronze basladim 3 gündür bronze um 1v1 de. 2v2 de direk silver a verdi. 3v3 5 mac yaptım gold a atti.

1v1 de 21 win var 30 küsür macta hala bronze dayım. millet 2 günde diamond oluyormus nasil oluyorsa.

paticik kanalına gelin abi 1v1 2v2 falan atarız iste beraber.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...