Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

design patternS

aramil

Öne çıkan mesajlar

muhterem üstadlarım design pattern konusuna eğileceğim fakat çok sayıda belli başlı olanları var. .net platformu için bilinmesi gerekenler hangileridir? varolan bilgimi bir adım ileriye taşımak için bu konuda bilgi sahibi olmam gerektiğini hissediyorum. elinde kaynak vb. olan, şunları şunları bil bak olmazsa olmaz dediğiniz neler var? vakit ayırıp paylaşırsanız sevinirim.
hürmetler.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Design pattern'ler belli bir platforma özel olmaz. .NET için bilmen gereken özel bir design pattern kümesi de yok dolayısıyla. En temellerden başla. Bilmediğin bir pattern gördükçe, duydukça genişletmeye bak bilgi hazneni.

Abi banada bunu "design patternler dile özgü olur" şeklinde öğrettiler. Yanlış mı söylediler :)
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Mirage said:

Design pattern'ler belli bir platforma özel olmaz. .NET için bilmen gereken özel bir design pattern kümesi de yok dolayısıyla. En temellerden başla. Bilmediğin bir pattern gördükçe, duydukça genişletmeye bak bilgi hazneni.

Abi banada bunu "design patternler dile özgü olur" şeklinde öğrettiler. Yanlış mı söylediler :)

Kim öğretti bunu sana? O kişiden ders alıyorsan, almayı bıraksan iyi olur senin için. :p
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sorunu çözmek için kullanılabilecek kalıplaşmış yollara verilen isimler diyelim.

Bir işi yapmanın en uygun yolu değil. Design pattern kullanarak da gayet saçma sapan işler yapabilirsin.

Design pattern'lerin en büyük yararı iletişim. Yapmak istediğin şeyi ya da bir kodda nolduğunu birine anlatmaya çalışırken hangi pattern'i kullandığını söylediğinde karşıdaki kişi de yeterince bilgili biriyse çok daha kolay anlar yaptığın işi.

Aynı şekilde kod temiz yazılmışsa, kullanılan pattern metod ve değişken isimlerinden de hemen anlaşılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Design pattern'lerin en büyük yararı iletişim. Yapmak istediğin şeyi ya da bir kodda nolduğunu birine anlatmaya çalışırken hangi pattern'i kullandığını söylediğinde karşıdaki kişi de yeterince bilgili biriyse çok daha kolay anlar yaptığın işi.

benim ihtiyacım da bu noktada ortaya çıktı, ekiple çalışmam gerekiyor ve ne kadar anlaşılabilir olursa kod geliştirme ve bakımın o kadar kolay olacağı konusunda hem fikiriz. Bu yüzden standartlar ve desenlere biraz daha eğilmem gerekiyor.

Örnek kodlamalar içeren güzel bir pakede eriştim. Gang of Four, Head First, Patterns In Action, Silverlight Patterns, Visio UML Diagrams örnekleri mevcut isteyen olursa pm atsın.
Sosyal ağlarda paylaş

aramil said:

Mirage said:

benim ihtiyacım da bu noktada ortaya çıktı, ekiple çalışmam gerekiyor ve ne kadar anlaşılabilir olursa kod geliştirme ve bakımın o kadar kolay olacağı konusunda hem fikiriz. Bu yüzden standartlar ve desenlere biraz daha eğilmem gerekiyor.

Örnek kodlamalar içeren güzel bir pakede eriştim. Gang of Four, Head First, Patterns In Action, Silverlight Patterns, Visio UML Diagrams örnekleri mevcut isteyen olursa pm atsın.

ben istiyom
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...