aramil Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 muhterem üstadlarım design pattern konusuna eğileceğim fakat çok sayıda belli başlı olanları var. .net platformu için bilinmesi gerekenler hangileridir? varolan bilgimi bir adım ileriye taşımak için bu konuda bilgi sahibi olmam gerektiğini hissediyorum. elinde kaynak vb. olan, şunları şunları bil bak olmazsa olmaz dediğiniz neler var? vakit ayırıp paylaşırsanız sevinirim. hürmetler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 patterns olmasın o, hani 1 tane değil onlar. o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 gang of four patterns var, 4 abimizin belirlediği, en temelde kabul görmüş olanlar. oradan başlayabilirsin. kendi kitapları da var. http://www.dofactory.com/Patterns/Patterns.aspx http://en.wikipedia.org/wiki/Design_Patterns Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 olmazsa olmaz pattern olayı bu kitaptır zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Iki kitabi da okumadim ama kimi yerlerde ilk olarak head first'unkini okuyun diyorlar. Google'layip bak tartismalara, kendi seviyene gore karar ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Design pattern'ler belli bir platforma özel olmaz. .NET için bilmen gereken özel bir design pattern kümesi de yok dolayısıyla. En temellerden başla. Bilmediğin bir pattern gördükçe, duydukça genişletmeye bak bilgi hazneni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 çok fazla tartışma var da genel kanı GoF sindirmek ki bazıları hakkında bilgim var zaten. dofactory de güzel özetlemişler birkaç da pdf edindim GoF ile ilgili, bakalım inceleyelim. eyvallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mirage said: Design pattern'ler belli bir platforma özel olmaz. .NET için bilmen gereken özel bir design pattern kümesi de yok dolayısıyla. En temellerden başla. Bilmediğin bir pattern gördükçe, duydukça genişletmeye bak bilgi hazneni. Abi banada bunu "design patternler dile özgü olur" şeklinde öğrettiler. Yanlış mı söylediler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 oyle sey mi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 http://www.amazon.com/Professional-Design-Pattern-Press-Author/dp/1861008740 http://ecx.images-amazon.com/images/I/511X03HHXRL._SL500_AA300_.jpg sunu almayi dusunuyodum bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 aquila said: oyle sey mi olur. aquila, trollemedigi zaman dogru seyler de yaziyor. Design patterns, senko nun post undaki kitabi alip, adim adim okuyup hangi dilde yaziyorsan her pattern i uygulayarak calismanda yarar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Soris said: Mirage said: Design pattern'ler belli bir platforma özel olmaz. .NET için bilmen gereken özel bir design pattern kümesi de yok dolayısıyla. En temellerden başla. Bilmediğin bir pattern gördükçe, duydukça genişletmeye bak bilgi hazneni. Abi banada bunu "design patternler dile özgü olur" şeklinde öğrettiler. Yanlış mı söylediler :) Kim öğretti bunu sana? O kişiden ders alıyorsan, almayı bıraksan iyi olur senin için. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Haha. Zaten bitti abi kurs. Bizim hoca demişti her dil için ayrı oluyor diye fakat ben bir işi yapmanın en uygun yolları olarak biliyordum design patternlerini. Tam olarak nedir şöyle kabaca bi üstünden geçseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Bir sorunu çözmek için kullanılabilecek kalıplaşmış yollara verilen isimler diyelim. Bir işi yapmanın en uygun yolu değil. Design pattern kullanarak da gayet saçma sapan işler yapabilirsin. Design pattern'lerin en büyük yararı iletişim. Yapmak istediğin şeyi ya da bir kodda nolduğunu birine anlatmaya çalışırken hangi pattern'i kullandığını söylediğinde karşıdaki kişi de yeterince bilgili biriyse çok daha kolay anlar yaptığın işi. Aynı şekilde kod temiz yazılmışsa, kullanılan pattern metod ve değişken isimlerinden de hemen anlaşılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Çok açıklayıcı oldu (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 yalnız design pattern'ler dilden (ve platformdan) o kadar da kopuk düşünülemez. hatta msdn'de bu konuda bayağı bir makale var, .net ve c# için temel pattern'ler misali.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Mirage said: Design pattern'lerin en büyük yararı iletişim. Yapmak istediğin şeyi ya da bir kodda nolduğunu birine anlatmaya çalışırken hangi pattern'i kullandığını söylediğinde karşıdaki kişi de yeterince bilgili biriyse çok daha kolay anlar yaptığın işi. benim ihtiyacım da bu noktada ortaya çıktı, ekiple çalışmam gerekiyor ve ne kadar anlaşılabilir olursa kod geliştirme ve bakımın o kadar kolay olacağı konusunda hem fikiriz. Bu yüzden standartlar ve desenlere biraz daha eğilmem gerekiyor. Örnek kodlamalar içeren güzel bir pakede eriştim. Gang of Four, Head First, Patterns In Action, Silverlight Patterns, Visio UML Diagrams örnekleri mevcut isteyen olursa pm atsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 aramil said: Mirage said: Design pattern'lerin en büyük yararı iletişim. Yapmak istediğin şeyi ya da bir kodda nolduğunu birine anlatmaya çalışırken hangi pattern'i kullandığını söylediğinde karşıdaki kişi de yeterince bilgili biriyse çok daha kolay anlar yaptığın işi. benim ihtiyacım da bu noktada ortaya çıktı, ekiple çalışmam gerekiyor ve ne kadar anlaşılabilir olursa kod geliştirme ve bakımın o kadar kolay olacağı konusunda hem fikiriz. Bu yüzden standartlar ve desenlere biraz daha eğilmem gerekiyor. Örnek kodlamalar içeren güzel bir pakede eriştim. Gang of Four, Head First, Patterns In Action, Silverlight Patterns, Visio UML Diagrams örnekleri mevcut isteyen olursa pm atsın. ben istiyom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar