Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RMAH geldi

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Osie16 said:

Bu kadar bıkbık eden oynamasın bitti gitti ya ne uzatıyosunuz sanki bişiye çözüm olcakmış gibi wot döşemeler falan işiniz mi yok anlamadım

Oynamıyorum zaten. Oyunun genel olarak bilgisayar oyunları camiasında yaratacağı olumsuz etkiyi eleştiriyorum.

spompas said:

bütün topiğe baktımda
SANKİ zorla satıyorlar. Almayacaksanda alana engel olma
en sonunda haa yeter dedirttiniz kötüyse oynama. Belli bir yerden sonra şans işi. iddaa oynayıp o bukadar kazanmış lan nasıl kazanır diyip iddaa yı sucalamak gibi.
kimine kısmen kimine nispet

İddaya da karşıyım. Birileri kazanıyor diye değil, herkes kaybediyor ve sadece kasa kazanıyor diye karşıyım. Ha bu arada verdiğin örnek için teşekkürler, şu oyunun idda vs. gibi kumar oyunlarından bi farkı kalmayacak RMAH sayesinde. Şansın tutarsa kazanırsın, genelde para yatırır kaybedersin. Ama kumar ne kadar yayılırsa kasa da o kadar çok kazanır.

Bu arada arkadaşlar burası forum, düşünceleri fikirleri bilgiyi paylaşma yeri. Haliyle insanlar oturup kimi zaman uzun kimi zaman kısa bişeyler yazacaklar. Beğenmiyorsanız logout linki yukarda.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SANKİ zorla satıyorlar. Almayacaksanda alana engel olma

dolaylı yoldan zorla satıyor olacaklar evet. istersem 100mgoldum olsun ahtan imba bir item alamıcam çünkü herkes rmahtan satıyor olucak

o zaman ben neden gold farmlayama uğraşayım?

o zaman sende100mgoldunu rmahtan dolara çevirir öyle alırsın deme. bir iteme 100mvermek ile 250$ vermek aynı değil psikolojik olarak
Sosyal ağlarda paylaş

Şurada yazan arkadaşların birçoğu kendiyle çelişiyor. Hem diyorsunuz ki " neden bu oyun online kardeşim, offline da oynanması lazım " hemde diyorsunuz ki " RMAH gelince itemlar goldla değil parayla satılacak "

1- Oyun offline olsaydı zaten HİÇBİRŞEY alamayacaktınız. Ne droplarsanız onunla oynayacaktınız. Şimdi de aynı bok. RMAH'dan bişi almayın offline gibi oynayın

2- RMAH geldiğinde herşey parayla satılacak diyorsunuz, doğru satılacak ancak kaçırdığınız nokta saatlerce farm yapıp düşüremediğiniz ve progresste durduğunuz noktada buradan item satın alabilir ve daha az farmla daha raht ilerleyebilirsiniz.

3- İlla RMAH yönlendiriyor diyorsunuz. Abi almayın o zaman. Birileri düşürdüğüne göre ve parayla satabildiğine göre bu itemları demek ki düşüyor. Sana düşmemesinin sebebi senin " yeteri kadar" farm yapmıyor olman.
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

oyun offline olsaydı bu kadar kıt drop rateler olmazdı ama
ya da ne bileyim fast/vortex/plagu/desc gibi aptal saptal moblarda olmazdı ve onları kesebilmek için sınırsız res sınırsız hp kasmak zorunda kalmazdın.

dropların yetebilirdi gayet

Abi sizin oyundan beklentiniz nedir ya. God mode açmak mı? Kıt drop demişsin Allah aşkına D2 de SAATLERCE, GÜNLERCE farm yapardı insanlar drop için. 1 ayda ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki. One shot diablo kill falan mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:

Flassh said:

ya da ne bileyim fast/vortex/plagu/desc gibi aptal saptal moblarda olmazdı ve onları kesebilmek için sınırsız res sınırsız hp kasmak zorunda kalmazdın.

Abi sizin oyundan beklentiniz nedir ya. God mode açmak mı? Kıt drop demişsin Allah aşkına D2 de SAATLERCE, GÜNLERCE farm yapardı insanlar drop için. 1 ayda ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki. One shot diablo kill falan mı ?

d2 den cok daha dusuk burda drop raTe. Ayrica d2 kasarak falan karakter kendi kendine yetebiliyordu? Burada ah kullanmadan progress cok zorlasiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:

Birileri düşürdüğüne göre ve parayla satabildiğine göre bu itemları demek ki düşüyor. Sana düşmemesinin sebebi senin " yeteri kadar" farm yapmıyor olman.

Sana düşmemesinin sebebi çılgın randomization olması. Sana barb itemı düşüyor, ona monk itemı derken sürekli birbirinizle mal alışverişi yapıyorsunuz. Asıl amaç zaten bunu maksimize edip parayı komisyonculuktan kırmak. Item aldığın kadar item satmanı da istiyor blizz.

RMAH olmasaydı da düz gold AHden dönseydi bu işler gıkımızı çıkarmazdık. Wowda çıkarmadığımız gibi. Ama kazın ayağı oyun tasarımını sırf ticaret hacmini arttırmak için oyun mekanikleriyle oynamaya kadar gidiyor. Oyun olması gerekenden daha az eğlenceli hale dönüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

ohyeah said:

Flassh said:

d2 den cok daha dusuk burda drop raTe. Ayrica d2 kasarak falan karakter kendi kendine yetebiliyordu? Burada ah kullanmadan progress cok zorlasiyor.

Inferno act 1 ve 2 düşen setler ve sattıklarınla kazandııgın goldlarla yapılabiliniyor. Zira hiç item almadan progressleri act 2 sonuna kadar taşıyabilen insanlar var. HC mode oynarken insanlar aynı acti defalarca yapıyorlar item düşürsünler diye. Ama 1 ayda inferno farm mode ON yok bu oyunda
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

ohyeah said:

Birileri düşürdüğüne göre ve parayla satabildiğine göre bu itemları demek ki düşüyor. Sana düşmemesinin sebebi senin " yeteri kadar" farm yapmıyor olman.

Sana düşmemesinin sebebi çılgın randomization olması. Sana barb itemı düşüyor, ona monk itemı derken sürekli birbirinizle mal alışverişi yapıyorsunuz. Asıl amaç zaten bunu maksimize edip parayı komisyonculuktan kırmak. Item aldığın kadar item satmanı da istiyor blizz.

RMAH olmasaydı da düz gold AHden dönseydi bu işler gıkımızı çıkarmazdık. Wowda çıkarmadığımız gibi. Ama kazın ayağı oyun tasarımını sırf ticaret hacmini arttırmak için oyun mekanikleriyle oynamaya kadar gidiyor. Oyun olması gerekenden daha az eğlenceli hale dönüyor.

Abi RMAH'ın geleceğini bile bile ve bu işin böyle olacağını bile bile başladınız oyuna. Sorun nerde ki? ADamlar alacağı komisyona kadar herşeyi önceden açıkladılar. RMAH aktif olarak kullanılacakken ve bunu biliyorken şimdi neden " ama biz bilmiyorduk hacı" moduna giriyorsunuz ki? Adamlar para kazanmayı hedeflediler zaten. Droplar düşük tutulacak ve RMAH'dan para vurulacak hedef bu.

RMAH bulaşmadan bu oyunda progress yapılınabilir. Bu kadar zaman nasıl yaptıysanız yine yapabilirsiniz. Sonra anlamadığım bu online bi oyun değil ki. İsterseniz 1 sene kasın yapıun itemınızı isterseniz yapmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslına bakarsan oyunu almadık, oyun çıkmadan aylar önce de bağırmaya başladık RMAH yüzünden oyun mekanikleriyle oynayacaklar diye. Gelen cevaplar hep "abartıyosunuz olmaz öyle şey, blizz müşteri memnuniyetini her koşulda ön planda tutar.." şeklindeydi. Inferno duvarı geldi RMAH geldi resim biraz daha belirdi, biz de yeniden bağırmaya başladık olay bu.

said:
Adamlar para kazanmayı hedeflediler zaten. Droplar düşük tutulacak ve RMAH'dan para vurulacak hedef bu.

Şunu göre göre oyunu savunmanızı anlamıyorum ben. E bu adamlar oyunu daha eğlenceli yapacakken yapmıyorlar. Allah belanı versin blizz deyip saydırıp bi dahaki oyunlarını almamak yerine "yeaaaa sistem böyle artık ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin" demek nasıl oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

ohyeah said:

. Zira hiç item almadan progressleri act 2 sonuna kadar taşıyabilen insanlar var

nasıl becermişler bunu çok merak ettim

zira played 150yı vurmak üzere şimdiye kadar işime yarıyan ve kullandığım 1 item düştü anca

Item almadan lafından kastım RMAH kullanmadan diyorum. Adamlar al sat yaparak, oyun içinde dropladıklarını kullanacakları itemlara çevirerek yapıyorlar. Herkes yapıyor. RMAH sizin progressinize engel değil ki. Git item düşene kadar farmla abi. 1 ay olmuş daha item düşmedi diyor insanlar. Ne kadar oynadın ki 1 ayda ? Adamlar saatlerce farm yapıyorlar. Açın bi twitchden bakın. Gece yatmadan izlerken uyuyorum kalkıyorum adam hala aynı yerde farmda. O adam ondan sonra king oluyor. Olur tabi. Senin verdiğin zamanın 10 katını veriyor
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Aslına bakarsan oyunu almadık, oyun çıkmadan aylar önce de bağırmaya başladık RMAH yüzünden oyun mekanikleriyle oynayacaklar diye. Gelen cevaplar hep "abartıyosunuz olmaz öyle şey, blizz müşteri memnuniyetini her koşulda ön planda tutar.." şeklindeydi. Inferno duvarı geldi RMAH geldi resim biraz daha belirdi, biz de yeniden bağırmaya başladık olay bu.

said:
Adamlar para kazanmayı hedeflediler zaten. Droplar düşük tutulacak ve RMAH'dan para vurulacak hedef bu.

Şunu göre göre oyunu savunmanızı anlamıyorum ben. E bu adamlar oyunu daha eğlenceli yapacakken yapmıyorlar. Allah belanı versin blizz deyip saydırıp bi dahaki oyunlarını almamak yerine "yeaaaa sistem böyle artık ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin" demek nasıl oluyor?

Abi anlamıyorsun ki. Ben adamları savunmuyorum. RMAH kullanmak zorundasın diyorsun bende değilsin diyorum. AH kullanarak, ticaret yaparak, düşürdüklerini satarak item alabiliyorsun. Yeni gelecek patchle artık act 1 ve 2'den de en yüksek ilvl itemları düşürebileceksin. RMAH parası çok olan adamın gireceği yer. Söylediğim sadece şu;

Git farm yap - item düşür - sat - sattığınla item al

Bunu yapabilmek içinde oyuna yeteri kadar zaman ayır. Zaten karakterini çok iyi noktaya RMAH'sız getirebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada rmah a bulaşmadan diye birşey yok;

oyun seni ahye zorluyor. ahden item alıyorsun. o gold el değiştire değiştire, rmahdan satılan gold oluyor ya da bir diğer seçenek olan, adam o kazandığı goldla yine item alıyor, o aldığı itemla kesemediği grubu kesiyor, güzel bi item düşüyor ve rmah a koyuluyor. ne yaparsan yap, bir şekil, zincirleme etki sonucu rmah a etki ediyor; sonunda kazanan blizzard oluyor.

axedice ın dediği gibi, blizzard kasa ve kasa her daim kazanıyor bu sistemde. çünkü sistemi ona göre ayarlamışlar. oyuncu eğlencesine değil, oyuncuları zombi gibi kullanıp, ceplerini doldurma üzerine.
Sosyal ağlarda paylaş

Dei said:

bu arada rmah a bulaşmadan diye birşey yok;

oyun seni ahye zorluyor. ahden item alıyorsun. o gold el değiştire değiştire, rmahdan satılan gold oluyor ya da bir diğer seçenek olan, adam o kazandığı goldla yine item alıyor, o aldığı itemla kesemediği grubu kesiyor, güzel bi item düşüyor ve rmah a koyuluyor. ne yaparsan yap, bir şekil, zincirleme etki sonucu rmah a etki ediyor; sonunda kazanan blizzard oluyor.

axedice ın dediği gibi, blizzard kasa ve kasa her daim kazanıyor bu sistemde. çünkü sistemi ona göre ayarlamışlar. oyuncu eğlencesine değil, oyuncuları zombi gibi kullanıp, ceplerini doldurma üzerine.

Abi ben şu dediğini oyun çıkmadan önce biliyordum zaten. Böyle olacağı belliydi ve ben bunu bilerek aldım. RMAH karşı değilim zaten, karşı olmadığımdan da oyunu aldım. Siz blizzardın cep doldurduğunu sanki yeni görmüş gibi konuşuyorsunuz bende bunu anlamıyorum. Ya adamlar wow'da steed satarken bunu bilmiyor muydunuz? Adamlar bildiğin item sattılar. O zaman bunun olacağı zaten belliydi. E siz bunları bile bile aldınız oyunu şimdi neyin tantanası bu ?
Sosyal ağlarda paylaş

Wowda steed almadık, dolarla gold peşinde de koşmadık. BoE vardı BoP vardı, üç beş maltoz arap şeyhinin raid kiralamsına gülüp geçiyorduk. Ve wowda oyun dengesini RMAHla bozmadıkları için bunlara sesimizi çıkarmadık. Şu anda oyunun dengesini bozuyorlar. Ben sen o şu bu item almasa da oyunun dengesi bozuluyor. Bu yüzden laf ediyoruz blizze.

Daha hala neyin tantanası diyorsun. Adamlar oyunun içine ediyor, dengelerin içine ediyor, sektörün içine ediyor. Onun tantanası.
Sosyal ağlarda paylaş

e zaten ben almadım oyunu. rmah dendiğinde de pislik döneceği belliydi ve yine aynı kişiler seslerini çıkardılar. ha ben steed sattıklarında da gayet nefret ettim blizzarddan. ben okuduklarım, muhabbetler ve izlediklerim üzerine yorum yapıyorum.

ben diyorum ki, rmah a girmezsiniz diye bir durum söz konusu değil. diablo 2 de aldığımız zevki belki alırız diye heyecanlandık. kimileri bu heyecanını bastıramayıp, oyunu satın aldı. kimileri arkadaşlarıyla eğleneceklerini fakat ortada yanlış olduğunu bile bile satın aldı. e bu ortadaki yanlışa tepkisiz olmamızı gerektirmiyor ki? üstelik tepki verenlerin bir diğer tepkisi de, şu biliyordunuz aldınız, şimdi susun ve diabloyla öpüşün tavrınıza yahu.

ha steed vs diablo olayı da yanlış. wow da steed almayabilirdin, gerçekten bu olaydan uzak durabilirdin ama, burada durum, her daim blizz in kazanıyor olması.

benim şu an ki tepkim, vurdum duymaz tavrınıza, üstüne rmah kullanma olur biter ehe ehe gibi yorumlara.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Wowda steed almadık, dolarla gold peşinde de koşmadık. BoE vardı BoP vardı, üç beş maltoz arap şeyhinin raid kiralamsına gülüp geçiyorduk. Ve wowda oyun dengesini RMAHla bozmadıkları için bunlara sesimizi çıkarmadık. Şu anda oyunun dengesini bozuyorlar. Ben sen o şu bu item almasa da oyunun dengesi bozuluyor. Bu yüzden laf ediyoruz blizze.

Daha hala neyin tantanası diyorsun. Adamlar oyunun içine ediyor, dengelerin içine ediyor, sektörün içine ediyor. Onun tantanası.

Item almadan oyunun dengesi bozuluyor demişsin de RMAH olmadan act 3 farmlayan insanlar var şu forumda. Kaldı ki ne dengesi? Oyun wow gibi değil ki. RMAH'dan item almadan raide alınmazsın gibi bir olay yok ki. Tek başınasın zaten? RMAH tek kuruş vermeden oynaman mümkün. Hiçbir şey yapamıyorsan act1 farmlaz yeni patchden sonra ordan düşür.
Sosyal ağlarda paylaş

Dei said:

e zaten ben almadım oyunu. rmah dendiğinde de pislik döneceği belliydi ve yine aynı kişiler seslerini çıkardılar. ha ben steed sattıklarında da gayet nefret ettim blizzarddan. ben okuduklarım, muhabbetler ve izlediklerim üzerine yorum yapıyorum.

ben diyorum ki, rmah a girmezsiniz diye bir durum söz konusu değil. diablo 2 de aldığımız zevki belki alırız diye heyecanlandık. kimileri bu heyecanını bastıramayıp, oyunu satın aldı. kimileri arkadaşlarıyla eğleneceklerini fakat ortada yanlış olduğunu bile bile satın aldı. e bu ortadaki yanlışa tepkisiz olmamızı gerektirmiyor ki? üstelik tepki verenlerin bir diğer tepkisi de, şu biliyordunuz aldınız, şimdi susun ve diabloyla öpüşün tavrınıza yahu.

ha steed vs diablo olayı da yanlış. wow da steed almayabilirdin, gerçekten bu olaydan uzak durabilirdin ama, burada durum, her daim blizz in kazanıyor olması.

benim şu an ki tepkim, vurdum duymaz tavrınıza, üstüne rmah kullanma olur biter ehe ehe gibi yorumlara.

Abi şu an RMAH YOK. Olmayınca act 3 farmlayan insanlar varsa eğer RMAH ile nasıl bir değişiklik olacak ki? Adamlar zaten act 1 den artık item düşecek dediler. RMAH zorluyor diyorsunuz da RMAH olmadan arkadaşlarınız sizinle konuşmuyor mu? RMAH şu an yok ve olmadanda progress olabiliyor. Siz neden bunu anlamıyorsunuz ki? Hem oyunu almadım diyorsun hem RMAH üzerine yazı yazıyorsun yav. Şu anda AH ye item satıp, item alıp kasmadı mı herkes? Öyle yada böyle itemları yok mu? Act 3 giremiyorlar mı? 1 ayda ne beklediniz abi? 1 ayda bu kadar olacak tabi. RMAH ile nasıl bi alakası var şimdi? Zamanı olmayıp diablo oynamak isteyenler için biçilmiş kaftan RMAH.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Dengeden kasıt oyundaki para ve ticaret dengesi. Gold değersizleşiyor, gold AHdeki itemlar aşırı enflasyona uğruyor.

Boomoneshot! olmadan, AHden hiç item almadan kim oynuyor şu oyunu?

Yav senin çıkardığın itemda bununla beraber değer kazanacak ? Yükselme sadece en yukarıdaki itemlarda olmayacak ki. Paralel olarak kötü itemlarda değer kazanacak. Ha bunun da dengesini blizz kurar diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Karea said:

rmah ta para harcamadan da item alırsın

itemlarını rmah ta satarsın, satabiliyorsan
sonra balance ı cash e çevirmez ( hayvan gibi komisyon vermez ) gene o balance la rmah tan alır item ını oynar progressini yaparsın

ütopik geldi bana da ama teknik olarak doğru gibi

Sonunda biri anladı ya. Helal
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...