Editor Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Genç olanlar kişiler oluyorlar bunlar genelde ve ufak paralara çalışıyorlar asgari ücret yani bizim kanaldada var ufaktefek böyle tipler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 yaşam koçu istiyorum ben, sürekli yanımda durup "koç gibisin koç koç" diyecek. ya da yenilecek koç da olabilir tabii, sütünden de yararlanırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seraphiel Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 ben de imaj meykır olarak görev yapıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Churel Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Valla diğerini bilmem ama sosyal medya uzmanı arkadaşımdır kendileri. Aylık 8 bin küsur € maaş alır. Hollandalı bir şirkette çalışıyor İstanbul-Hollanda arası. Necidir aslında; psikoloji okumuş daha sonra PR mastırı yapmış ve reklamcılıkla ilgili doktora yapmıştır kendileri. Sosyal medya uzmanın yaptığı iş aslında bir çeşit PRdır yani günümüz dünyasında yapılan reklamlar.Misal haber gibidir ama aslında PR dır kurmacadır, reklamdır.İzlediğiniz, gördüğünüz, okuduğunuz haberlerin %80i PR. Atıyorum Ali Ağaoğlu sosyal sorumluluk projesine katıldı bilmem kaç lira şuraya yardım yaptı. Yeni bir ürün çıktı dergilerde bunun haberini yaptı yeni bir mekan açıldı vs.. gibi. Hiçbir medya organı bunların haberini bedavaya yapmaz (genelde) Büyük şirketler ulusal basında dergilerde şurda burda çıkmak için PR şirketlerine aylık fee öderler 5 bin 10bin TL gibi. PR şirketleride bunları her alanda gözümüze sokar. Sosyal medya uzmanı da bu tarz şeyleri sosyal medya ve internet üzerinden yürütmeye çalışır, kabaca bu şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 sosyal medya uzmanı önemlidir arkadaş. mesela şöle faillara izin vermeyen adamlardır kendileri. http://forum.paticik.com/read.php?13,6317121,page=4#msg-6321472 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Myshkin said: televizyonda tartışma programlarında isimlerin altında yazanalra bitiyorum ben ya. konu z ile ilgiliyse direk x uzmanı yazıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 KHaRoN said: ben de kendime cool bi unvan uydurayim. prim yapiyor gibi. salak sen zaten coolsun.. swh T__T biz uydurmalıyız öle şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 türkiyede medya ne kadar rezilse, sosyal medya 3-4 misli rezil. malesef bundada dikiş tutturamadık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 sosyal medya uzmani blog acmak degil tabii, onemli bi alan gunumuzde yeni mesleklere karsi muhafazakar olmayin, ihtiyac olmasa cikmaz zaten, insanlar istedigi kadar kendini oyle gorse de. ihtiyac meselesi, forum uzmani diye ciksam kimse almaz beni sonucta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 bir de ne yaptığını iyi bilmek lazım tecrübeli modülatorüm dedim habire elektrik sinyal verdiler. pişmanım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Killer said: ama şöyle bi durum var. bizim okula bi kadın seminere gelmişti SOSYAL MEDYA UZMANIYMIŞ AMAN SÜPER. dedim ne ayaksınız bunu herkes yapabilir gayet. (alaycı bi şekilde söyledim çünkü bende uyuzum ağır) kadın şey dedi. adamın şirketi var mesala ufak çaplı. ama hiç internet vs vs o işlerle ilgilenmemiş etmemiş. e şimdi artık herşeyin facebook sayfası var twitter sayfası var. sosyal medyada yer edineyim diyor. bu yüzden böyle İŞSİZ İNTERNETE GİRMEYİ BİLEN tiplere para veriyolar. şirket işte o olaya yardımcı olcak birini tutmuş oluyo, biride maaşlı çalışan oluyo. o kadar yanlış düşünüosun ki, eğer o "sosyal medya uzmanı" da böle bi cevap verdiyse sana, onun da ne yaptığından haberi yokmuş coca cola , unilever, falan da zaten böle internete girmeyi bilmio milyonlarca dolar veriolar sosyal medya şirketlerine. Böyle bişey olabilir mi sizce? Internet üzerinden marketing ve reklam çok optimizasyon isteyen, çok specific hedef odaklı bi yöntem olduğu için böyle bir sektör var. Stratejisi, Analizi, takibi, implementasyonu vs detaylarına girmicem ama herhangi birinin yapacağı bişey değil. Deneyim ve uzmanlık gerektiriyor, Hele reklam verenin yapacağı bişey hiç değil. Onun dışında networking de medya sektöründe çok önemli, senin medya sahipleri ile iyi ilişkin, ortaklığın sayesinde başarılı kampanyalar ortaya çıkarıyorsun. ha şuna katılırım, burdan herkes gelsin 2 sene çalışsın o sektörde, idiyot değilse ve kendini geliştirmeye hevesliyse, gayet güzel yapar bu işi. ama zaten hizmet sektörü, işletme olsun pazarlama olsun hepsi bu şekilde, rocket science değil. ama kesinlikle uzmanlık gerektiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 dasaaa said: bir de ne yaptığını iyi bilmek lazım tecrübeli modülatorüm dedim habire elektrik sinyal verdiler. pişmanım i told you so Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 dasaaa said: bir de ne yaptığını iyi bilmek lazım tecrübeli modülatorüm dedim habire elektrik sinyal verdiler. pişmanım modülatör değil o regülatör. forumlarda regülatör görev yapar. bilmiyosunuz sonra kartvizitinize yazdırıyosunuz. ayıb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 sosyal medya uzmanini siz tum gun twitter da post giriyo facebook da sttus mu paylasiyo saniyosunuz? Milyar dolarlik sektor, ha isini kotu yapan her alanda var, yani sirf bunlari yapip sosyal medya uzmaniyim diye gezen vardir, bu isten de yine para kazaniyodur, bu her meslekte var. Ben ne *** muhendisi gordum, adamin yaptigi ya script yazmak, ya da adminlik yapmak muhendislikle alakali yaptigi bisi yok. sosyal medya uzmani sentiment analizi yapar, reklamlari vs takip eder bi ton yapacagi sey var, full time is ve uzmanlik da istiyo, oyle 2 gunde olunca bisi degil, 2 yillik deneyimli adamin butun bu seyleri kitabina gore yapan adamin bildikleri cok spesifik seyler. bi ton sey var isin icinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 işte gelişmiş ülkede yaşayan adamın farkı belli oluyor das Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 dasaaa said: KHaRoN said: ben de kendime cool bi unvan uydurayim. prim yapiyor gibi. salak sen zaten coolsun.. swh T__T biz uydurmalıyız öle şeyler. Sapsal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 fb twitter yalan olunca görücez sosyal medyayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 new media abi olay twitter veya facebook değil onlar gider yerine pinterest gelir o gider bilmemne gelir sorun o değil onları facebook ve twitter düşünsün sonuçta internet ölmediği sürece her zaman bişey çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 pinterest te guzel isimmis he tuttum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 2 yıl çalışmak yetiyo mu lan? ne kolaymış sosyal medya uzmanı olmak. bi ara sosyal medya uzmanı olayım çıksım aradan o zaman sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 sosyal medya uzmanı dediğin olay sosyoloji ile reklamcılık birleşimi bir şey orası belli de, tabii tr piyasasında 'twitter'a girmeyi bilen herif' olarak algılanıyor. bazı şirketler stajyerlerine falan yaptırıyor öyle işleri. diğer yandan şimdi aklıma geldi okuyunca, şu anki aklım olsa, yazılım mühendisliğine girer ve data mining üzerine yoğunlaşırdım. sosyal medya sağolsun inanılmaz bir veri toplanıyor artık insanlar hakkında ama bu veriyi ne yapacaklar nasıl kullanacaklar bu konuda çok basit yaklaşımlar var. daha kompleks analizler yapılabilmesi gerekiyor. örneğin bilmemne data mining şirketi roket adam'ın public twitter post'larında geçen kelimelerden ruh hali analizi yapacak ve foursquare'im ona göre eğlenmelik mekan tavsiyesi verecek, aynı yoldan başka bir firma hükümetin yaptığı kürtaj açıklamasının insanların günlük sosyal medya hayatına ne kadar etki ettiğini analiz edecek, oradan oylamayı anlık olarak tahmin edecek yapacak, bilmemne. şahane bi olay yani ve ucu çook açık bi bilim, istatistik falan var, çok da zevkli bi iş. istatistik + sosyoloji. şahane. özünde sosyal medya uzmanlığı olayını istatistikle, yazılımla falan birleştirmiş, bu konuda kendini geliştirmiş insanlar önümüzdeki 5-10-15 yılda paranın dibine vuracak gibi hissediyorum şahsen ben, sallıyo da olabilirim tabii, ne yazılımcıyım ne de sosyal medyacıyım. twitter'ım var ama. sdlfksdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 sosyoloji varsa girmem o işin içine çok okumaları var lan ölürüm sıkıntıdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 roket adam o dedigin yazilimlar var zaten su an ve sosyal medya uzmanlari :) kullaniyor. tam o dedigin seyleri yapiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 yok demedim, daha çok kullanılacak, daha popüler olacak falan diyeyim öyleyse :) şahsen mühendislik stajyeriyken bile veri görselleştirme denen olayın inanılmaz faydasını gördüm. adamlara rakamlardan oluşan veriler yerine direkt grafikler ve grafiklerden çıkartılmış sonuçlar verince çok daha etkileyici oluyor. bi de okulunu okuduğumu düşünemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar