Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lol vs Dota

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kaede said:

deny olması last hitde zıçınca genede toparlayabilmeni sağlıyor
resmen ikinci bir şans. ne kadar kötü olursan ol lanei sabit tutabiliyorsun

deny yoksa tek kontrol last hit. hata yok, geri dönüş yok, çok daha fazla dikkat istiyor

sen yazdıklarına cidden inanıyormusun serhat

Mesaj tarihi:
Dotadaki tek lane kontrol mekanigi zaten deny.Skill atamıyorsun ki tek atınca mana bitiyor e bu mu lane kontrol dediginiz.Harrash yok bi sey yok hayır duyan da 50 den asagı deny yapmıyorsunuz sanır.Lolde sadece rune ve mastery mantıgı bile o lane kontrol dediginiz seyi bastan asagı degistiriyor geçtim enerji,mana,cd baseli heroları.Neyse lol deneyip sevmeyene tabi saygım sonsuz ama burdaki yorumların yüzde 50 si falan kara cahil yorumu net.
Mesaj tarihi:
keldron said:

Harrash yok bi sey yok hayır duyan da 50 den asagı deny yapmıyorsunuz sanır.

tebrikler %50'lik kısıma sende katıldın
harras sadece skille yapılmıyor ve 50 deny yapmaya gerek yok,early game'de karşındakileri 1-2 lvl altında tutabilecek kadar deny yeterli zaten.
Mesaj tarihi:
Arkadaş sen tam bir sinek çıktın ya, tartışmaya gireyim dedikçe senin şu tipitip tadında postlarını görüp uzaklaştım yani.

Tamam lol çok daha iyi bir oyun, döver dotayı. Ben bu konuyu sabahtan beri LOL oynayan elemanlarla takip ediyorum, biri sinek çıkmadı lan senin gibi. Tü sana
Mesaj tarihi:
e iki oyunu adam gibi oynayıp tecrübe sahibi olup yorum yapabilen kimse yok. haliyle benimle aynı seviyede tartışamıyorsunuz

anlayamayınca da sinek vızıltısı gibi geliyordur sana benim dediklerim. yapıcak bişey yok

ama istemeyerek de olsa gerçeği kabullenmen hoş tabi
Mesaj tarihi:
Ee konuyu çekersen kendi tarafına sakız gibi, kimse seninle adam gibi tartışamayacağını görüp bırakıp gider tabi. Ben iki oyunda da tecrübe sahibiyim ve iki oyunun kıyaslanmaması gerektiğini düşünen biriyim.

Sen buraya güzelim oyun için

"LOL öyle acı eziyor ki" yazıyorsun, sonra vızıldamıyorum diyorsun. Ayıp.
Mesaj tarihi:
ya çok gereksiz bi tartışma bu yok deny var şu var bu yok. moba oynarken önemli olan zaten map awareness, doğru yerde doğru kararı verme, reaction time gibi şeyler.
Mesaj tarihi:
6 yıl kadar dota oynadım, sonra bıraktım falan.. şimdi lol oynuyorum.
iki oyunun mekaniklerini de öğrendiğimi düşünüyorum ve ikisinin mekanikleri ÇOK farklı..

lol'de deny yok evet. ancak rakibin creep kesmesini önlemek, kasmasını engellemek için değişik teknikler mevcut.

-> Tüm creepleri direk kesip kendi creeplerinin lane'i pushlamasını sağlayabilirsin ve creeplerin adamın tower'a yaklaştığında (tower dotadaki gibi değil, baya fazla vuruyor) karşıdaki adam, tower'ı da creeplere vurduğu için creepleri kesmekte zorluk çeker. Sen bu sırada lane'e yakın taraflarda bulunan jungle creeplerini alabilirsin ve rakibe oranla daha iyi kasmış olursun.
Recall olayı ile(bu oyunda teleport scroll yok evet, istediğin zaman base'e gidebilirsin) rakibe üstünlük sağladığın parayı direk hissettirip item'a dönüştürürsün ve rakibin kasmasını daha da fazla engellersin. hatta seninle kapışmak zorunda kalma durumunda onu item üstünlüğü ile alıp daha da üstün duruma gelirsin.(dota'ya oranla adam kesmek daha bi getiri sağlıyor gibi. çünkü creep'ler daha az gold veriyor.)

-> creeplere last hit yaparsın, adamın creeplerinin seninkileri bastırmasını sağlarsın, ve böylece adam senin lane'i pushlamak durumunda olur ve jungler'ın ganglediğinde adamın kaçamama/ölme ihtimali artar.(adam bir kez öldüğünde sana gelen para ile rakibe karşı baya üstünlük sağlıyorsun)

-> evet deny yok ancak creep'in canı çok az kaldığında adam ona vurmak zorunda ve sen de bu durumdan faydalanıp(adam sana vurmayacak, vurursa creep alamayacak) range'ine girip adama vurursun. harraslamış olursun. böylece sonraki kesişlerini zorlaştırmış olursun psikolojik olarak.

lol'de stat mantığı, skill falan olayları zaten bambaşka biliyorsunuz. demek istediğim şu ki oyun mekanikleri "BUNDA DENY YOK BU OYUN DANDİK" falan demek kadar basit/tekdüze/detaysız değil.

şunu belirtmek isterim ki lol bence oynanış olarak dotadan daha kolay. bu demek değil ki sağlam oyuncu olmak da daha kolay. dota'da companion microlama, NC creeplerini skilleriyle birlikte kullanmak vs vs gerçekten oynanışını zorlaştıran özellikler. lol'de böyle şeyler yok. ancak oyunun oynanış olarak kolay olması, hata yapıldığında telafisinin çok zor olduğunun anlamına gelir. oyunun başından itibaren hataya tolerans olmadığı anlamına gelir.

yani "şu oyun daha iyi bu oyun daha kötü" den ziyade "şu oyunun mekaniklerini daha çok seviyorum" demek daha mantıklı.
Mesaj tarihi:
yumy said:

DoruK said:

dotayı beceremeyenin dotayı, lolü beceremeyenin lolü aşağılamasını izlemek çok keyif verici bişi. bir de tam oynamadığı oyun hakkında atıp tutamayanlar çerez niyetine iyi gidiyor :)

lolü becerememek gibi birşey yok bence, en azından dotayı becerebilen herkes rahatlıkla oynar lolü.
herhangi rts oynamış adam da starcraftı rahatlıkla oynar, ne biçim laf bu? oynamaktan kasıt karakteri hareket ettirip ability tuşlarının yerini bilmekse iyi eğlenceler.
Mesaj tarihi:
Vidar said:

ya çok gereksiz bi tartışma bu yok deny var şu var bu yok. moba oynarken önemli olan zaten map awareness, doğru yerde doğru kararı verme, reaction time gibi şeyler.

Önemli olan tek şey takım oyunu üzerinden dönen stratejiler. Benim 2005'ten beri Dota oynamamın sebebi bu. Hon bu konuda çok uzak Dota'ya göre yanından geçemez Hon çıktığında Hon oynadım Dota 2 çıkana kadar. Lol'u bilmiyorum ama biz carry skill takılıoruz falan laflarını duydukça lol playerların yada dotada i am lol player diyen herifleri gördükçe oynamasamda oyun hakkında üstten bir fikir edindim. Ama yinede bişey demiyecem oynamadığım için. Fakat önemli olan yukarda yazdığım benim için. Icefrog'tan Dota 2'de aldığım izlenimde adam takım oyununu önplana çıkarmaya çalıştığı elinden geldiğince. O yüzden şuan Dota 2'nin gidişatından gayet memnunum. Hon rezaletti Dota 2 çıktı kurtuldum o oyundan.
Mesaj tarihi:
zeawee said:

şunu belirtmek isterim ki lol bence oynanış olarak dotadan daha kolay. bu demek değil ki sağlam oyuncu olmak da daha kolay. dota'da companion microlama, NC creeplerini skilleriyle birlikte kullanmak vs vs gerçekten oynanışını zorlaştıran özellikler. lol'de böyle şeyler yok. ancak oyunun oynanış olarak kolay olması, hata yapıldığında telafisinin çok zor olduğunun anlamına gelir. oyunun başından itibaren hataya tolerans olmadığı anlamına gelir.

Kötü işte bu benim için mesela. 120 dk boyunca oyunun bir o tarafa bir bu tarafa gidip gelmesi, sürekli 2 takımın strateji değiştirmesi falan (russuz noobsuz takım oyununa kafası basan adamlarla) acayip keyif alıyorum. Dota'dan bahsediyorum. Lol bu konuda daha eksikmiş gibi geldi bana anlattıklarından.
Mesaj tarihi:
DoruK said:

yumy said:

DoruK said:

dotayı beceremeyenin dotayı, lolü beceremeyenin lolü aşağılamasını izlemek çok keyif verici bişi. bir de tam oynamadığı oyun hakkında atıp tutamayanlar çerez niyetine iyi gidiyor :)

lolü becerememek gibi birşey yok bence, en azından dotayı becerebilen herkes rahatlıkla oynar lolü.
herhangi rts oynamış adam da starcraftı rahatlıkla oynar, ne biçim laf bu? oynamaktan kasıt karakteri hareket ettirip ability tuşlarının yerini bilmekse iyi eğlenceler.

Yorum tamamen tecrübeyle sabittir. Kaç yıldır lol oynayan bütün arkadaşlarım dotadan gelen playerların lol de çok rahat ettiğini söylediler. Kendim de bir iki oyunda adapte oldum lol'e rahatça. Bütün skill ve heroları öğrenmek zaman aldı tabi ama kastettiğim, oyunda bu ne lan, bu nerden lan, bunu nasıl yapıcaz lan gibi ambole olmama durumu. Kendi tanıdıklarım var lol oynayıp dota oynatmaya çalıştığım da "üü çok detay var beceremiyorum" diyip kaçıştılar hep.
Mesaj tarihi:
Buddha said:

Vidar said:

Önemli olan tek şey takım oyunu üzerinden dönen stratejiler. Benim 2005'ten beri Dota oynamamın sebebi bu. Hon bu konuda çok uzak Dota'ya göre yanından geçemez Hon çıktığında Hon oynadım Dota 2 çıkana kadar. Lol'u bilmiyorum ama biz carry skill takılıoruz falan laflarını duydukça lol playerların yada dotada i am lol player diyen herifleri gördükçe oynamasamda oyun hakkında üstten bir fikir edindim. Ama yinede bişey demiyecem oynamadığım için. Fakat önemli olan yukarda yazdığım benim için. Icefrog'tan Dota 2'de aldığım izlenimde adam takım oyununu önplana çıkarmaya çalıştığı elinden geldiğince. O yüzden şuan Dota 2'nin gidişatından gayet memnunum. Hon rezaletti Dota 2 çıktı kurtuldum o oyundan.

ben bireysel bazda söyledim yoksa tabi ki takım oyunu da çok önemli.
Mesaj tarihi:
Kaede said:

orda bahsi geçenin para olduğunun farkındasın dimi
lol s2 sadece riotun dağıttığı 5m$ pool var

görüldüğü üzere çok acı bir şekilde eziyor lol

çıkmamış bi oyunun turnuva bütçelerini karşılaştırmak ve karşılaştıranlara da oturup cevap yazmak iyi baya.

iki firmayı karşılaştırsanız neyse. hani biri oyuncularına hero satan bi firma, diğeri ise sadece kozmetik eşyalar satan, oyuncuya değer veren nadir firmalardan biri. hl3 hype'ı ile birlikte half life temalı eşya seti koysa zengin olur, kasmasına gerek yok. ayrıca lol tr'de çok reklam yapıyor, oyun knight gibi olunca şu konuya tekrar bakmak lazım.
Mesaj tarihi:
şu shift + Q W E R (smartcast) ile abilityleri/itemları mouseun oldugu yere otomatik kullanmayı eklenmedikçe lol daha iyi.

bildigin yavaş oyun ya. Q tkla, R tıkla. inventory hotkeyene bas adama tıkla.
o tıklaların alayı gidicek halbuki.
Mesaj tarihi:
yumy said:

DoruK said:

yumy said:

DoruK said:

Yorum tamamen tecrübeyle sabittir. Kaç yıldır lol oynayan bütün arkadaşlarım dotadan gelen playerların lol de çok rahat ettiğini söylediler. Kendim de bir iki oyunda adapte oldum lol'e rahatça. Bütün skill ve heroları öğrenmek zaman aldı tabi ama kastettiğim, oyunda bu ne lan, bu nerden lan, bunu nasıl yapıcaz lan gibi ambole olmama durumu. Kendi tanıdıklarım var lol oynayıp dota oynatmaya çalıştığım da "üü çok detay var beceremiyorum" diyip kaçıştılar hep.
ya dotanın ne detayı var allasen oynamamış olsak paradox oyunu diye yutturacaksınız. abartmayın.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...