Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

acil windows 7 boot sorunu

df

Öne çıkan mesajlar

benim eski sistemin bulunduğu partition içerisinden yedekleme yapacağım için formatlamadan yeni partition'a windows yüklemiştim. yedekleme işini halledince format atayım dedim eski partition'a ama sistem yüklü olduğu için izin vermedi. ne komut istemiyle başlattığımda ne de windows ortamında beceremedim hep sistem etkin partition'a format atamazsın dedi. çalışan cd ile pardus açtım partition'u formatladım. o sıra başka bi ayar mı oynadım yoksa yaptığım işlemin sonucu mu bilemiyorum ama yeni windows boot etmemeye başladı.

hdd ile de başlatsam boot edilebilir medya takın dedi. windows 7 dvd'si ile bootreg.exe /fixmbr ve bootreg.exe /fixboot dedim olmadı. sonra pardus ile cd'den başlatıp windows yüklü partition'u boot seçtim bu sefer windows yüklü partition'u başlatmaya çalışıyor ve bootmbr eksik yeniden başlatmak için ctrl+alt+del yapın diyor.

pardustan partition'u boot seçmeden önce win7 hiç yokmuş gibi davranıyordu win7 dvd önyüklemede bile sistemi göstermiyordu ama şimdi gösteriyor. otomatik onarılamadı manuel yap diyor. tekrar tekrar fixmbr yapıyorum işlem başarılı diyor ama sonuç yok. hala bootmgr eksik diyor.

şimdi pardustan giriyorum. format atmak istemiyorum bi yol gösterebilir misiniz? partition'un bütün içeriğini görüyorum. bootmgr dosyasını manuel olarak kopyalama ile oluyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

sorunu hallettim.

c:/windows/boot içinde 3-5 klasör var içlerinden birinde bootmgr buldum kurcalarken. sonra c:/ dizini ve c:/boot dizinine kopyaladım açıldı sistem. her yere kopyalayım belki bi yer tutar mantığı işe yaradı =)

bu arada windows başlatılıyor ekranında wista barı görünüyor ne alakaysa =) neyse sistem açıldı gerisini kurcalamayayım =)
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...