Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışında Üniversite

doxylamine

Öne çıkan mesajlar

Yanlızca iyi bir derece ingilizce (toefl internet based 80+ alırım),lise diploması ve ygs/lys den türkiye içinde 6000 e girerek gidebileceğim üniversiteler varmı? Istediğim bölüm moleküler biyoloji ve genetik. Yok ise,normal biyoloji,ve o dalda master yaparak tamamlamaya çalışacağım.
Gerekirse 1 yıl hazırlık okuyup o ülkenin dilini öğrenebilirim. Ailem bana aylık 1000 TL ye yakın para yolluyabilir,orada çalışmam mümkünse çalışabilirim olmadı online çeviri vb bi şekilde halletmeye çalışırım.
Almanya falan ABITUR istiyor galiba hep. Iyi üniversiteler varmı bildiğiniz yoksa Boğaziçi genetik falan tercih edeceğim? Çin falan diyorlar birde ama pek bakmadım..
Sosyal ağlarda paylaş

Boğaziçi zaten Türkiye'de yurtdışı statüsünde bir okul.
Hem okumayı istediğim bir okuldu. Gidip aile baskısıyla İTÜ'ye girdim, ama şimdi de o bana giriyor resmen. Boğaziçi'nde hayatını yaşarsın, İTÜ'de hayatını tüketirsin. İTÜ varsa aklında ele, direkt Boğaziçi, Stanford düşün.
İTÜ'ye kötü okul demiyorum ama insanın okuduğu bölüm turp gibi olunca saydırası geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Havenless said:

Hem okumayı istediğim bir okuldu. Gidip aile baskısıyla İTÜ'ye girdim, ama şimdi de o bana giriyor resmen. Boğaziçi'nde hayatını yaşarsın, İTÜ'de hayatını tüketirsin. İTÜ varsa aklında ele, direkt Boğaziçi, Stanford düşün.
İTÜ'ye kötü okul demiyorum ama insanın okuduğu bölüm turp gibi olunca saydırası geliyor.

Yurtdışı statüsü konusu biraz değişir.

Boğaziçi'de olsa örneğin Amerika'da tıp okumak istediğinde Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ile aynı kefeye koyuyorlar. Ya Amerikada içinde undergrad bitirecekmişsin ya da amerika dışındaki okuduğun okul accredited U.S. bir okul olacakmış.

Robertmış, Amerikalılar kurmuşmuş falan boş hiç bir yardımı yok.

Ha başka grad okullar için boun iyi olabilir ama tıp için başvururken hakkari'deki okuldan farkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Havenless said:

Yurtdışı statüsü konusu biraz değişir.

Boğaziçi'de olsa örneğin Amerika'da tıp okumak istediğinde Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ile aynı kefeye koyuyorlar. Ya Amerikada içinde undergrad bitirecekmişsin ya da amerika dışındaki okuduğun okul accredited U.S. bir okul olacakmış.

Robertmış, Amerikalılar kurmuşmuş falan boş hiç bir yardımı yok.

Ha başka grad okullar için boun iyi olabilir ama tıp için başvururken hakkari'deki okuldan farkı yok.

Ya işte BOUN'da tıp olmadığı için öyle bir karşılaştırma yapmak bile absürd bence. "Boğaziçi'nin tıp eğitimi Karamanoğlu'ndan kötü" demekle eşdeğer bu, olmayan tıp fakültesine kötü demekle aynı yine, yok öyle bir tıp fakültesi ama BOUN diye o bile tartışılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

öğrenci vizesiyle 90 tam yada 180 yarım gün çalışma iznin var ki alanınla ilgili olması gerek
400€ üstü alırsan vergi verdigin için o kadar verirler
401€ alıcagına 400€ al daha iyi bekar adamdan %40-45 kesiyolar direk (seele söyledi onun yalancısıyım)

onun dışında 1000 tl ile çok zor
400€ eder studentenwerk'te en dandik wg'ye çıksan bile en en en az temiz 150€ gider
350€ kalır. yaşanır mı yaşanır tabi günde 10€ az para değil
ama işte kira dışında başka hiç bi şeye para harcamaman gerek ki 150€ kira baya ütopik oldu
ortalama 6-8 arası bi para kalır senin cebine günlük
evde ve okulda yemek yersen halledersin
gazete dağıtma işleri filan var arkadas girdi pazarları 4 saat gazete dağıtıyosun aylık 100€ veriyolar
bulursun elbette bi iş ama çok sıkıntıya girersin

öss'de 6k olduysan zorla devletlerden birini

bi de üstte dediğim her şey almanya için geçerli
Sosyal ağlarda paylaş

almanyada yok bu arada genetik beçlır programlarında
bi tek stuttgartta benzer bişeyler var da çok alakalı oldugunu sanmıyorum kız arkadasım genetik okuyo erasmus programı varmıs onların bölümden stuttgarta 1 yıllık ordan biliyorum yoksa sapık değilim genetik bölümü takip etmiyorum

en kötü git 1 yıl erasmus takılırsı üstüne para da alırsın derdin kalmaz
Sosyal ağlarda paylaş

He bi de almanya icin son olarak yaziyim
Konsolosluktan vize alirken ailenin ayda en az 635€ gibi bi parayi yolliyicagini taahut ediyosun. Onun icin de ya her ay alman banka hesabina yatiriyolar o parayi yada bloke hesap acip tum parayi atip ayda 650 acilmasini sagliyosun. Bu onemli cunku konsolosluktan aldigin 3 aylik oturma iznini uzatip 2 yillik kart almak icin 3 aylik banka hesap ozetini gosteriyosun ailenden (yada taahutte kimin adi yaziliysa o kisiden) o miktar para gelmis mi diye bakiyolar
Gecen sene babam gitmeden once nakit vermisti bana 3 aylik. Dokumde yok kabul etmem diyip fiktionsbescheinigung vermislerdi
Yani 400€'ya almanya yalan
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:

Gecen sene babam gitmeden once nakit vermisti bana 3 aylik. Dokumde yok kabul etmem diyip fiktionsbescheinigung vermislerdi

Bana da bundan xx sene kadar mı ne önce artık hatırlayamadığım bir tarihte benzer bir şeyler yapmışlardı. Gittim yabancılar polisi şefine ondan sonra tıpış tıpış yaptılar. Şimdi gerçi yabancılar polis şefini ara ki bulasın yoğunluktan.

Aşağı katlarda çalışan memurlar kendilerini polis sandıkları için bir coğu zaman sana var olan haklarını vermiyorlar. Kendin araştırıp gideceksin. Daha 1 ay once aynı şey geldi başıma kadına yabancılar hukuku kitabinı açıp gösterdim, üste telefon açıp bana şey dedi : Haklıymışsınız.
Oysa kendi de biliyor durumu maksat işte işi zorlaştırsın.

Çingeneyle çingene olmak gerekiyor bunlara. Hele ki karlsruhe yabancılar bürosu son 2 senedir çıldırmanın doruğuna gelmiş. 4 saat sıra bekletiyor. Allahtan ev yakın gidip eve oturuyorum ama orda bekleyenler direk sıçş.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de oku, ailen İstanbul'daysa İstanbul tercih et.

Aylık 1000 lirayla yaşarsın ama bir süre sonra "lan ben neden ot gibi yaşıyorum?" diye sorup işe girersin. İşe girdikten sonra da ders geçmek hikaye bir bakıma.

Gideceğin ülkenin dilini öğrenmek vesaire mümkün evet ama sıfırdan üniversite okuyacak kadar Almanca öğrenmek mesela 2 sene falan alır en azından. Ha 1 senede C1 alan adamlar da var mesela Göttingen'de ama "derste hiç bir şey anlamıyorum evde farklı kaynaklardan çalışıyorum" diyorlar. Bunu göze alman lazım.

Sonracıma Türkiye'de sisteme vs. alışıksın, üniversitede de çok büyük farklılıklar olmuyor ama farklı bir ülkeye geldiğin anda her şey değişiyor.

Yurtdışında yüksek lisans yapmak daha mantıklı 22-23 yaşlarında aklın daha başında olacak, üniversitede yapmak istediklerini yapmış olacaksın, daha iş bilir olacaksın ve ne istediğinden haberin olacak. Şimdi 18-19 yaşında kısıtlı parayla hiç bilmediğin bir ülkede "çalışırım da" diyip maceraya atılmak inan hiç iyi değil.

Ha ailen maddi olarak çok daha fazlasını sağlayabiliyorsa, İngilizce eğitimi olan bir okula gidebiliyorsan yurtdışı olur. Ama öteki türlü yukarıda anlattığım gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...