Artariel Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 torrentlerde tamamen işe yaradığını bizzat test ettim onayladım. olay şu, sebebini bilmiyorum ama modem arayüzünde (huawei hg521 modem için konuşuyorum) temel->wan bölümünde dsl ayarları yaptığımız sayfa var, sayfanın en altında MTU: diye bir bölüm var. işte onu 0'dan 300-400 arası (ben 392 yapıyorum) yaptığınızda hızınız tamamen eskisine dönüyor ama torrent için. gece yatmadan evvel torrente salayım falan diyorsanız yapın derim bunu. çünkü bu ayarı yapınca bazı siteler girilmez oluyor, google ve facebook bunların başında. onun dışında şu an paticiğe giriyorum, ekşi sözlüğe giriyorum, dl yaparken yeterli zaten bunları gezmem. dediğim gibi modeminizde MTU ayarını yapabildiğiniz bölümü bulun ve 392 girin. değeri ne kadar düşürürseniz o kadar siteye giremiyorsunuz ama hızınız da bi o kadar eskiye dönüyor. yaklaşık her akşam yatmadan evvel yapıyorum bunu sabaha bir ton şey inmiş oluyor, 792 kb/s ortalama ile. default değer 0 veya 1492, herhangi birini girebilirsiniz. bu arada bu olay herkeste çalışıyor, yeter ki modemdeki mtu ayarını yapabileceğiniz bölümü bulun edit : bu arada başlık biraz korsana teşvik ediyor da yörüngeye çıkma sebebiyse bi uyarıverin harekete geçeyim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 ttnet başlığında verilmişti ve denendi reyis. download için çalışıyor gerçekten de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 başlık olarak kalması daha faydalı olabilir diye düşündüydüm, şahsen ttnet başlığında gezinmeme rağmen gözüme çarpmamış sanırım sdf bu arada modemi biraz kurcalıyorum, huawei hg521'i yani. bu arayüz, resmen sadeleştirilmiş. az önce modem config dosyasını indirdim, admin kullanıcısının bile modem arayüzünde göremediği bir ton ayar bu dosyada mevcut. bu config dosyasında service="TR069_INTERNET" bölümü var ancak dsl ayarlarında yok ve seçenek olarak arayüzünde böyle bir şeyi barındıran modem sahipleri TR069 servisini kapatıyor şu mtu ayarından önce falan. sanırım şu tr069, uzaktan modeminize erişimi açan şeymiş. az önce kaldırıverdim onu config dosyasından TR069'u silip sadece INTERNET yazdım ve tekrar upload ettim. WAN ayarlarında yalnızca INTERNET gözüküyor şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 hatta firefox ananymox eklentisiyle webde de gezinebiliyosun (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 senko isimli patinin bu topağa girmesi, okuması yasak olsun. görmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 moriQ said: hatta firefox ananymox eklentisiyle webde de gezinebiliyosun (tu) ciddi mi, ciddiyse mtuyu böyle bırakacam ff indirecem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 abi bi terslik var. mtu ayarının hiç bi alakası yok gibi düşünüyorum kısıtlı network bilgimle. networkçü dayılar gelsin bilgilendirsin bizi ama, hakkaten saçma geldi bana yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 "roket adam" said: abi bi terslik var. mtu ayarının hiç bi alakası yok gibi düşünüyorum kısıtlı network bilgimle. networkçü dayılar gelsin bilgilendirsin bizi ama, hakkaten saçma geldi bana yani. durum->wan->dsl bölümünde hattına ne kadar hız indiği yazıyor mesela. o limit dahilinde hız alabiliyosun. ttnet muhtemelen modemden falan ayar çekiyor ya da bir şeyleri atlıyor ki mtu çalışabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 paketler daha boluk porcuk oldugu icin (1.5k veya az altyidi sanirim mtu pppoe vb modeminizin baglanmak icin kullandigi protokol) filtre normalde bekledigi boyuttaki/sayidaki bir paket yerine ahi gitmis vahi kalmis bir suru cop bilgi aldigini varsayip kullaniciya yansitmiyor olabilir cok alt seviyeyle ilgilenmedigim icin filtre neye gore calisiyor onu bilmiyorum da popomdan sallayabildigim en mantikli sey bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 vdsl2 modemi olan ZTE XDSL 931'de MTU ayarına ulaştırmıyor, senin yaptığın gibi configi falan editleyip uzaktan erişimi kapadım.. eski bir firmware'e downgrade edip o ayarlara ulaşılıyomuş ama downgrade de yaptırmıyor, telnet ile bağlanıp tftp ile yollamayı denedim o bile olmadı =) firmware'e bir koruma koymuşlar sadece ttnet firmware'i yükletiyor hehe çözebilen varsa ZTE XDSL 931'i bir söylesin ya çıldırcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 windows icindeki mtu da kurtarmiyor sanirim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Artariel said: moriQ said: hatta firefox ananymox eklentisiyle webde de gezinebiliyosun (tu) ciddi mi, ciddiyse mtuyu böyle bırakacam ff indirecem ben öyle yapıyodum geziyodum nette Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Archangel_ said: senko isimli patinin bu topağa girmesi, okuması yasak olsun. görmesin. too late :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Yannız o 392 standart değil, bende 150 max veriyor. Modemden modeme değşiyor sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 ha bu arada ttnetin firmware'ı yüzünden mtu ayarını göremeyen varsa bakım->aygıt->konfigürasyon dosyası bölümünden mevcut configi indirin, maxmtusize gibi bir şeyi arayın o configden daha sonra oradan düzeltin mtuyu sonra kaydedip config yükle deyip modeminizin reslenmesini bekleyin işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 bazen düşürmüyorlar işte hızı onla alakalı boşuna kasmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tirt Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 niye 0 gözüküyor ki sizde oda saçma neyse :) Yakınta Kotanızı 2-4-8-10-100 e katlayan bir sistemle gelicem rahat olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 kertenkel said: vdsl2 modemi olan ZTE XDSL 931'de MTU ayarına ulaştırmıyor, senin yaptığın gibi configi falan editleyip uzaktan erişimi kapadım.. eski bir firmware'e downgrade edip o ayarlara ulaşılıyomuş ama downgrade de yaptırmıyor, telnet ile bağlanıp tftp ile yollamayı denedim o bile olmadı =) firmware'e bir koruma koymuşlar sadece ttnet firmware'i yükletiyor hehe çözebilen varsa ZTE XDSL 931'i bir söylesin ya çıldırcam bende de ayni modem var, hic bi bok yapamadim. cozen olursa cok makbule gecer valla :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 yok firmware yukletmiyor, sadece ttnet firmware'i yukletiyor her turlu denedim olmadi ne yazik ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 fiber için varmı bir olay mtu bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Fiberde de oluyor fakat süperonline'ın verdiği modemlerin mtusunu bulmak işkenceymiş. Aradım bulamadım bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Daesu said: fiber için varmı bir olay mtu bulamadım. superonline aynen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrAyZz Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Süperonline'ı çözen olursa mikemmel olur baktım YOK YOK YOK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2012 Ben de aradım taradım dün gece talan ettim UI'yi yok. Bulan olursa haber etsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 süperonline var bende mtu değiştirebiliyorum ama 300 küsürlerde hiç bir hız artışı olmadı, superonline değerlerini bilen var mı yada superonline da oluyor mu bu ? pirelli modem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar