Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gigabyte Anakartlar Hakkında Merak Ettikleriniz

PcMania34

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar,anakartlardan çok canı yanmış birisi olarak size elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım.Başlıktan da anladığınız gibi şu an kullandığım anakart Gigabyte marka anakarttır ve hiç bir sorun yaşamamaktayım.Eğer aklınıza takılan bir soru varsa buyrun birlikte çözüm arayalım...
Sosyal ağlarda paylaş

Archangel_ said:

anakart gigabyte ga-ex58-ud3r
şu konuya da bi göz at bakalım, neler diyeceksin :)

http://forum.paticik.com/read.php?6,6078401

Yeni anakarta ihtiyacın yok,
Channel 0: DDR3_1
Channel 1: DDR3_4
Channel 2: DDR3_2, DDR3_3 şeklinde takman gerekiyordu ramleri.Eğer yanlış sokete takmandan dolayı kaynaklanan zedelenme var ise,bunu ancak teknik servise göndererek giderebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bullbird said:

ga-ep45-ds3r idi sanirsam,q6600 ile birlikte yanmisti sdfs

daha da gigabyte kullanmiyorum.

overclock yoktu

Herkesin farklı markalardan şikayeti var tabi doğal bir bakıma,elektronik sonuçta...Önemli olan en uzun süre sorunsuz çalışan markayı bulmak.O da senin şansızlığın olmuş :(
Sosyal ağlarda paylaş

Optia said:

arkadaşlar biraz daha ciddiye alsaymış güzel ve yardımcı olunabilecek bi başlık olmuş :) benim bir sorum var eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim.Bilgisayarım bir süre çalıştıktan sonra kendiliginden kapanıyor ne olmuş olabilir?

Power Supply arızalanmış olabilir,anakart model ve markasınıda belirtseydin keşke.
Sosyal ağlarda paylaş

Gigabyte GA-PA65-UD3-B3

3 adet anakart i7 2600 ve 2x4GB DDR3-1600 Kingston HyperX ram ile 5 ay çalıştıktan sonra emekliye ayrıldılar aralarında 1-2 ay arayla. Gigabyte'ın ram denetleyicisine öyle laflar hazırladım ki destan yazarım buraya.

Aynı konfigurasyon Asus P8P67-M ile taktığım anda sıkıntısız şekilde çalışmaya devam etti. (Aradan 4 ay geçti sıkıntı yok.) Makineler ile 7/24 render alınıyor neredeyse.

Gigabyte Sandybridge benim gözümde bitmiş, çift okeyi dışarı vurmuş vaziyette.

Kharon +1
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Gigabyte GA-PA65-UD3-B3

3 adet anakart i7 2600 ve 2x4GB DDR3-1600 Kingston HyperX ram ile 5 ay çalıştıktan sonra emekliye ayrıldılar aralarında 1-2 ay arayla. Gigabyte'ın ram denetleyicisine öyle laflar hazırladım ki destan yazarım buraya.

Aynı konfigurasyon Asus P8P67-M ile taktığım anda sıkıntısız şekilde çalışmaya devam etti. (Aradan 4 ay geçti sıkıntı yok.) Makineler ile 7/24 render alınıyor neredeyse.

Gigabyte Sandybridge benim gözümde bitmiş, çift okeyi dışarı vurmuş vaziyette.

Kharon +1

Şimdi burada istediğiniz kadar ,istediğiniz ürünü emekliye ayırabilirsiniz...:) ben internet kafe işleticisiyim ve 40 adet pc var dükkanımda,ilk başta hep asus ve msi ile doldurmuştum ki MSI'yı zaten hiç söylemiyorum bile asuslar da bir süre sonra patır patır döküldü malesef.Ben gigabyte'a geçtikten sonra rahat ettim.Burada isterse X markası olsun benim işimi sorunsuz hangisi hallediyorsa onu kullanırım.Marka düşmanlığı seziyorum sizde
Sosyal ağlarda paylaş

Yoo, 85+ client ve 8 serverlı bir sistemi yöneten biri olarak söylüyorum bunları.

Ki ben de Gigabyte kullanıyordum şu son çektiklerime kadar. Sorunlar aynı şekilde tekrar edince derinlemesine araştırdım. Sandy bridge ve Gigabyte arasında sıkıntı var. Çoğu modelde bu problem mevcut. Donanımsal bir sıkıntı olduğu için de bios/fw update de bir halta yaramıyor. Elinde patlıyor anakartlar. Sonra bir bakıyorsun, anakart üzerinden çıkarttığın "bunda sorun var" dediği ramleri başka bir anakarta aynı işlemci ile takıyorsun, çalışıyorsa bu önyargı değildir, troubleshooting tamamlanmış demektir. Sıkıntı anakartta.

Açıkça anlatabilmişimdir herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

PcMania34 said:

Bullbird said:

ga-ep45-ds3r idi sanirsam,q6600 ile birlikte yanmisti sdfs

daha da gigabyte kullanmiyorum.

overclock yoktu

Herkesin farklı markalardan şikayeti var tabi doğal bir bakıma,elektronik sonuçta...Önemli olan en uzun süre sorunsuz çalışan markayı bulmak.O da senin şansızlığın olmuş :(

asus kullaniyorum bayadir sorun yok. asus <3
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...