huun Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 kel alaka bir soru olacak ama yetişkin birisinin ameliyat öncesi ne kadar narkoz gazı aldığıyla ilgili bilgi lazım. nette bakındım bulamadım birşey, 3 aşağı 5 yukarı ortalama bir rakam lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 trolledim özür hehe bilgim yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 onun yaşla çok ilgisi olduğunu sanmıyorum ordaki anestezi uzmanı tansiyon/kalp atışına bakıp kesiyor sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 Kiloya da bakar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 ameliyat öncesi çeşitli testler yapıyorlar kan testi mesti, kalp falan ona göre karar veriyorlar sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iarwain Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 sadece nabız değerlerine bakılarak bile anestezi yapılabiliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havenless Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 Abi narkotikler farklı diye biliyorum, piyasadaki her ilacın da farklı olması lazım. Ben 3 yaşındayken göz ameliyatı olmuştum (bana çok gerektiğini sanmıyorum) ama hala narkoz kokusu aklımdadır. Ameliyattan önce ağza şeker, sırasında da ağıza takıyorlar maskeyi zaten, ne yaptıklarını hayal meyal hatırlıyorum ama, dizimden kas alıp şakağıma ve kaşıma koymuşlardı. Acıyı azaltmıyor, direncini maksimum yapıyor aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 dozajı kandaki miktarına bakarak ayarlıyorlar sanırım ve kilo, yaş, sigara içip içmeme vs bir sürü etkene göre değişiyor. bana gerekeni yuvarlak olarak 10 nefes, 5 nefes tarzı birşey. burada yavşak bir hastane ile başım belada. ufacık hastane koskoca devlet hastanesinden fazla narkoz gazı tüketiyor ve hala sorunun kendilerinde olmadığını iddia ediyor. tüp yetiştiremiyoruz lan. pazartesi basacam mekanlarını da biraz dersime çalışayım dedim. yok mu anestezist tanıdığı olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 kaç nefes bulmakta zorlanıyorsan, son 1-2 senedeki ameliyat sayılarını al hastaneden ay-ay kırılımını. öbür devlet hastanesiyle karşılaştır, iki tarafın kullandığı tüplere göre oranla rakamları voila... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2012 neler yapmadık ki? geçen seneki rakamlarıyla karşılaştırdık adamların neredeyse 3 katı gidiyorlar son 1 aydır. koca koca doktorlar, proflar laf anlamıyor. ameliyat sayıları artmışmış. neyse pazartesi artık yüzyüze gelip karizmamla işi bitireceğiz; ama siz anestezist aramaya devam edin gene de. farklı bir hesapla çıkalım karşılarına diyorum bu sefer madem adamların hesabı ameliyat sayısı üzerinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lifeleech Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Havenless said: Abi narkotikler farklı diye biliyorum, piyasadaki her ilacın da farklı olması lazım. Ben 3 yaşındayken göz ameliyatı olmuştum (bana çok gerektiğini sanmıyorum) ama hala narkoz kokusu aklımdadır. Ameliyattan önce ağza şeker, sırasında da ağıza takıyorlar maskeyi zaten, ne yaptıklarını hayal meyal hatırlıyorum ama, dizimden kas alıp şakağıma ve kaşıma koymuşlardı. Acıyı azaltmıyor, direncini maksimum yapıyor aslında. Narkoz kokusu nasil oluyor aydinlatirmisin , bende narkoz yedim oyle bir koku yok dostum baska bisey hatirliyosun sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havenless Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 lifeleech said: Havenless said: Abi narkotikler farklı diye biliyorum, piyasadaki her ilacın da farklı olması lazım. Ben 3 yaşındayken göz ameliyatı olmuştum (bana çok gerektiğini sanmıyorum) ama hala narkoz kokusu aklımdadır. Ameliyattan önce ağza şeker, sırasında da ağıza takıyorlar maskeyi zaten, ne yaptıklarını hayal meyal hatırlıyorum ama, dizimden kas alıp şakağıma ve kaşıma koymuşlardı. Acıyı azaltmıyor, direncini maksimum yapıyor aslında. Narkoz kokusu nasil oluyor aydinlatirmisin , bende narkoz yedim oyle bir koku yok dostum baska bisey hatirliyosun sen Gaz abi, nasıl sigara dumanı tütün kokuyorsa o da bir acayip kokuyor. Nasıl tanımlayayım bilmiyorum ama bayağı uçucu kokuydu. Tüpgaza benziyordu. Eh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 normalde kokusuz bir gaz, sana sanayi tipi n2o vermişlerdir. ona kükürt dioksit katıyorlar millet çekmesin diye :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 ne kadar tüp o kadar satış değil mi bırakın narkozlansınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 bu arada paticik teknik konularda çok yetersiz, genel geçer bilgiler, yorumlar bilmiyorsan illa bir şey yazmak zorunda değilsin bir kere de 10 m3 alıyor diye masaya koyan yok postu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 adres sorulduğunda bilmemesine rağmen sallayan bi milletiz abi ne bekliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrAyZz Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Peder bey anestezi uzmanı. Ondan bildiğim kadarıyla arkadaşlarında bahsettiği üzere bi çok değişken var dozaj konusunda. Yaş kesinlikle önemli. Sigara alkol kullanımı daha önce hangi ilaçları kullandığı hangi tedavilerden geçtiği, geçirdiği ameliyatlar. Kan değerleri, kronik hastalık, aileden gelen genetik hastalıklar. Ve son olarakta alarjisi varmı yok mu. Ki bu çok önemli çünkü plastiğe alarjisi olan birine nefes alamaması sonucu takılan plastik bir sonda bile herifi daha beter bi anda komaya sokabilir. İlaçlarda yine aynı şekilde testler sonucu uygulancak ilaçlara alerji varmı yok mu bakılıyor. Kısaca "ameliyata girene neye göre ne kadar anestezi uygulanır" diye bi sorunun cevabını sadece anestezist arkadaş bilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havenless Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 huun said: normalde kokusuz bir gaz, sana sanayi tipi n2o vermişlerdir. ona kükürt dioksit katıyorlar millet çekmesin diye :P Abi şimdi mi söylenir bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Bir sürü anestezik var. Ne kullanıyorlar ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 hallettik olayı canlar rahat olun. yetişkin bir erkek günde 23.000 sefer soluk alıp 20 m3 hava tüketirmiş, bir tüp 15 m3. siz günde kaç kişi kesiyorsunuz diye lafa girdim tam, kadın "ya pazar günleri ameliyat yapmayız biz; ama sistemde gene gazımız eksilmiş. haklısınız, özür diler teşekkür ederiz." dedi. konu kapandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 neymiş biri hacılıyor muymuş tüpleri :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 aga kesin kaçak vardır, çakmakla kontrol ettirseydin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 CrAyZz said: Peder bey anestezi uzmanı. Ondan bildiğim kadarıyla arkadaşlarında bahsettiği üzere bi çok değişken var dozaj konusunda. Yaş kesinlikle önemli. Sigara alkol kullanımı daha önce hangi ilaçları kullandığı hangi tedavilerden geçtiği, geçirdiği ameliyatlar. Kan değerleri, kronik hastalık, aileden gelen genetik hastalıklar. Ve son olarakta alarjisi varmı yok mu. Ki bu çok önemli çünkü plastiğe alarjisi olan birine nefes alamaması sonucu takılan plastik bir sonda bile herifi daha beter bi anda komaya sokabilir. İlaçlarda yine aynı şekilde testler sonucu uygulancak ilaçlara alerji varmı yok mu bakılıyor. Kısaca "ameliyata girene neye göre ne kadar anestezi uygulanır" diye bi sorunun cevabını sadece anestezist arkadaş bilebilir. ayrıca peder aneztezi uzmanı diye konuya girip said: bu arada paticik teknik konularda çok yetersiz, genel geçer bilgiler, yorumlar bilmiyorsan illa bir şey yazmak zorunda değilsin bir kere de 10 m3 alıyor diye masaya koyan yok postu o değilde damardan uyutmuyorlar mı artık iç kanamadan giderken, o sistem sarmıyor beni diyince, dayamışlardı iğneyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Kişiye göre değişir. Boy, kilo, yaş, cinsiyet, metabolizma hızı, bağışıklık falan hepsi faktör. Bende anesteziye bağışıklık var mesela, dişimi çektirirken bile 4 tane iğneyle anca uyuşuyo, genel anesteziyi tankerle dayıyorlar uyutabilmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Eski nişanlım anestezi teknikeri idi. Kiloya 0,3 MG bilmemne diyordu. Kilo ile orantılı + yaş + allerjikler + ciğer kapasitesi. Bunların hepsi var eminim. Çünkü ameliyattan bikaç gün önce anestezi bölümü test yapıyor, ona göre ameliyat defterine ve hazırlık listesine yazılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar