bastet_bastet Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 yeni üye olarak herkese selam arkadaşlar bi kaç sorum vardı yardımcı olabilirseniz sevinirim bie hafta önce bir buçuk aylık bir kedi aldım fakat çok saldırgan ortada hiç bir şey yokken tavşan gibi zıplıyor kendi kendine sanki birsey varda korkuyormuş gibi bunun yanında asıl şikayetim çok fazla ısırma alışkanlığının olması oynarken direk kolumu boynumu ısırıyor bunları nasıl engelleyebiliirm yardımcı olurmusunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Kısırlaştırmayı düşünüyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 aklın fikrin hep orada copry ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 1,5 aylık kedinin aklı o işlere henüz çalışmaz kısırlaştırmayla alakası yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Tıtıtıtıtı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bastet_bastet Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 düşünüyorum tabiki bunla ugraşılmaz bu şekilde :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 resmi var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 normaldir ya dişleri falan yeni çıkıyor. zamanla öğrenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bastet_bastet Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 ama bu dönmde olmuyor diye biliyorum bu aşamada ne yapabilir bi çzüm yolu yok mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Kısırlaştıktan sonra genelde daha oturaklı hale geliyorlar o yüzden , o zamana kadar biraz katlanıcan bi yerden sonra ısırığa immun hale geliyorsun zaten. Su ile terbiye edebilirsin belki ama benim kedim suya tapıyordu resmen bulaşık yıkarken bile lavobanın içine girip köpük banyosu yapıyordu ahaha , ters tepebilir yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 ağzıyla temas etmeyin oynarken bide canınız yandığında bunu belli edin siz de onun canını hafif yakın, ki oynarken nerede durması gerektiğini bilsin süt dişleri vardır şimdi ,onlar jilet gibi keskin olurlar canınzın yanması biraz da ondan 3-4 aylık gibi olunca süt dişlerini döküp kendi normal dişleri çıkınca o kadar can acıtmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bastet_bastet Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 olması gerekenden fazla gibi aslında . kola boyna saldırıyor rahatsız edici bi durumdayız anlıcagınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 ısırmaya başlayınca oyunu kesip atıcaksın işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bastet_bastet Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 hayır diyip kafasına vuruyorum ama bu sefer daha da saldırganlaşıyor diş kasıntısı için petshoptan kedi otlu bi aparat aldım ama onu kullanmıyor amlamdım acıkcası enerji patlaması yaşıyor heralde ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 boynuna saldırıyorsa, isim koymadıysan edward koy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 al karşına konuş, niye boyna saldırıyosun, sen vanpir misin gardaş de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 - 2 aylıktan önce anneden ayrılmış yavru kedilerde ısırma olayı daha çok olabiliyormuş. bir de anneden ve kardeşlerinden yeni ayrıldığı, sizlere ve mekana yabancı olduğu için, kendini tehlikede hissediyor olabilir. bunların dışında yavru kediler ısırarak oyun oynamayı sever. - 8 aydan önce kısırlaştırmanın zararlı olduğunu biliyorsundur sanırım. bir de şöyle bir yazı buldum: ''Kedilerin tehlike ve stres altında olması haricinde ısırmasının başlıca sebepleri ; * Yavru kediler diş çıkardıkları için kamaşan diş etleri sebebi ile bir anlamda masaj niteliğinde bir şeyleri ısırırlar. * Yine yavru kediler oyun amaçlı olarak da ısırma eğilimindedirler. Bu açıdan insan doğası ile kedi doğası arasında büyük bir benzeşim vardır. Kediler de insanlarınkine benzer bir sosyalleşme süreci yaşarlar. Doğdukları andan erginleştikleri döneme kadar bir çok evre geçirirler. Erginleşmenin ardından bu evreler devam etse de daha uzun zaman boyunca sürerler. İnsanlarda bahsedilen "oral dönem"in aynısı kedilerde de söz konusudur. Oral dönem dış dünyanın ağız yoluyla tanındığı evredir. Bebeklerden örnek vermek gerekirse anne sütünün emzirildiği ve ele geçen her cismin ağza götürüldüğü dönemdir. Sosyalleşme (birey olmak) açısından oral dönem önemlidir. Oral dönemde yaşanan sorunlar ergenlikte kendini değişik biçimlerde gösterebilir. Örneğin bir grup bilim adamına göre sigara bağımlısı insanların bir bölümünde oral dönemden aşılamamış şeyler söz konusudur. Kedi yavruları da oral dönemi geçirirler ve bu dönemde dış dünyayı ısırarak tanırlar. Tabii en yakınlarındaki kedi dostları da bu tanıma sürecinden fazlasıyla nasibini alırlar. * Kedilerin doğaları ile insan doğasının bir başka benzerliği de karakter yapılarındadır. Bazılarımız vurarak, sert hareketlerle sevgimizi dışa vururuz. Isıranlarımız, sırtınıza pat diye elinin ayası ile vurup sonra da yüzünüze gülerek bakıp "canım nasılsın" diyenlerimiz vardır. Ehh kedilerde de durum bir anlamda aynıdır. Kimi kediler sevgilerini tırnakları ve dişleri ile gösterme eğilimindedir. Hele ki çok seviyorsa sado-mazo bir ilişki eşikte beklemektedir. Pekiyi ısıran kedilerle nasıl baş edebilirsiniz? Yanıtımız çare olacak nitelikte değil ne yazık ki. Baş edemezsiniz. Yavru kediler söz konusu ise bu dönemin sabırla geçmesini bekleyeceksiniz. Ama ergin bir kediden söz ediyorsak artık onu öyle kabullenmekten başka çareniz yoktur. Isırma huyu olan ergin bir kedinin ısırmasını engellemek için sert bir tutum takınılması ise istenmeyen sonuçlar doğuracak ve sevgili kedinizi küstürecektir. Çünkü o sevdiği için ısırmaktadır ve siz onun sevgisini reddetmektesinizdir. Öte yandan özellikle ısıran yavru kediler için iyi bir çözüm bulunmaktadır ama tek kedi ile zor başa çıktığını söyleyen kedi dostları genellikle bu çözüme kulak tıkamak eğilimindedir. Yavru kedi tek olduğu sürece tüm ilgisi ev halkına yönelecektir. Ama evde kendi cinsinden bir arkadaşı olması halinde keyifle birbirlerini ısıracak ve asıl ilgileri kendilerine dönecek ve siz "bana da ilgi göster" diye çevrelerinde pır döneceksinizdir. Yavru kedilerin ısırma eğilimi 5-6 aylık olduklarında geçmeye başlar. Ergenleşme ile hepten yok olur. Ama eğer çocukluk döneminde ısıran kedinize oyun amaçlı da olsa yanıt verir yani bu işten keyif aldığınızı düşündürürseniz bu oyun erginlik dönemine de kolaylıkla taşınır.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 bir de kediyle oyuncak gibi oynamaya çalışmamanı öneririm. her kedinin değişik huyu oluyor. kimi kediler, fazla ellenmekten, kucağa alınmaktan, ya da karnını sevdirmekten v.s. hoşlanmayabiliyor. kedinin seninle nasıl oynamak istediğini anlamaya çalış, onun isteği dışında elleyip dokunmamaya çalış. şu anda kendisini güvende hissetmiyor olabilir yeni bir çevre ve yeni insanlara alışması zaman alabilir. ama bil ki sana güvenmesini istiyorsan, asla sertlikle değil tam aksine yumuşaklık ve sevecenlikle yaklaşman gerek kediciğe. biraz sabır, sevgi ve ilgiyle sorunun üstesinden gelebileceğini düşünüyorum. su falan da sıkma. bir çok kedi çok korkuyor sudan hatta yıkamanı da önermem. kediler kendilerini gayet güzel temizleyen hayvanlar zaten. sonuç olarak, onunla savaşman, onu sindirmen gerekmiyor. dost olmaya çalışman, sevgini göstermen çok işe yarayacaktır. kediler, en az köpekler kadar akıllı ve hassas hayvanlar. evin bir üyesi gibi gördüğünü ve onu sevdiğini anlaması çok vakit almayacaktır. o zaman, o da sana uyum sağlama konusunda sonsuz çaba harcayacaktır, emin olabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 arkadaşımın kedisi de gelip yılışıyordu bana seviyordum sonra ansızın ısırıp kaçıyordu. Arkadaşıma ben bu kediyi kesecem haberin olsun dedim o da TV kumandasından korkuyor onla kovala dedi. Bir kaç kere kumandayla kovaladım artık ısırmıyor, kedi mutlu ben mutlu. Ona patronun kim olduğunu göter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bastet_bastet Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 anlasılan beni uygunsuz geceler bekliyor çok teşekkr ettim yardımların için idilik:) buarada pisipisimin mera edwardan iyidir(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 sen de onu ısır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bastet_bastet Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 bazen can havliyle kaçırsamda kıyamıyorum vurmaya tekrr teşekkrler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Bir anda isirip kacmasi onun hoslanmadigi bi noktaya dokunmasindan kaynakli olabilir. Mesela gecen gün arkadasin kedisiyle garip bi anim var. Masaya cikti önümde oturuyo. Elimde de kadeh var. Ben poposuna dogru üflüyorum dönüp bakiyo bisey göremiyo. Böyle bi 10 kere filan üfledim killarina dogru. Bakip bisey göremiyodu. Sonra elimle poposundan ittirip masadan assagi atlamasini sagliycaktim. Elime hamle yapti. Ben de o korkuyla parbak filan ne varsa devirdim üstüm basim batti. Bidaha da dalga gecmem kediyle artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 oncacık kedi ısırsa ne olur ya, az büyüsün şımarıklıgı bırakır elden.. kolay kolay yanına bile gelmez ilerde, kedi milleti soguk nevale Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prisontable Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Black_Hand said: boynuna saldırıyorsa, isim koymadıysan edward koy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar