Seele Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Başkanlık Sistemi gelecege benziyor. RTE sahalara veda etmek istemiyor gibi. hic bilgisi olmayanlar icin http://tr.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%9Fkanl%C4%B1k_sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 godlike sistemi gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iarwain Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 hani komikli şık ;/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 related http://www.youtube.com/watch?v=7JfjYikYIUY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 "yarın güneş doğsun mu?" gibi bi soru. güneşin doğup doğmamasını istemekten bağımsız olarak, olacaklar->olacak diyorum sadece. şimdi gidip sulu kanlı bir biftek yiyim ben iyisimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 başkanlık bir an önce gelsin. federal sistem olsun, üniter yapı türkiye'ye uygun değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 türkiye'nin siyasi yapısına uygun değil bence. %50 den fazla oy alabilen tek siyasi akım merkez/müslüman sağ. sol %30 maks. hep aynı görüşten başkan çıkar memlekete. diğer türlü koalisyonla da olsa sol iktidarlar görüyoruz. demokrasiye daha uygun.ç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 throine benim basligimda yapma bunu. cok pis dalarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Kim evet dediki buna? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 ne farkedicek ki? getirisi nedir götürüsü nedir bide biz zaten padişah tarafından yönetilmiyor muyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Valla güzel bir sistem ama bize pek uygun değil sanki. Hoş şu ankinden farklı bir durum yaratmayacak ki, zaten bütün mevkiler tek siyasi akım tarafından elde tutuluyor. Çok fazla tartışmaya gerek yok, zaten istiyorlarsa gelecek yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 iyide siz herseyi kabullenmisiniz. üzerineze toprak atayim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 toprak da var ustumuzde. sen bosuna yorulma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Bir de demokrasi bize bir gömlek bol. Kim demişti hatırlamıyorum ama, Atatürk varken de boldu adam tek partili yarı diktatörlük ile yönetti, hala bol AKP de aynısını yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 arkadaşların mantalite tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bak üstüne kurulu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 artıları: daha aktif bir yönetim. daha hızlı karar alma ve uygulama şansı. hesabı tek adamdan sorma şansı. "meclis karar veriyor bizim suçumuz yok" diyemeyecek başkanlar. eksileri: türk milleti gibi bin yıllardır tek adam yönetimiyle yönetilmiş toplumda diktatoryal / padişahlık benzeri bir yapının kurulması ve devam etmesi. atatürk'ü bile allah yapan adamlar oldu geçmişte. farklı görüş ve fikirlerin daha da sindirilmesi. meclise ucundan köşesinden giren görüşlerin ve partilerin değerinin sıfırlanması. iki ana siyasi görüş oluşturması ve diğer partileri tamamen silmesi. amerikada cumhuriyetçiler ve demokratlar bri birinden bu kadar kanlı bıçaklı ayrı değiller. türkiye'de ise insanlar çok kutuplaşmış durumda. sol tamamen biter ülkede veya tam tersine sağdan insanlar da sol geçer. federal sistemle başkanlık sisteminin bir alakası yok. o var diye diğeri olmak zorunda değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Şuan ironik bir şekilde 1923-1938 arası nasıl yönetiliyorsak, çok az bazı nüans farklarıyla aynı şekilde yönetiliyoruz :) Ama bu sefer alınan 50% bir oy var ortada, onu bir göz önünde bulundurmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 sipeyskeyk said: Bir de demokrasi bize bir gömlek bol. Kim demişti hatırlamıyorum ama, Atatürk varken de boldu adam tek partili yarı diktatörlük ile yönetti, hala bol AKP de aynısını yapıyor. akp'nin bazı despot uygulamaları olduğu doğru ama tek parti iktidarının yanına bile yaklaşamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Loxias said: arkadaşların mantalite tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bak üstüne kurulu Tamam haydi çıkıp AKP'lilerin kafasına çuval geçirelim, öyle çözülür her şey. Adamlar 50% oy almaz bir daha öyle yaparsak. Evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 throine said: sipeyskeyk said: Bir de demokrasi bize bir gömlek bol. Kim demişti hatırlamıyorum ama, Atatürk varken de boldu adam tek partili yarı diktatörlük ile yönetti, hala bol AKP de aynısını yapıyor. akp'nin bazı despot uygulamaları olduğu doğru ama tek parti iktidarının yanına bile yaklaşamaz. Abi yani demek istediğim sonuçta yasama ve yürütme tek bir partinin yönetiminde tamamiyle. Bir şehri komple bombalayıp kafalarına göre adam asmıyorlar belki ama mentalite yakın; Tek adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 sipeyskeyk said: Şuan ironik bir şekilde 1923-1938 arası nasıl yönetiliyorsak, çok az bazı nüans farklarıyla aynı şekilde yönetiliyoruz :) Ama bu sefer alınan 50% bir oy var ortada, onu bir göz önünde bulundurmak lazım. lulz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 o tek adamın kim olduguda önemli hatta olayın kırılma noktası o. sonuçta osmanlida tek adamla yönetildi ama fatih sultan mehmet ile 4. selimi kimse aynı kefeye koymaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 RTE'yi savunurken Atatürk'e giydirmekte baya iyiymiş. Ne içtiyseniz aynısından bende istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 sipeyskeyk said: Şuan ironik bir şekilde 1923-1938 arası nasıl yönetiliyorsak, çok az bazı nüans farklarıyla aynı şekilde yönetiliyoruz :) Ama bu sefer alınan 50% bir oy var ortada, onu bir göz önünde bulundurmak lazım. baya fark var en cok. tek partili sistemde yasamiyor türkiye. insanlar 3 kere üst üste secti akp'yi. bu durumda ben oy atmadim "siz" attiniz %50 oy aldi bu parti. Yeni Anayasaya girmese bile daha öncenden bir referandum yapilir gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Loxias said: sipeyskeyk said: Şuan ironik bir şekilde 1923-1938 arası nasıl yönetiliyorsak, çok az bazı nüans farklarıyla aynı şekilde yönetiliyoruz :) Ama bu sefer alınan 50% bir oy var ortada, onu bir göz önünde bulundurmak lazım. lulz Evet çok sofistike bir yorum gerçekten. Verecek cevabın yoksa, yetemiyorsan susmak da bir erdemdir, aklında bulunsun. Bana Atatürk'ün yönetimiyle Tayyip Erdoğan'ın yönetiminin TAMAMEN zıt görüşler olması dışında farklarını kim anlatabilir, bilmek istiyorum? İkisi de toplumu kendi görüşleri doğrultusunda şekillendirmeye çalıştı/ çalışıyor. İkisi de tek partili, yarı/tam diktatörlük ile ülkeyi yönetti/yönetiyor. Ha fark ne, Atatürk ülkenin g.tünü kurtardı, Tayyip Erdoğan kurtarmadı. Ben bundan bahsetmiyorum. Tek karşılaştırdığım YÖNETİM ANLAYIŞI. Yönetim anlayışının çok farklı olduğunu iddia eden varsa anlatsın, ben de susayım. lulz değil yani olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar