di Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Selam, Simdi bir is icin sanal makinaya MacOSX kurmaliyim ama korsan ile ugrasmam gerekmiyor esasen. MacOSX nasil calisiyor ? CD/DVD/USB gibi bir media'dan kurup KEY mi giriyorsunuz ? Bir de elimde hali hazirda var olan DMG'den direkt boot edebiliyor muyum yoksa sagda solda anlattiklari gibi darwin gibi ek loader'larla mi ugrasmam gerekli ? edit : Bir de esas onemli soru; vindoz7 gibi ucuz sekilde lisansli surumu elde etmenin yolu var mi?
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 virtualbox uzerine kurdum ben, iatkios l2 vasıtasyla, direkt dmg'la kurulum yapamazsın, iatkos l2 ama işi oldukça kolaylaştırıyor. http://iatkos.me/ iatkosla key dahi girmedim, update'ler de çalışmakta sıkıntısız, hatta xcode, iphone dev sdk fln hep kurdum sıkıntısız. birtek çözünürlüğü ayarlamak sıkıntı olmuştu, client tools olmadığından macos için, bu sysprobs.com'da biraz derinlere inerek bulmuştum. aynı sıkıntıyı yaşarsan yazarım buraya.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Mac lisansı ucuz zaten, hatta çok ucuz Windows ile kıyaslanınca: http://itunes.apple.com/us/app/os-x-lion-server/id444376097?mt=12&ls=1 Server dışındakiler için lisans almaya kasma zaten çünkü bir sürü hack olmadan çalışmıyorlar. Zaten iso indireceksin her şekilde, iç rahatlığı için al tabii ama =) Burada o da: http://www.amazon.com/gp/product/B001AMHWP8?ie=UTF8&tag=sysprobs-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B001AMHWP8
di Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 US fiyati 50 dolar, UK fiyati 55 POUND! Saka gibi. =)
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 lion u 25 dolara almıştım digital download olarak 10 numara sistem git al işte
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 almadan önce hipsterlık testi yapıyorlar mı
odullusoru Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 buraya üye olmadan önce espri kalitesi testi var mı
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Sanal makina üstünde stabil çalıştırabilirsen nasıl yaptığını da yazar mısın? Ben çok uğraşmıştım zamanında hem Lion hem SL için, çalışsa bile stabil değildi ve çalışılmayacak kadar yavaştı maalesef.
di Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 VmWare player ile sikinti yasadim ve VmWare Workstation icin anlatilan cesitli fix'leri VmWare Player icin uygulayamiyorum ne yazikki. VmWare Workstation ile deneyecegim bir de sansimi.
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 yaparsan ufak bi tuto isterim bende şu ipadlerin sdk'sına bakmak istiyorum ipad3ümde gelecekken (gelir artık sanırım :D) kurcalayayım biraz. hayatımda hiç dokunmatik ekrana gui yazmak gibi bi olayım olmadı ama çok ta zor değildir heralde...
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 VirtualBox bir ara tam uyumluyum MacOS'a diye çıkmıştı. Hatta sitesinde tek uyumlu benim diyor olması lazım.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 ya böyle uğraşacağına hazır export edilmiş vm pakedi falan bulsana?
di Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Bu ariza cikaran pre-installed VM'in ta kendisi esasen. =)
di Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Ve karsinizda Mahmut MacOsX. http://i.imgur.com/UcyY2.jpg Yalniz ilginctir sistem pre-installed olmasina ragmen calistirabilmek icin adamlarin koydugu patch ile vmware workstation'i patch'lemem gerekti. O baya garip oldu. Benzer sekilde kurulum yapmak isterseniz direkt "imzdl" diye aratip sayfayi kurcalayin. Yasak muhabbetine direkt link veremiyorum.
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 sen direk pre-installed mı kurdun wmware'a?
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Hızı falan da iyiyse bildiğin olmuş bu. Alala, benim laptoptan mı kaynaklanıyordu acaba vm'in saçmalaması.
di Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 senko said: sen direk pre-installed mı kurdun wmware'a? Mahmood diye isim koyabilecegime ihtimal veriyorsan herseyi kendim yaptim bile derim. adsaa
di Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 "roket adam" said: Hızı falan da iyiyse bildiğin olmuş bu. Alala, benim laptoptan mı kaynaklanıyordu acaba vm'in saçmalaması. Valla SSD + i7 islemcili makinaya kurdum ben. 2GB Ram verdim. CPU ayarlamayi unuttum gerci, 2x1.7 GHZ'e fix'lenmis, 4x3GHZ yaparim ben onu abartip ama su haliyle de kotu degil. Hafif bir donukluk hissediliyor fakat kullanimi etkilemiyor. Tek sikinti overall ram usage'in %95-97 civarinda olmasi. Bildiginiz uzre ozellikle Vindoz'lar ciddi sikinti yasiyor %80 ram kullaniminda.
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 hmm, ssd farkıdır muhtemelen öyleyse. ben 5400rpm'lik laptopa kurmuştum i5 işlemcili, 3GB RAM'e bile çok yavaştı. O kadar uğraştığıma üzülmüştüm yani
di Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2012 Selam, Su pre-installed VM icin, bu yavas baglanti ile aci sekilde tecrube bir kac tip vereyim. =) * Alet acildiktan sonra software update yapip en guncel surume gecebiliyorsunuz ama bunu yaparsaniz tekrar acilmiyor. =) En azindan bende acilmadi. * Kurdugunuz sistem ne ise Xcode surumu de ayni olmadi. Mesela VM icindeki MacOSX surumu 10.7.2'yken Xcode'da 4.3.x'i kuramiyorsunuz. 4.2.x'i kurmalisiniz. * Bu pre-installed VM'i saglayanlarin sagladigi update'lerle denemeler yaptim ama sistemi bozdu ve tekrar acmak mumkun olmadi. BU KISMA DIKKAT; Egeri update gibi onemli bir degisiklik yapacaksaniz, yapmadan once VM'in snapshot'ini alin. Bir sorun olursa cat diye geri donebilirsiniz.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2012 kerneli modifiye edilmiş VM update edildikten sonra tabii ki çalışmaz VM olarak.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2012 @di, iatkios l2 + virtualbox ile o bahsettigin update / xcode sorunlarının hicbiri yok, son sürümleri kullanıyorum. hatta ben 10.7.2'den 10.7.3'e yükselltim ekstra hiçbirşeye ihtiyaç duymadan.
di Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2012 Onu da deneyecektim ama internetimiz o kadar kotu ki eldeki ISO'lari/VM'leri degerlendireyim diye kastirdim da kastirdim. Service provider'i bile aradik, "business'e yukseltelim isterseniz, 5.4Mbit sabit hiz saglayabiliyoruz o zaman" dedi eleman. Verebildiklerinin maximum'u da buymus. peh.
Öne çıkan mesajlar