Odeon Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 bilen vardir bilmeyen vardir diye yazayim dedim. bu mousu almaya niyetlendim iyiki eksideki su yaziya bakmisim. --------------------------------------------------------- hakkında bilinmesi gereken iki şey mevcuttur; 1. logitech mx518'den farklı olarak kendisine eklenmiş olan angle snapping / mouse prediction özelliği, oyunculardan gelen yoğun baskı sebebiyle yeni sürümlerinde kaldırılmıştır. eğer oyuncuysanız ve oyun için bu mouse'u almak istiyorsanız, buna dikkat etmediğiniz taktirde 80 liralık bir çöpe sahip oluyorsunuz. peki bunu nasıl anlarsınız? bunun tek yolu mouse'un tabanında baskılı olan pid** numarasını kontrol etmek. pid numarası lz13333 ve üstü sürümlerde angle snapping / mouse prediction özelliği kaldırılmıştır. bunun altındaki sürümleri ise, gördüğünüz yerde kaçın. çünkü hiçbir fps oyunundan performans alamayacak, mouse sizin isteğiniz dışında hareket ettiği için bir iki hafta içinde emekliye ayrılacaktır. http://www.topreviewshop.com/...ming_mouse_bottom.jpg adresinde örnek bir pid görebilirsiniz. yakından bakarsanız buradaki lz12123 yani lz13333'ten küçük. bu sebeple, eğer bu mouse'u çizim için almıyorsanız (ki laser mouse'lar çizim için üretilmiştir) çöpe gidecektir. logitech bu düzeltmenin sadece mouse firmware'ini flash'layarak mümkün olduğunu, bu yüzden de bir fix yayınlanmasının söz konusu olmadığını belirtti. yani eski firmware'li bir mouse alırsanız, yeni nesil firmware yükleyerek bunu düzeltme imkanınız bulunmuyor. özetle, bu mouse'u oyun için alıyorsanız sakın internet üzerinden almayın. gidin bir vatan'dan bir bimeks'ten ürün kodunu kontrol ederek alın, paranız boşa gitmesin. 2. mouse'da belli dpi'larda jitter problemi mevcuttur. ayrıntılı bilgi http://forums.logitech.com/...6/highlight/true#m11256 açıklamasından edinilebilir. ancak fps gamer arkadaşların bu önemsenmesine gerek yok, çünkü bu kişiler için en büyük kabus mouse üzerindeki hakimiyeti kaybetmek olduğundan asla 800 dpi'ın üzerine çıkılmaz. hatta 4 - 5 - 6k dpi özellikli mouse alıp, 400 - 600 dpi arasında oynarlar. yine de belirtelim, jitter problemini aşmak için dpi seçenekleriniz şunlar olmalı: 400 - 800 dpi aralığı, 800 dpi, 1800 dpi, 3600 dpi. bunun sebebi de şu; 800 ve 3600 dpi'ları optik kamerada sabitlenmiş (native) durumda. bunlar dışında seçilecek dpi'lar eksiltme yöntemi ile yapılıyor. yani siz 1200 dpi seçerseniz, mouse firmware'i her hareketinizi 3600 dpi olarak tarayıp, daha sonra her karenin 2/3'sini silerek imleci hareket ettiriyor. bu da performansta düşüşlere sebep oluyor. yani 800 ve 3600 sabit olduğundan, en performanslı seçenekler bu ikisi ve bunların ikiye bölünmüş halleri oluyor. bunlar da 400, 800 (native - sabitlenmiş) , 1800 ve 3600 (native - sabitlenmiş) dpi seçenekleri oluyor. edit: dün vatan bilgisayar'da paketi açtırıp kontrol ettiğimde, mevcut ürünlerin pid numarası lz13033 idi. ellerindeki ürünlerin 1-1,5 ayda biteceğini ondan sonra yeni sipariş vereceklerini söylediler. yani bu mouse'u elden dahi alacaksanız en az iki ay beklemeniz gerekiyor ki angle snapping / mouse prediction özelliği bulunan bu ürünleri elden çıkartıp yenilerini getirtsinler. o zaman bile pid numarasını kontrol etmeden almayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 angle snapping kapatılabiliyor zaten setpointten bildiğim kadarıyla. ayrıca yazı baya tutarsız geldi bana. bi kere g400 laser değil, optic. bu arada yeni üretilenlerde PID yerin S/N var sanırım. sürekli fps oynayanlar rahat anlar bu sorunu eğer varsa ama onun dışında sıkıntı yaşayıp yaşamayacağınızı paintte çizim yaparak anlayabilirsiniz rahatlıkla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bullbird Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 lazer olan g500 dü sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 buraya da g9x alın logitech mouse alacaksınız diyip kaçayım hemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bullbird Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 yapma bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 http://forums.logitech.com/t5/G-series-Gaming-Mice/g400-angle-snapping-mouse-prediction-removed/td-p/763727 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 518 bozulsa da g400 alsamdiyodum yapılır mı bu masum hayallere :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 onlayn alamican iste. benimde hayallerim yikildi ama 10 lira daha verip tukkandan alcam galiba. pazarland fiyatida uber ama prediction olursa at cope mousu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 ee bende var 13333 öncesi ve hiçbir problem yok ? kim sıkmış bu yazıyı selamımı söyleyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 herkes farkedicek diye bi mevzu yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 valla g400 öncesi mx518 kullanıyordum ve hiçbir farkı yok lz12123 bu aktif olarak oynadığım 2 tane de fps var yani neyse ne desek inandıramayız herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 onu diyen logitech employee. topiginide yolladim. de zaten bahsettigimiz olay + ozellik sorun degil yani. duz cizgi cizmeye yariyan bir sey. ama bu mouse cizim degil oyun mousu oldugundan millet demis cizim icin alacaksam baska mouse alirdim neden gaming mouse alayim. adamlarda cikarmislar bu ozelligi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Logitech support LZ XXXXXXX oncesi icin geri flashlanamaz memory kullanildigini soyluyor. Mouse da hardware uzerine bir degisiklik yok. Sadece firmware farkli. ortada bi problem yok zaten, sadece kullanicilar icin tercih meselesi. Farkedemeyen icin zaten problem yok demektir. Ayrica eklemek lazim, mx518 de de prediction mevcut. Angle snapping bir ust seviyesi denebilir. mx518 i uzun sure kullanmis bi insan olarak dogrulayabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 ortalama kullanıcının fark etmesi pek mümkün değil zaten özellikle ulan bi sorun mu var acaba diye uğraşmadıktan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 1600dpi ilk nesil 518de yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 hassiye http://forums.logitech.com/t5/G-series-Gaming-Mice/No-correction-firmware-update-for-MX518/m-p/369304/highlight/true#M3698 kendi kendime facepalm. yıllarca böyle mi kullanmışız ya, paintte hakkaten dümdüz çiziyor. ben kendi elimin hassaslığından sanıyodum onu adfghjk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 hatta 510da bile varmış yuh, ben predictionsız mouse alsam kullanamam herhalde artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Ben pro-gamer lar ici tam tersini dusunuyorum, yuksek polling rate li ve cozunurluklu prediction olmayan bir mouse kullanildiginda insan icine dag havasi cekmis gibi oluyor. bkz. deathadder 3.5g Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 progamer değilse hedefi kaçırıp sonra 3.5 atıyor diye mi 3.5g abi o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 http://media-cache8.pinterest.com/upload/50806302016262998_XdB3AnaY_c.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 prolar zaten predictionsız mouse kullansın bi zahmet ama 10 yıldır mx5 serisi kullandığım için artık olmaması benim için daha zararlı olur sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 g9da yok sanirim bu angle snap prediction olayi neyse fakat sunu sorucam bu OSnin driverinimi kullansin logitechin driverinimi kullansin secenegi ne kadar fark eder ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 os kullanınca hız ayarı windowsun mouse ayarları kısmındaki o 11 kademelik hız hedesi kullanıyor, logitech implementationın artık windowsla alakası kullanmıyor. os implement + 6/11 kullan bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 en rahat deneye deneye bulursun kendine en uygununu bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar