Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canta

Frantic

Öne çıkan mesajlar

yaklasik 10 gun suren ve 5-6 ulkeyi(iskandinavya ve baltik) kapsayan bi geziye baslicam iki gun sonra. 4 gece cruise 4 gece hostellerde gececek. canta hazirlamam gerek yarin, hani su an kestiremedigim ama seyahat boyunca kesin lazim olacak esyalar aklima gelmiyor. tecrubelilerin yardimlarini bekliyorum.

su an cantada olanlar
-3x boxer, t-shirt, corap
-havlu
-sarj aleti

cantam cok buyuk degil yaklasik su ebatlarda.

Sosyal ağlarda paylaş

yurttan arkadasla gidiyorum zaten o problem degil. ya kesin kritik biseyler unutmusumdur hafiza berbat cunku. jilet dis fircasi ivir zivir goturmuyorum. gerek gemi de gerek hostelde felan orada bulamayacagim ve yanima almamin faydali olacagi esyalar konusunda oneriler daha cok isime yarayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

boxer corap falan cok rahat yikanan seyler. 20ser tane almanin hic bi manasi yok sirt cantasiyla geziliyorsa.

pasaport ve paran
ilac lazimsa o
bi de giyecek biseyler

baska da bisi lazim olmaz
ya da anca iste almanin pahali olacagindan tasimanin daha mantikli olabilcegi seyleri dusunursun ki onlar da aklina gelmediyse simdiye kadar zaten fuzuli seylerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

abi sirketin adini bilmiyorum zira benim tum islemleri arkadas halletti ben daha parasini bile vermedim hatta ddsf. bugune kadar hayvan gibi sinava kastigim icin vakitte bulamadim " aga neyle gidiyoz, bobrek.avi olmasin" diye.

ama 2500 kisilik cruise olmasi lazimdi, 1-2 hafta once capslerini felan gosterip tartisiyolardi.

stockholm-tallinn-st.petersburg-helsinki-stockholm diye dolaniyo.

abi yaslilardan ote uzak dogulu yogunlugu fazla olabilirmis ki benim icin ikisinin arasinda pek bi fark yok dsgf.

gun icinde hayvan gibi yorulacagimdan gece cruise'de yasli olup olmamasi cok problem degil fakat ispanyol/portekizli bagyanlar olursa cok daha hareketli gecer tabiki.

kondomla ve sarj aletlerini almamisim onu hatirladim sdfg. iki boxer daha ekledim. bu arada oyle 60-70 litrelik cantalar mumkun degil, ryanair'la ucacagim icin standart ebatlari gecmemesi lazim cantanin. 55x35x20 idi sanirsam.

yarin aksam cikiyorum da stockholm'de yagmur yicem heralde umarim tecavuzune ugramam havanin.
Sosyal ağlarda paylaş

Hostel'ler çarşaf veriyor mu vermiyor mu ona bak, yanına çarşaf ve yastık kılıfı almak isteyebilirsin.

Sonracıma yanına mutlaka kolay taşınır bir termos al, su çok pahalı ama çeşmeden içilebiliyor çoğu yerde. (19 krona'ydı Stockholmde 500ml su, o da 2.5 euro falan yapıyor aşağı yukarı)

Bir de bana kalırsa yanına kazak ya da kalın almana pek gerek yok, yalıtımı düzgün bir montun varsa tişört götürebilirsin yanında, talinn nasıl bilmiyorum ama ben daha 2 hafta önce Stockholm'deydim, son gün 17 dereceydi hava tişörtle dolaştık.

4 gün kaldık biz Stockholm'de, iç çamaşırlarını ve çorapları geçersek, 1 pantalon, 1 tişört, 1 gömlek, çarşaf vs., dslr foto makinesi (en çok yeri de bu kaplıyor), e-book, şarj aletleri, termos, yolda yemek üzere sandviçler ve bitki çayları vardı çantamda. Ki benim çantam o resimdekinden çok daha küçüktü.

Sen ekstradan 1-2 tişört, pantolon falan daha ekleyebilirsin.

Diş macunu, parfüm vesaire alacaksan diye söyliyim, onları ağzı kapalı poşette her bir parça 100ml'i geçmeyecek şekilde ve toplamda da 1000ml'i geçmeyecek şekilde alabiliyorsun yanına. Ki pahalı İskandinav ülkelerinden 4-5 euro'ya diş macunu falan almak istemezsen yanına ufak tefek bunlardan eklemen şart.
Sosyal ağlarda paylaş

capon yoktu, hatta uzak dogulu cok sinirli sayida oldugundan dolayi gayet iyiydi. asil bomba firma rusmus, cruise'un 3/4u rus'du dfgf.

abi cruise'da sarhos yok gibi biseydi oyle tinerci yuvasi gibi onune her geleni almamislar. kirliler icin poset almistim yanima zaten, o iyi oldu cidden.

stockholm'deki hostel carsaf vermiyordu ama satiyo/kiraliyordu. onu orda hallettim. brugge ve budapeste'de hostel kendi verdi. ama yanima almam imkansizdi, hic yerim yoktu.

kiyafet konusunda tam yetti valla, yoklugunu hissetmedim hic biseyin. hatta fazladan yun iclik aldim gereksiz yere, burdaki elemanlar cok abarttilar sogugunu diye.

dis macunu, tras bicagi ve parfum almadim yanima. pis sakal ve azcik kirli dislerle gezdim. parfumu tax freelerde tazeledim dffgh. su'yu da 1 kere alip musluklardan ictik hep.

bu arada gemi buydu: http://anastasia.stpeterline.com/en/OnBoard/Videotour.aspx
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...