Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin)

Mirage

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Linux uğraştırıyor demek doğru değil aslında. Windows başına geçince aşırı uğraşıyorum ben, beceremiyorum bazı şeyleri; Linux çok daha kolay.

Sadece farklılar. Linux açıp Windows gibi kullanamazsınız. Alışkanlık meselesi.
Sosyal ağlarda paylaş

"Ben yapabiliyorum" doğru cevap değil ama. Olay karşısına oturanın yapabilmesi. Kullanıcı kolaylığı buna deniyor. Yoksa Kullanma Klavuzunu okuduktan sonra herkes kullanır. Windows'ta da sebil gibi sorun var, kullanıcı kolaylığı açısından baktığında.

Olay her şeye gui konulması değil; olması gereken yere konması. Ben automount için gui kovalayacaksam da bu çözüm değil; en azından tipinden bunun harddisk'in bölünmüş bir parçası olduğunu anlayıp bana "başlangıçta mount edilmesini ister misiniz" diye sorması gerekir. Windoz'un ki de doğru değil, o da ne varsa mount etmeye çalışıyor otomatik olarak. Ancak amaç "özgürlük" ve daha iyiye götürme vs. Biraz lafta kalıyor hala. Bunları söylememin nedeni biraz 12.04'te hayal kırıklığına uğramam. Mazur görün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Onun nedeni ntfs. linux bölümleri tam istediğim gibi oluyor. ntfs kapalı kaynak ama ve tam anlamıyla bir hack ile çalışıyor. kernele dahil değil. ondan ek iş gerekiyor. aynı şekilde bakarsak ama windows linux bölümlerini hiç açamıyor bir sürü takla atmadan. bazılarını hala kullanamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

NTFS/EXT3/4'le alakası yok olayın. İllaki fstab'den ayarlaman lazım automount'u. Ya da ilgili gui programını açacaksın da oradan ayarlayacaksın. Her bir ayar için sittin tane gui var ve istediğini hangisinin yaptığını bulmadan önce, istediğinin yapılabiliyor olup olmadığını bilmiyorsun. Demek istediğim, işletim sisteminin zaten bunu sana otomatik olarak veriyor olması gerektiği. Senden benden, yani kullanıcının mevcut tecrübelerinden bağımız bir durum bu. 1.5 yaşındaki yeğenim ipad kullanarak youtube'den pepee izleyebiliyor. Eminim üzerinde yeterince düşünülse işletim sistemleri de, bu kadar olmasa da büyük oranda optimize edilebilir (Kullanıcı yanlısı olduğunu iddia eden mac'te daha da büyük problemler var, ona hiç girmeyeceğim).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...