Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin)

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Bir de Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) topağımız olsun dedim. 26 Nisan'da çıkması planlanıyor.

LTS de olsa yeni çıktığında bug'lar olacaktır muhtemelen. Ben yine de çıkınca kurmayı düşünüyorum. Maksat değişiklik olsun. Yorumları ve sorunları burda tartışırız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Unity bozdu abi, Ubuntu'nun kendisini bozdu. Tüm güçlerini Unity'ye verip asıl sistemi gözardı ettiler bir süre. Bu LTS'de bu sorunun çözüldüğünü söylüyorlar, öyleyse iyi olacaktır 12.04.

Sorun Ubuntu'nun Ubuntu olmasında ama. Ubuntu depolarındaki paketlerin çoğu ağır yamalanmış, bu nedenle sürekli bakım gerekiyor. Genel olarak daha iyi oluyor bir dağıtım olarak ama gerekli emek harcandığında (Debian Stable örnek gösterilebilir bu işi en iyi yapan dağıtım olarak, Ubuntu Debian Sid üzerinden olduğu için çoğu Debian yamasından yararlanamıyor).

Ubuntu'nun sorunu yani Unity'nin tipi değil, isteyen başka DE yükler.

Unity'nin tek bir epey epey önemli sorunu vardı ama kendisinden, WM ile ilişkileri çok kötüydü, hatta sık sık WM çöküyordu özelleştirme yapmaya çalışınca. Onu da epey adam etmişler ama.

Linux çevresi de Canonical'ın haklı olduğunu pek kabul etmiyor, değil de. Bu tarz kullanımlar içinde Fedora ve Gnome 3 beraber olduklarında çok daha iyi bir deneyim sunuyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Debian tabanını sevmiyorum, Arch'ı bir yana bırakırsak geriye başka bir şey kalmıyor zaten kullanılacak. Niş dağıtımlar, Frugalware gibi çok hoş olmasına rağmen paket ve topluluk yetersizliği çeken dağıtımlar kalıyor.

Debian tabanından tek sevdiğim dağıtım şu aslında illa da Debian alternatif istiyorsan: http://crunchbanglinux.org/
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
LTS hakkında epey iyi şeyler okuyorum dünden beri. İndirip deneyeceğim şimdi.

Unity'nin kullanışlı olduğunu kabul ediyorum, seviyorum da kendisini. Bakalım bir. Bİr süredir zaten Linux fikirlerim değişiyor, Mayıs'da çıkacak Fedora'yı bekliyordum bir dağıtıma geçmek için ama bu Ubuntu'yu kullanacağım Fedora gelene kadar. Değiştirip değiştirmemeye de o zaman karar veririm.

Daily Build'i indiriyorum. Son halindedir artık o, bir sürü freeze dönemi geçirdi Ubuntu. Arch ile dual-boot yaparım şimdilik. Vaz geçtim abi ya, Arch bir kere girdimi çıkamıyor bir daha. Kaynağından özelleştirdiğim filan bir sürü paket var, onlar gerek bana. Ubuntu'nun paket hazırlama şeylerine baktımda klasik Debian rocket science. Yeni Gnome 3.4 çıktı, başta Xfce yapmama neden olan buglar düzelmiştir belki, ona bakacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yeni Ubuntu yeni Gnome 3.4'ün ilk görüleceği fixed-release dağıtım olacak. Burada hakkında yazdım biraz: http://forum.paticik.com/read.php?6,5652604,6253198#msg-6252961

Unity'yi bırakıp ona geçmenizi tavsiye ederim ben. Güzel olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Çıktı. Kararlığın gidip geliyor ama LTS diye deneyeceğim bu sefer. Gnome 3 yüklerim zaten Unity yerine.

Epey epey optimize edilmiş notebooklar için, öyle böyle değil diyor işten anlayan elemanlar. Bakalım.

32-bit Arch kullanıyordum asırlardır multilib desteği hala dertli olduğu için, Ubuntu'nun çok iyiymiş. Bu vesileyle 64-bit'e de geçerim.
Sosyal ağlarda paylaş

kullanmaya başladım ben,biraz daha hizli eski haline göre. Kullandığım programlar ve yazdıklarım ve eski drivelarım sorunsuz çalıştı.

İlginç bir ayrıntı normalde 2-3 saate compile ettiğim program 1 saate compile etti. gcc 4.6 normalde çok yavaştı ilginç bir şekilde hızlanmış.

onun dışında benim gibi front end userlar için çok birşey değişmemiş diyebilirm. Server kısmını çok bilmiyorum ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
2 saattir kurcalıyorum. Temel sisteme çok inmedim ama gördüğüm kadarıyla hoş değil. Ubuntu'nun her şeyi kendisine özgü yapması çok kötü bir tavır. Font rendering biraz obsesif olduğum konulardan biri, anlamışsınızdır belki. Ubuntu'nun font rendering tamamen kendine özgü. Ağır yamalama yapmışlar ama Infinality yamaları gibi her noktaya ayara izin vermek yerine MacOS tarzı "Ben fontları böyle yaparım, deal with it!" diyorlar. Oradan büyük bir eksi aldı.

Gnome 3 yükleme denemesinde bulununca niye normal Gnome 3'ün Ubuntu ile gelmediğini de anladım. Gtk dahil neredeyse tüm Gnome ile ilgili paketi Unity için ağır yamalamışlar yine. Gnome 3 çalışıyor ama her an çökebilirim diyor, zaten 3.4 ile yeni yeni kararlılığa kavuşmaya başladığından Unity yamalarını kaldıramıyor.

Onun dışında Unity'de de gerileme var. Daha bir kullanılır görünüyor ilk bakışta ama intellihide özelliğini kaldırmışlar mesela. Niye? HUD güzel görünüyor ama gereksiz şu anda. Gelişirse işe yarar ama.

Geri bir adım olmuş bence. LTS olduğu için böyle olmuş olabilir ama. 12.10 ile tekrar bakacağım, o da böyle olursa bir daha da bakmam.

Özellikle Gnome 3'ü kırmaları hiç hoşuma gitmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

ubuntu 11.10 yükledim, bana hala kararsız bir işletim sistemi gibi geliyor.
şu sorunları yaşadım:

* windows kullanırken bir gram ses çıkarmayan laptop ubuntu da uçuşa geçiyor, resmen klavye yanıyor sıcaklıktan yaptığım bişey de yok web de geziniyorum.

* bilgisayarı kapatmaya çalıştığım da ubuntu logosu çıkıyor ve saatlerce öyle takılı kalıyor, elle kapatmak zorunda kalıyorum.

* bazı programlar açılmıyor neden açılmadığına dair uyarı bile vermiyor.

* unity de yüklediğin bi programın adını tam bilmiyorsan o programı bulmak ölüm

* hard diskim windows zamanından kalma iki bölüme ayrılmış durumda, d ntfs formatlı, her açılışta bir kere manuel olarak d'ye girmezsem yer imlerine eklediğim klasörler görünmüyor, çok can sıkıcı.

* msn alternatifi hiçbi program kameralı görüşme sağlayamıyor

* sistem ayarları kısmı aşırı yüzeysel, doğru düzgün güç ayarları bile yapılmıyor ekstra bir program yüklemeden

sonuç olarak tekrar windowsa dönüyorum. virüs falan sıkıntı çok ama gayet kararlı bi sistem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Başka Linux kullan abi, bunların çok Ubuntu sorunları. MSN bilmiyorum ama Skype ve GTalk ile çok rahat görüntülü konuluyorum ben.

Ubuntu çalışmadı iyi diye (normal zaten ki) Linux bırakmayın. KDE tabanlı bir şey dene mesela: http://distrowatch.com/table.php?distribution=suse En ince noktaya kadar özelleştirme ve ayar sunar KDE ile.
Sosyal ağlarda paylaş

mightee said:

* hard diskim windows zamanından kalma iki bölüme ayrılmış durumda, d ntfs formatlı, her açılışta bir kere manuel olarak d'ye girmezsem yer imlerine eklediğim klasörler görünmüyor, çok can sıkıcı.

Bunun opensuse'de çözümü var mı? Drive'ın otomatik mount edilmiş olması gerekiyor; sorun her seferinde sen bastığın zaman mount edilmesi. fstab'e kayıt yapman gerekli yani. Sonrasında sorun kalmaz.

Aslında Ubuntu'nun ilk çıktığında gerçekleştirdiği şeyi, başka bir dağıtımın kolaylıkları toparlayarak yapması gerekiyor. En basitinden herhangi bir drive'ın otomatik mount edilme olayını yapmış olmaları gerekiyordu. Ne biliyim, mouse'la sağ tıkla, "daima mount et" gibi bir seçenek koysalarmış keşke. Veya zaten tanısın alet login olurken, niye gidip üzerine tıklamam falan gerekiyor..? İnsan için yapsınlar şu dağıtımları. Önlerinde Windows ve Mac gibi çok güzel örnekler varken, hiç ders almayıp Amerika'yı yeniden keşfetmeye çalışıyorlar. İşi terminalsiz yapılabilecek hale getirmeleri gerek; öğrenemediler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...