Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gösterimdeki Filmlerin Başındaki Reklamlar


BramStoker

Öne çıkan mesajlar

Tabi sadece filmlerden önce değil film aralarında da görebildiğimiz filmin popülerliğiyle doğru orantılı olarak uzayan reklamlarla ilgili bir soru var kafamda:

Filmlerden önce ve aralarda gösterilen reklamlardan kim para kazanıyor? Filmi dağıtan şirket mi yoksa sinema salonu mu? Sinema işletmeleri gösterim yapılan salonları dağıtımcı şirketlere kiraya verdiklerinden sanırım sorumun cevabı dağıtım şirketleri oluyor ama ben gene de bu konuda bilgisi olan varsa ondan öğrenmek isterim.

İnternetten film izleyemediğimiz yıllarda vcd ve dvdlerin başında film fragmanları olurdu. Eminim o dönemlerden gelen bir alışkanlık olarak bazı izeyiciler bu fragmanları izlemekten de en az filmi izledikleri kadar zevk alıyorlardır. Fragmanlar benim için hala bir zevk meselesi olsa da sinema salonlarındaki geliş şekilleri reklamlarla karışık bir şekilde oluyor. Senelerdir sosyal medyada olsun köşe yazarlarının sütunlarında olsun gösterilen tepkiler sonuç verebilmiş değil bu konuda.

Eğer aramızda sinema sektörüyle alakalı veya bu çeşit reklamlarla ilgili bilgisi olan varsa şu soruma da bir cevap verebilir mi?

Eğer dağıtıcı şirketse bu reklamları yerleştiren, sinema salonunun kirasını mı çıkartmaya/düşürmeye uğraşıyorlar?

Artık nefret ediyorum yaaa... Hele bir de benim'o reklamları var ki öfff
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana mantıklı gelen sinemanın ayrı dağıtımcının ayrı reklamlar koyması

ilk çıkan reklamlar arasında lokal dükkanlar vs. reklamları olabiliyor zira, sonra zaten bi zıbıçırk oluyor görüntü kayıp geri geliyor orada muhtemelen asıl film rulosuna geçiyor, bi senkron falan yapılıyor görüntü daha kaliteli hale geliyor ve bonus reklamları araba reklamları sonra fragmanlar sonraa dıttırıttıdıttırıttıdıttıttı fida müziği derken film başlıyor. film rulosuna dağıtımcı kendi aldığı reklamları koyuyordur illaki. sinema da ondan önce kendi rulosunu taktırıyordur. milleti baymamak için belli bi süreye sıkıştırırlar 20 dk falan sürüyo genelde cinebonuslarda mesela reklamlar.

işte öyle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

reklam salonu kazanıyor. tamamen insiyatifinde sanırsam. Cinebonuslardan min 30 dakika reklam ve olursa max 1 fragman oluyor. nefret ediyorum oradan. hem en pahalı sinemalardan biri insanlık dışı bir para alıyorlar hemde insanlara eziyet ediyorlar. Orada gösterilen reklamlarda nefret edilesi duruma geliyor, zorla izletiliyor diye.

Capitol spectrum bir numara bu konuda. Max 3 reklam verir ki bazen o da, onlarda sahibi olduğu mesa'nın veya sahibinden'in. üstüne min 3-4 tane fragman. uzaklaştığım için pek gidemiyorum ama inadına oraya gidiyorum.

Allah herkesi Cinebonus'un reklamlarından korusun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...