imamizer Mesaj tarihi: Nisan 12, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2012 Şimdi ben bu aleti araştırdım. Türkiyeyi bırak dünya çapında gayet az bilinen bir enstruman. ama bilen biliyordur elbette. fiyat olarak 1.3k ları ikinci elde ise 700 civarı meblağları görüyor bu alet. Enstrumanın çalışma prensibi manyetik dalga oluşturup bundan ses almak, sonrasında ellerle bu manyetik alana müdahele ederek sesi değiştirmek, pitch etmek. şurda bi örnek : http://www.youtube.com/watch?v=nJYho56INKU yapımı konusunda şöyle bir kaynağa ulaştım. aramızda elektrik-elektronik işlerden anlayan birisi varsa anlaşılır bir dilde açıklayabilir mi? bu parçalar bulunabilir mi? bu alet yapılabilir mi? birine yaptırsak takriben kaça patlar? yaptırdık seri üretime geçtik diyelim günde 5 tane üretsek 100 liradan satsak ayda..adgjkladlg evet cevap bekliyorum.
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 12, 2012 şu abiymiş : http://www.youtube.com/watch?v=w5qf9O6c20o ayrıca : "The Big Bang Theory didn't introduce me to this instrument" said:
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 türkiyede bunu çalan, çalmayı öğretebilecek kaç kişi var ki?
di Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Alet ilginc, hic bir seye dokunmadan el hareketleri ile calmak daha bi ilginc ama baska hic bir seyi yok be abi. Sesi de hos degil. Suna harcayacagin paraya ve emege degmeyecektir bence.
huun Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 bilinmemesi normal. 60'larda sıkılıp bıraktı insanlar
senko Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 gereksiz bişi bunu yapcağına git ders çalış, kitap oku.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 zor ve pahalı deil ki yapmak internette bi suru DIY diagramı var git al malzemeleri karakoyden en pahalı yapacagın sey kendin yapmasını bilmiyosan PCB olur onu yaptırısın gerisi lehm hamallıkgı
aquila Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 sen yapip satsana olm ilginclikler adamlarina, 1kya filan gidiyomus.
Theridone Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 bunu calan bir eleman vardi ekside yazar. hatta yetenek sizsiniz'e katilmisti. bir arastirma yap bence. var ülkemizde böyle insanlar
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 aletin ses fena değil de nota değişirken falan sinek gibi bir vızıltı çıkarıyor orası baya kötü yoksa geri kalanı yaylı çalgılara baya benziyor
Mortis Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 bi de theremine pedal falan bağlayıp iice efekte boğup takılan deneysel gruplar var
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 sözlükten bir eleman vardı yetenek sizsiniz türkiye ye bu aleti çalarak katılmıştı değişik diye bir kere geçti sonra elenmişti sanırım
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Abi ne işin var böyle enstrumanla? Calgonit de lazım şimdi buna.
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 abi niye öyle diyorsunuz. aramızdan bi theremin virtüözü çıksa fena mı? belki o ben olacağım. şu topağa bak.herkes ne işin var çalgıyla çengiyle git çoluk çocuğa karış denmiş resmen : /
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Çok saçma bi sesi var bence, ondan Calgonit dedim :D
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 bi de bunu çalması baya zor olabilir sanırım perde gibi notayı falan belirtecek bir belirteç de yok, baya kulağa dayalı. buna harcayacağım vakte keman çalarım daha iyi :D kusura bakma theremin amca
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 perdesiz herhangi bir enstrüman çalmaktan zor değil, mantık aynı. işin gerekli gereksiz kısmı rölatif. keza keman çalmakta bana göre çok gereksiz. hatta beste yapmak en bi gereksizi diyebilirim. müzik yahu sonuçta. ıslık bile çalsan bi uğraş. sonuçta düğünlerde çalıp yan gelir elde edebileceğim bi enstrüman arayışında değilim. kariyer yatırımı açısından fikir danışmadım. haliyle gerekli/gereksiz yorumu müzik başlığı altında theremine ait bi başlık altında daha şık durma mı? bence durur. ayrıca theremin fiziksel temas kurmadan çalınan tek enstrümanmış. manyetik alan insan vücudu için zararlı değilmiş. aksine manyetik alan yokluğu insan vücudu için zararlıymış. uzaya çıkan astronotlarda dünyadaki manyetik alandan mahrum kaldıkları için bir çok sorun gözlemlenmiş. insan vücudu zaten manyetik alana sahip. bu manyetik alanın gücü / oranı / yoğunluğu artık herneyse o'su kişiden kişiye farklılık gösterebiliyormuş. hani şu üzerine kaşık, çatal yapıştıran adamlar bu manyetik alanın yoğun olduğu adamlarmış. theremin çalarken / kullanırken vücudun kendi manyetik alanıyla aletin manyetin alanına müdahele ederek sesi değiştiriyoruz demiştik. yani manyetik alanımızla müzik yapıyor olmak gayet ilginç geliyor bana şahsen. ayrıca her insan farklı manyetik alan yoğunluğuna sahip olduğu için her insan farklı stillde ve farklı tarzda / pozisyonda bu enstrumanı çalmak zorunda. yani videodaki adamla aynı pozisyonda, eliniz theremin'e aynı uzaklıkta iken aynı ses çıkmayacak. yani bu alet her insan bedeni için uniqe bi sese / çalıma da sahip. bi de 21. yüzyılda, artık hologramlar, insan clonelamalar, 3 boyutlu sinemalar, uçan arabalar derken hala ortaçağ köylüsü gibi tel tındırtmak nedir lan?
calimero Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 imamizer said: bi de 21. yüzyılda, artık hologramlar, insan clonelamalar, 3 boyutlu sinemalar, uçan arabalar derken hala ortaçağ köylüsü gibi tel tındırtmak nedir lan? imza yapıyorum izninle :P
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 boşuna uğraşma imamizer bu reklam kampanyası tutmaz. keman gogo bir de 21. yüzyıl diyorsun ama 21. yüz yılda yapılan müzik 18-19. yüzyılda yapılan müziğe kıyasla leş ötesi. bok gibi bişey hatta. geri dönsek daha iyi yani. bırak teramisin falan
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Bi de yukarda söylediğim şey göreceli değil Jastin timbırleyki ne kadar severseniz sevin, betovından ne kadar nefret ederseniz edin, biri müzik dahisi, diğeri ise para kazanmak için raf ömrü kısa pop müzik yapan bir şovmen.
Öne çıkan mesajlar