Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sigorta-servis anlaşmazlığı

-Neiloth-

Öne çıkan mesajlar

bölüme pek uygun bi konu değil ama, bilgi alabileceğim en uygun yerin paticik olduğunu düşündüm.
iki hafta kadar önce 8/8 karşı tarafın suçlu olduğu bi kaza yaptık. bugün babamla konuştum durumu anlattı. bildiğim kadarıyla şöyle;
servis 11000tl hasar var demiş, sigorta şirketi 6000tl hasar tespiti yapmış, başka bi serviste yaptıralım demiş. babam kendi servisiyle konuşmuş, kötü yaparlar tamirciden çıkmazsınız demişler. sonra yapılabilcek en iyi şeyin arabayı perte çıkarmak olduğunu söylemişler. 18000tl almış babam.
ama şimdi bu adam arabayı geçen yıl 18000 e aldı ve birsürü harcama yaptı.şu anda piyasa değeri 21000-22000 falan. adam hiç suçu olmayan bi kazadan bi günde 4000tl zarara uğradı.
bu durumda yapılabilecek herangi bişey var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Araca yaptığın masraflar donanımsal eklerse ve bunu poliçeye işletmişsen aracın değeri de artacaktır.

Ama bu yapılan masraflar tamir ve onarım ise sigorta ona bakmaz. Sana poliçe değeri üstünden öder.

Benim kazada bütün orijinal parçaları sigorta şirketi getirip ustaya verdi. Usta sadece işçilik faturası kesti. Sende anladığım kadarıyla servis parçaları tedarik edecek ve ondan dolayı fiyatta karmaşa var.

Bence aracı sigortanın söylediği serviste yaptır ve sonrasında da 20bin TL gibi bir rakama sat. 2bin TL için uğraşmam dersen senin bileceğin iş :) Yalnız aradaki fark çok muazzam, bir gariplik var. Yetkili servisten de fiyat al.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

babanin kendi servisindekiler nasilsa sigorta oduyor diye hazir bulmusken otturmusler. Olay kendi cevresine sarmis.

Su dakikadan sonra geri donusu oldugunu sanmiyorum, parayi almadan once ortayol bulunurdu ama su haliyle sigorta sirketinin daha pazarlik yapacagindan supheliyim.

Birde ustune herhangi bir arabanin ozellikle 30k alti olanlarda aracin 2. el satis degerinin kasko degerinden fazla olduguna rastlamadim. Gecen sene 18 e alinan araci onarinca fiyati 20 etmez ki?
Sosyal ağlarda paylaş

tamirciler zaten dürtmeye calsıyor sürekli sigortaları ama eksperler kaçın kurası tamirciden iyi biliyor plakayı..
1 parça boyayaya 300 tl yazan boyacı gördüm ben..
ama eksper 125 tl ye boyuyorsan boya yoksa çekerim arabayı burdan diyince tamam abi boyarız ayıp ediyosun die yavşadı adam :D

--

perte çıkması iyi olmuşş sen 4 bin lirayı düşünüyorsun ama satarken hasar sorgulamada çıkacak 11binliralık hasarı düşünmüyorsun.. satman dert olurdu o arabayı.. iyi toplamamalarıda cabası zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

1,5 yıl hasarlı araç alıp yaptırıp sattım. :D ne kazancında hayır var nede memlekette adam gibi usta.
---

perte çıkarmadan nete ilan koyup direkte satabilirsiniz pertsiz kazalı araç diye.bu işi meslek olarak yapanlar var mutlaka alıcı cıkar..
--

yaptırdın satacağın sırada adam hasar sorgusu yaptımı 11 binlira hasar var yazdımı.annat annatabilirsen..yandımı , sel e mi kapıldı , taklamı attı :D neler geliyor milletin aklına..

delirirsin yani satıcam derken en iyisimi ver sigortaya kurtul..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...