Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

annenizin sırtına bakmayın

odullusoru

Öne çıkan mesajlar

Selam,
Ardeth said:

Kalbe bu kadar önem veriliyor, ama kalben çok iyi olan bir insan allah'a inanmıyorsa sonsuza kadar cehennemde yanıyor üstelik derisi soyulup soyulup yeniden çıkıyor :/

Bu yanacaktır söylemi bana göre yanlış. Bu dar bir grup zihniyet tarafından Kuran'ın belirli bir kalıp içersinde yorumlanması ile ilgili. İyi insan olarak anılan herkes, ki buna ateist olan biri bile dâhil olarak düşünüyorum, cennet ile ödüllendirilecektir. İyi olan biri (din falan hiç önemli değil), kötü bir şey yapan ve nüfus cüzdanın islam yazan benden çok daha fazla hak edecektir o makamı. Ben çevremdeki insanları bile iyi/kötü olarak ayırırım. Neye veya kime inandıkları onları bağlar.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Selam,

Kadını ikinci sınıf vatandaş yerine koymayıp, onun bilinçlerde cinsel öğe olmasını engelleyebilirdi. Çünkü başı bağlamak/oranızı buranızı kapatın demek, aslında kadınlara "siz birer cinsel objesiniz, biz erkekleri öyle yarattık ki sizin saç telinizden bile tahrik olacaklar, o yüzden başınızı, vücudunuzu kapayın. Çünkü yapmazsanız erkeklere davet çıkarmış olursunuz, biz erkekleri kadının saç telinden bile tahrik olacak bir varlık olarak yarattık" demek.
Bunun böyle olmadığını gerçek islamın bunu demediğini iddaa edeceğinizi biliyorum. Gerçek islamı bilmem, dünyayı gözlemlemem yeterli...

Bilmediğin konu hakkında ahkam kesme o zaman, cahillik alametidir.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,
Ardeth said:

Kalbe bu kadar önem veriliyor, ama kalben çok iyi olan bir insan allah'a inanmıyorsa sonsuza kadar cehennemde yanıyor üstelik derisi soyulup soyulup yeniden çıkıyor :/

Bu yanacaktır söylemi bana göre yanlış. Bu dar bir grup zihniyet tarafından Kuran'ın belirli bir kalıp içersinde yorumlanması ile ilgili. İyi insan olarak anılan herkes, ki buna ateist olan biri bile dâhil olarak düşünüyorum, cennet ile ödüllendirilecektir. İyi olan biri (din falan hiç önemli değil), kötü bir şey yapan ve nüfus cüzdanın islam yazan benden çok daha fazla hak edecektir o makamı. Ben çevremdeki insanları bile iyi/kötü olarak ayırırım. Neye veya kime inandıkları onları bağlar.

Saygılar.

gerçek islam bu mu yoksa?
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

En katı din olarak sınıflandırılan müslümanlıkta şöyle bir kural vardır; eğer namaz kılmak için abdest aldın ve namaza 2-3 saat var. Namaz vakti geldin ama abdestinin bozulup bozulmadığı aklına geldi, işe dalmıştın net emin olamıyorsun. Kural der ki sen kalben bozulmadığına inanıyorsan namazını kılabilirsin. Ama kalbinden geçen düşünce emin olmadığın yönündeyse abdest alman gerekir. namaz kılarken bile rekatları karıştırsan bile mein olduğun rekat geçerlidir. Arzu edersen tekrar da kılabilirsin. Şimdi basit bir namazda bile bu genişliği sunan bir dinde ölüm korkusu sebebiyle bir şeylerin inkarının günah olmaması gayet normaldir.

Saygılar.

meraklandim simdi goruyormusun? nerden yaziyor bu kural?

bu konularda bilgili biri gibisin hazir burdayken soriyim , namaz nasil kiliniyor? hangi ayette yaziyor namazin nasil kilinacaginin tasviri?

Saygilar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,
Ardeth said:

Saygılar.

Madem böyle düşünüyorsun bir kaç soru daha sormak istiyorum sana(ciddi olarak meraktan, dalga geçmek için değil). Kuranda benim dediğimin kesin olarak gerçekleşeceği yazmıyor mu? Öte yandan islam aleminin çoook büyük bir kısmı da bunan inanmıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Cuma namazı kılmak için babam ile bir camiye gittik. Açıkçası işimiz o civarda olduğu için en yakın olan cami o idi. Hocanın şu lafını hiç unutmam 'içlerinde iman olmadığı için kafa da çalışmıyor. Kafa çalışmadığı için şimdiki gençlerin ellerinde hesap makinaları tık tık basıp hesap yapabiliyorlar'.

Bu cümle sonrası cuma namazını kılmadan kalktım oradan. 'Uydum imama' diyerek kılacağım namazın hayrı olmayacağına inandım. Babam falan şaşırdı, 'deyyusa sormak lazım ömründe kaç tane Ln 321'i kafadan hesaplayan adam gördün diye' diye bağırmıştım.

Benim felsefeme göre:
İslam okumayı emrediyor. Doğru mu, yanlış mı diye her şeyi sorgulama hakkını bana veriyor. Bana 'var olan sürüye katıl' demiyor. O sebeple tasavvuf beni daha çok kendine çekiyor. İşin özünün bu olduğuna inanıyorum.

Sanayide biri parmağımdaki alyansıma bakım sordu:
- Ateist misin?!
- Hayır! Superman'im, dedim. Anlamadı küheylan :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium yanlış biliyorsun, ateistsen cennete gidemiyorsun. ne kadar iyi bir insan olduğunun önemi yok. kuran'da yazıyor böyle tercüme hatası falan değil.

tasavvuf ile sünni islam'ın yakından uzaktan alakası yok. tasavvuf sunnilerden korunmak için yüzyıllarca underground kaldı, halkı kandırdılar sünni müslümanlığa yakın gözükerek.

inandığınız şeyler hakkında bilginiz olsun bari.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Bu yanacaktır söylemi bana göre yanlış. Bu dar bir grup zihniyet tarafından Kuran'ın belirli bir kalıp içersinde yorumlanması ile ilgili. İyi insan olarak anılan herkes, ki buna ateist olan biri bile dâhil olarak düşünüyorum
Saygılar.

Düşüncen yanlış, Kişi Allah ı inkar ediyor sa ne kadar iyi olur sa olsun cehenneme gidecek. Hatta edison bile cehenneme gidecek mi diye çok tartışılır bu konu veya yapay kalbi bulan bi kişi vs vs

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4014

Linkte birçok ayet var
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Tüm dinlerde kişinin nefsini zorlayıcı ama eziyet etmeyen ibadet türleri vardır. Oruç -ki aralarında birçok insana göre en anlamsız ve zorlayıcı ibadettir- kişinin yaşamını riske etmez. kaldı ki senin sağlık problemin varsa kimseye açıklama yapmadan bu ibadetini yerine getirmeyebilirsin. Eşim zayıf bünyeli olduğundan ve sürekli ilaç almak zorunda olduğundan dolayı tutmuyor, sağlığını riske edebileceği için (edeceğinden diyerek kesin bile konuşmuyorum dikkat edersen) oruç tutmuyor.

Kaldı ki ölüm riski altında sana yaşamını sürdürme özgürlüğü veriyor. Herkes ölüme karşı durabilmek için senin kadar cesur olmayabilir. Sen üzüm yemek değil de bağcı dövme gayretindesin.

En katı din olarak sınıflandırılan müslümanlıkta şöyle bir kural vardır; eğer namaz kılmak için abdest aldın ve namaza 2-3 saat var. Namaz vakti geldin ama abdestinin bozulup bozulmadığı aklına geldi, işe dalmıştın net emin olamıyorsun. Kural der ki sen kalben bozulmadığına inanıyorsan namazını kılabilirsin. Ama kalbinden geçen düşünce emin olmadığın yönündeyse abdest alman gerekir. namaz kılarken bile rekatları karıştırsan bile mein olduğun rekat geçerlidir. Arzu edersen tekrar da kılabilirsin. Şimdi basit bir namazda bile bu genişliği sunan bir dinde ölüm korkusu sebebiyle bir şeylerin inkarının günah olmaması gayet normaldir.

İnanmamak ayrı bir şey, üzüm yerine bağcıyı hedeflemek ayrı bir şey!

Saygılar.

Zaten islamiyetin en kafa yapıcı tarafı bu. Zamana, yere, kişiye ve şartlara göre her şekilde yorumlanabilen hükümlerle dolu. Gerçekten de kolaylık dinidir he, samimi söylüyorum. Zaten gezdiğim arap ülkelerinde, diğer islam ülkelerinde bol bol görüyorum ibadet biçimlerinde ki rahatlıktan, namaz kılmadan önce abdest al(ma)malarından, namaz kılacağız diyerek işyerinde iş yapmamalarından, vs.
Çelişkinin büyüğü nerede biliyor musunuz? Madem bu kadar kolaylıklar dini bu din, neden kılla-tüyle, kadının saçı ile, annenin sırtı ile bu kadar uğraşıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

@Glatheros:
İslamda kaynaklar önem derecesine göre 2 veya 3 tane. İlki Kuran, sonraki peygamberimiz falan. Falanlı filanlı konuştuğuma bakma, eğitim seviyem bu kadar derine girmeme imkân tanıyor :P Kuran sana namaz kıl diyor, bunun detayları ise o kaynaklarda belirtiliyor. Nasıl kılacağın, nasıl abdest alacağın. Dedem bana 'dua bilmiyorsan aklından geçeni iste, af dile, özür dile,' demişti. Sonuçta Microsoft bile Türkçe uyumlu hale geldi, Allah mı Türkçe denilenleri anlamayacak. Hâlâ bile bazılarını bilmediğim için Türkçe dua ederim :) Bu benim ibadetim; değerlendirip kabul edecek olan Allah'tır. O abdest kuralını falan bütün hocalar bilir, hatta çoğu kimse bilir.

@Ardeth:
Kuran'da der ki kimin cennete, kimin cehenneme gideceğini ben bilirim. Başkası için 'bu cehennemlik' lafı bile haddi aşmadır ve o kişi cennete giderken, ben cehennemde terliyor olurum. 'Allah senden razı olsun' cümlesi bence her şeyi açıklıyor ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

@Glatheros:
İslamda kaynaklar önem derecesine göre 2 veya 3 tane. İlki Kuran, sonraki peygamberimiz falan. Falanlı filanlı konuştuğuma bakma, eğitim seviyem bu kadar derine girmeme imkân tanıyor :P Kuran sana namaz kıl diyor, bunun detayları ise o kaynaklarda belirtiliyor. Nasıl kılacağın, nasıl abdest alacağın. Dedem bana 'dua bilmiyorsan aklından geçeni iste, af dile, özür dile,' demişti. Sonuçta Microsoft bile Türkçe uyumlu hale geldi, Allah mı Türkçe denilenleri anlamayacak. Hâlâ bile bazılarını bilmediğim için Türkçe dua ederim :) Bu benim ibadetim; değerlendirip kabul edecek olan Allah'tır. O abdest kuralını falan bütün hocalar bilir, hatta çoğu kimse bilir.

Saygılar.

Tekrar selam paramecium,

Peki bu "hadisler", yani peygamberin soyledigi, yaptigi idda edilen seyler, peygamberin damadini ve torunlarini olduren adamlarin onayindan gecerek mi bize aktarilmis? yada onlarin agzindan ? Birde sanirim kuran da bu insanlar tarafindan peygamber oldukten sonra kaleme alinmis dogrumudur acaba bunlar?

Saygilar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium:

Kâfirler için hazırlanmış olan ateşten sakının!) [Al-i İmran 131]

(Allah’a ve Resulüne karşı isyan edip sınırlarını [dinin hükümlerini] aşanı Allah ebedi kalacağı bir ateşe sokar.) [Nisa 14]

(Resule karşı gelip, müminlerin yolundan başka bir yola gideni, o yönde bırakır ve Cehenneme sokarız; orası ne kötü bir yerdir.) [Nisa 115]

(İnkârcıları, zalimleri Allah asla affetmez, onları içinde ebedi kalacakları Cehennem yoluna iletir. Bu da Allah'a kolaydır.) [Nisa 168, 169]

(Allah, Meryem oğlu Mesîh’tir diyenler kâfir olmuştur. Allah, kendine ortak koşana Cenneti haram kılar; artık onun yeri ateştir ve zalimler için yardımcı yoktur.) [Maide 72]

([Allah, Şeytana] dedi ki: Yerilmiş ve rahmetten kovulmuş olarak, oradan çık, defol; and olsun ki sana uyanları ve sizin hepinizi Cehenneme dolduracağım.) [Araf 18]

(Kâfirlerin akıbeti ateştir.) [Rad 35]

(İçinde ebedî kalacağınız Cehenneme girin! Kibirlenenlerin yeri ne kötüdür.) [Nahl 29]

(Biz, Cehennemi kâfirler için bir zindan yaptık.) [İsra 8]

(Tartıları hafif gelip hüsrana uğrayanlar, Cehennemde ebedi kalır.) [Müminun 102,103]

(Allah’a ve Resûlüne inanmayan o kâfirler için çılgın bir ateş hazırladık.) [Fetih 13]

(Ey Nebi, kâfirlerle [silahla] ve münafıklarla [öğütle, delille, belgeyle] cihad et, [öğüt de kâr etmezse] onlara sert davran! Onların gidecekleri Cehennem, ne kötü yerdir.) [Tevbe 73, Tahrim 9]

(Cehennem, tagutları [kâfirleri] bekleyen yerdir.) [Nebe 21-22]

(Facirler [kâfirler] Cehennemdedir.) [İnfitar 14]

(Kâfirlere Cehennem ateşi vardır. Öldürülmezler ki ölsünler [de kurtulsunlar] Cehennem azabı da hafifletilmez. İşte biz, küfürde ileri gideni böyle cezalandırırız.) [Fatır 36]

Yaratıcıya inanmak yetmez
Sual: Bir tanrıya inansa da, inanmasa da bütün gayrimüslimler Cehenneme gidecek mi? Bu konuda âyet var mı?
CEVAP
Birçok âyet ve hadis vardır. Âyet-i kerimelerden bazılarının mealleri şöyledir:
(Kâfirler için hazırlanan, yakıtı insan ve taş olan ateşten sakının.) [Bekara 24]

(Âyetlerimizi yalanlayan kâfirler, Cehennemliktir, orada ebedi kalırlar.) [Bekara 39]

(Kötülükleri [günahları] kendilerini çepeçevre kuşatanlar Cehennemliktir, orada ebedi kalırlar.) [Bekara 81]

(İnkârcının [kâfirin] az bir süre rızkını verir, sonra onu Cehennem azabına maruz bırakırım. Orası ne kötü yerdir.) [Bekara 126]

(Allah’tan kork denilince işlediği günahlar sebebiyle daha çok gurura kapılan kimseye, Cehennem yetişir. Ne kötü yataktır orası.) [Bekara 206]

(İnkârcıların [kâfirlerin] dostları tâğuttur, onları aydınlıktan karanlığa sokar. İşte bunlar Cehennemliktir, orada ebedi kalırlar.) [Bekara 257]

([Mubah bilip] tekrar faizcilik yapanlar Cehennemliktir, orada temelli kalırlar.) [Bekara 275]

(İnkârcıların [kâfirlerin] malları da, evlatları da Allah indinde bir fayda sağlamaz [onları cezadan kurtaramaz.] Onlar Cehennem yakıtıdır.) [Al-i İmran 10]

(İnkârcılara de ki: Mağlup olacak ve Cehenneme sürüleceksiniz. Orası ne kötü bir yerdir!) [Al-i İmran 12]

(Allah’ın, hakkında hiçbir delil indirmediği şeyleri Ona ortak koşmaları sebebiyle, kâfirlerin kalblerine korku salacağız. Gidecekleri yer de Cehennemdir. Zalimlerin varacağı yer ne kötüdür!) [Al-i İmran 151]

(İnkârcıların diyar diyar [refah içinde] gezip dolaşmaları seni [ümmetini] aldatmasın! Bu [tez gelip geçen] az bir menfaattir, sonunda onların varacakları yer Cehennemdir. Orası ne kötü yerdir!) [Al-i İmran 196, 197]

(Âyetlerimizi inkâr edip kâfir olanları yarın [elbette] ateşe sokacağız.) [Nisa 56]

(Bir mümini [mümin olduğu için] kasten öldürenin cezası, içinde ebedi kalacağı Cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, onu lanetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.) [Nisa 93]

(İşte onların [Allah’ı bırakıp şeytanı dost edenlerin] yeri Cehennemdir; ondan kaçıp kurtulacak bir yer de bulamazlar.) [Nisa 121]

(İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlar, Cehennemliktir.) [Maide 86]

(Âyetlerimizi yalanlayıp büyüklük taslayanlar, Cehennemliktir, orada temelli kalırlar.) [Araf 36]

(And olsun, Cehennem için birçok cin ve insan yarattık; onların kalbleri var ama anlamazlar; gözleri var, görmezler; kulakları var, işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha da aşağıdır.) [Araf 179]

(Kâfirlikte ısrar edenler Cehenneme toplanacaktır.) [Enfal 36]

(Müşriklerin, Allah'ın mescitlerini imar etmeye yetkileri yoktur. [Beğendikleri] bütün işleri boşa gidecek; ebedi olarak ateşte kalacaklardır.) [Tevbe 17]

(Cehennem, kâfirleri mutlaka kuşatacaktır.) [Tevbe 49]

(Şu gerçeği anlamıyorlar mı: Allah'a ve Resulüne karşı gelene muhakkak içinde ebedi kalınacak Cehennem ateşi vardır.) [Tevbe 63]

(Allah, erkek kadın münafık ve kâfirlere ebedi kalacakları Cehennem ateşini hazırladı. O ateş onlara yeter. Allah onlara lanet etti. Onlara bitmez tükenmez bir azap vardır.) [Tevbe 68]

(Müşriklerin Cehennemlik oldukları belli olduktan sonra, akrabaları bile olsa, artık onlar için, Peygamber de, müminler de istiğfar edemezler.) [Tevbe 113]

(Şakiler [azaba maruz kalanlar] ateştedir, orada feci şekilde inleyip, solurlar.) [Hud 106]

(Şaşacaksan, onların, "Biz toprak olduktan sonra mı yeniden yaratılacağız?" demelerine şaşmak gerekir. İşte onlar Rablerini inkâr edenler, boyunlarına demir halka vurulanlardır. Onlar Cehennemliktir, orada temelli kalırlar.) [Rad 5]

(Sağlam söz verdikten sonra Allah’a verdiği sözde durmayanlara, Allah'ın emrettiği bağları koparanlara [akrabalık bağlarını kesenlere] ve yeryüzünde bozgunculuk yapanlara lanet olsun, kötü yurt, [Cehennem] onlaradır.) [Rad 25]

(Allah’ın nimetine nankörlük eden ve kavimlerini helâk yurduna [Cehenneme] sürükleyen [müşrikler] ler, oraya girecektir. Orası ne kötü bir karargahtır.) [İbrahim 28, 29]

(Kıyamette onları [kâfirleri] kör, dilsiz ve sağır bir halde yüzüstü haşrederiz. Onların varacağı ve kalacağı yer Cehennemdir.) [İsra 97]

(Biz Cehennemi kâfirlere bir konak olarak hazırladık.) [Kehf 102]

(Allah'tan başka taptıklarınız [putlar] ile birlikte siz Cehennem yakıtı olacaksınız.) [Enbiya 98]

(Âyetlerimizi bozmak için tartışanlar, fesat çıkaranlar, Cehennemliktir.) [Hac 51]

(Senden bir an önce azabın gelmesini isteyen kâfirleri Cehennem çepeçevre kuşatacaktır.) [Ankebut 54]

(Allah kâfirleri lanetlemiş ve onlara çılgın bir ateş hazırlamıştır.) [Ahzab 64]

(Kâfirler, zümreler halinde Cehenneme sürülür. Orada, bekçiler, “Size, Rabbinizin âyetlerini bildiren ve bugüne kavuşacağınızı ihtar eden resuller gelmedi mi” derler. Onlar, “Evet geldi” derler; ama azap vaadi [Elbette Cehennemi (kâfir olan) cin ve insanlarla dolduracağım vaadi] kâfirlerin üzerine gerçekleşmiştir.) [Zümer 71]

(Yoldan çıkanlar [kâfirler] Cehenneme odun olmuştur.) [Cin 15]

(Biz, kâfirler için zincirler, demir halkalar ve alevli bir ateş hazırladık.) [İnsan 4]
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,
Ardeth said:

Saygılar.

müslüman olmayan cennete gidemez islam inancına göre. kafanızdan müslümanlık uydurmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

cetoritto said:

Çelişkinin büyüğü nerede biliyor musunuz? Madem bu kadar kolaylıklar dini bu din, neden kılla-tüyle, kadının saçı ile, annenin sırtı ile bu kadar uğraşıyor?

Kadının saçını kısaltması câiz, traş etmesi ise mazeret yoksa haram görülmüştür. Peygamberimiz kadının saçlarını traş etmesini yasaklamıştır. Hacda ihramdan çıkılırken erkeklerin saçlarını traş etmeleri istenirken, kadınların saçlarını, dörtte birini keserek kısaltlamaları istenmiş, Peygamber Efendimiz; erkeklere traş, kadınlara kısaltma vardır, buyurmuştur. (Ebû Dâvûd, menâsik 7 8; Nesâî, zînet 4; Tirmizî, hac 75) Ancak erkeklerin kadınlara benzemesi yasaklandığı gibi, kadınların da erkeklere benzemesi yasaklandığından, kadın saçlarını, erkek saçına benzeyecek ölçüde kısaltırsa bu da haram olur. Kadın ile erkeğin, saç modelleriyle de birbirinden ayrılmaları gerekir.

Kadın saçlarını. kocasının emriyle de kesse günahkâr olur. Çünkü; Hak'ka isyanda mahlûka itaat yoktur. (Bu konuda yazılı geniş bilgi için bk. el-Fetâva'l-Bezzâziyye Vl/379;Hindiyye V/358)

Kadının saçlarını kuaföre kısalttırmasına gelince, bunu erkeklere görünmek için yapıyorsa, kime kısalttırırsa kısalttırsın haramdır. Erkeklere göstermemek üzere, meselâ kocasının arzusuna uyarak yapıyorsa, bir erkeğe kısalttırması yine haramdır. Kuaför kadın olursa, gördüğü kadınları kocasına, ya da başkasına anlatmayan, dürüst ahlâklı ve müslüman bir kadın ise, yukarıda söylediğimiz gibi, erkek saçına benzetmemek üzere. onun kısaltması câizdir. Çünkü kadın avretini "kendi kadınları" dışındaki kadınlara da gösteremez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...