Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

taşınma kararı / semt tavsiyesi / kira

jacabo

Öne çıkan mesajlar

2 sene önce işe girdiğimde bölgem olan tarafa taşınmam istenmişti 3 5 ay sonra Şaşkınbakkal'dan Bahçeşehir'e taşındım. Genelde Hadımköy taraflarında oluyorum ofisimde İkitelli'de.

Artık evimin merkezden uzaklığından cidden baydım. taşınmak istiyorum fakat bu seferde hem işten çıkıp 5 dk sonra evde olmanın rahatlığına alıştım gibi geliyor hem diğer semtlere göre daha güzel evler ve ucuz kiralar. Bir yandan da tanıdığım insan yok, arkadaşlar ile zor görüşüyorum, haftasonları bir yere çıkmak istesem yol gözümde büyüyor vb.

Taşınmak konusunda da kararsız kaldım, taşınırsam hangi semte taşınmam konusunda da. Ataköy'e olumlu bakıyorum, hem arkadaşlarım var hem de Bahçeşehir'e göre iyi konumlu. Yol olarakta 5 dakika'da evde olmayayım ama 3 saatte sürsün istemiyorum

HELP!

Not: Burda 800 veriyorum, limitim 1000-1200 gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

jacabo said:

2 sene önce işe girdiğimde bölgem olan tarafa taşınmam istenmişti 3 5 ay sonra Şaşkınbakkal'dan Bahçeşehir'e taşındım. Genelde Hadımköy taraflarında oluyorum ofisimde İkitelli'de.

Artık evimin merkezden uzaklığından cidden baydım. taşınmak istiyorum fakat bu seferde hem işten çıkıp 5 dk sonra evde olmanın rahatlığına alıştım gibi geliyor hem diğer semtlere göre daha güzel evler ve ucuz kiralar. Bir yandan da tanıdığım insan yok, arkadaşlar ile zor görüşüyorum, haftasonları bir yere çıkmak istesem yol gözümde büyüyor vb.

Taşınmak konusunda da kararsız kaldım, taşınırsam hangi semte taşınmam konusunda da. Ataköy'e olumlu bakıyorum, hem arkadaşlarım var hem de Bahçeşehir'e göre iyi konumlu. Yol olarakta 5 dakika'da evde olmayayım ama 3 saatte sürsün istemiyorum

HELP!

kritik soru: araban var mı?

araban varsa hiç düşünme kal olduğun yerde. bahçeşehir esenkent tarafları çok hızlı büyüyor, yakında oralar da ayrı bir merkez olacak. akbatı'yı falan yaptılar, site site inşaatlar bitiyor. bir de çevredeki fabrikaların müdürlerinin patronlarının falan eşleri sağolsun bir çakma sosyete oluşturdu, her öğlen koca koca jipler içinde bilkent sarısı 40 50 yaşında kadınlar öğle yemeği saatinde etrafı dolduruyorlar.

Araban yoksa oralardan geliş gidiş tam işkence. otobüs desen ayrı dert, minibüs desen ayrı. Ya iş değiştirmeye zorlayacaksın ya da orada mutlu olmaya alışacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

jacabo said:

HELP!

Halkalı Toplu Konutları, ATAKENT 1, ATAKENT 2...Yani Halkalı'yı öneriyorum, kirası da dediğin limitlere uygun, mesafesi de işine uygun, Ataköy'de arkadaşların varsa onlara da yakın, ayrıca Bahçeşehir'le Halkalı arasında Mahmutbey Gişeler faktörü var ki çok önemli bir faktör. Ve tabi Bahçeşehir'in ne yaparlarsa yapsınlar dağbaşı kalma durumu bir türlü değişmedi. Halkalı sana en uygun yerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

hadımköy ve ikitelliye ulaşım merkezi yerlerden o kadar zorki anlatamam.

istanbul trafiğinde kendine ekstra saatlerce yol yorgunluğu + tonla ulaşım maliyeti çıkarırsın haaberin olsun.

taşınmanın maliyetleri(ben bu hafta taşındım net 5000 gitti)ve sıkınıtılarıda ayrı konu.

emlakçı komisyonu, depozitosu, yok perdeler uymaz, yok taşınan eşyalar kırılır vs... tiksindim valla
Sosyal ağlarda paylaş

cetoritto said:

jacabo said:

HELP!

Halkalı Toplu Konutları, ATAKENT 1, ATAKENT 2...Yani Halkalı'yı öneriyorum, kirası da dediğin limitlere uygun, mesafesi de işine uygun, Ataköy'de arkadaşların varsa onlara da yakın, ayrıca Bahçeşehir'le Halkalı arasında Mahmutbey Gişeler faktörü var ki çok önemli bir faktör. Ve tabi Bahçeşehir'in ne yaparlarsa yapsınlar dağbaşı kalma durumu bir türlü değişmedi. Halkalı sana en uygun yerdir.

atakent halkalı falanda bahçeşehirden farkı yokki.

taksime bi içmeye gidiyim desen ya 50 lira taksi parası ya 80 dakika belli saatlere kadar mevcut otobüs.

arabayla gidiyim desen içemiyosun, otopark sorunu vs.

ataköyde belirttiğin fiyat aralığında ev bulamsysbilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ama arkadaş özellikle Ataköy'deki arkadaşlarına yakın olmak istediği için ben de özellikle Halkalı'yı önerdim. ayrıca Bahçeşehir ile Halkalı kuş uçuşu yan yana gibi duruyor ama inan ki o arada ki Mahmutbey gişeler kafadan 45-50 dakika normal İstanbul trafiğinde. kendi arabası olan için ya TEMe veya sahil yoluna bağlanıp yarım saatte Taksim'e ulaşmak mümkün. otobüse kalırsa olay tabi uzar ve taksi tabi ki tuzlu olur. ama burası İstanbul, aynı anda herkese Etiler keyfi sunmuyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Halkalı'yı sen nerede sanıyorsun cetoritto :)

Halkalı Bahçeşehir arası trafiksiz ve hızlı 20 dakika, ortalama trafik varsa (yanyoldan giderek) 30-35 dk sürüyor.

Halkalı - Ataköy hiç öyle yakın falan değil, dünyanın benzini. Açık trafikte sahilyolundan gidersen 25-30 dk sürüyor ama bu mesafe kısa olduğu için değil komple otoyoldan gittiğin için (basın ekspres + havaalanı yolu + sahil yolu) ortalama trafikte 45 dk civarı oluyor. Ama özellikle c.tesi günleri 1-1.5 saati bile bulur.

Taksim'e otobüsle 2 saat civarında gidiliyor. Taksim'e en hızlı gidiş korsan taksi + metrobüs + trafiğe bağlı olarak cevizlibağdan dolmuş veya mecidiyeköyden metro. 45 dk - 1 saat arası. Öyle pek uygun sayılmaz, kol gibi taksi parası da cabası. Kendi araban varsa Tem + Otogar yolu + Vatan Caddesi üzerinden trafiksiz 25, ortalama 35-40 dk'da Taksim. Ama genelde Taksim'e alkol almaya gidildiği ve araba alınmadığı için sıkıntı.
Sosyal ağlarda paylaş

araba var, rewendor genel olarak derdimi ozetlemis =)
olay arkadaslara yakin olma derdi degil, daha cok merkeze daha yakin olma. burdan ben inmeye useniyorum, insanlar gelmeye useniyor vs. arkadaslar var olayi daha cok bundan dolayi

sirket arabasi bu arada ise gelip gitmelerde benzini dusunme derdim yok
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

bilkent sarısı

ayrımcılık yapmazsak...

abi sana çok yakın bı durumdayım. sakın ayrılma bi yere. arabalı yada arabasız bildiğin istanbul trafiğinden çok uzağız, rahatız. 2 arkadaşını görcen die hayatı zehretme kendine. ayrıca haftasonu e-6dan kapadın mı y.köy ataköy tarafına gitmen yarım saat bile sürmüyor ki.
Sosyal ağlarda paylaş

kaybolmayansakiz said:

Rewendor said:

bilkent sarısı

ayrımcılık yapmazsak...

abi sana çok yakın bı durumdayım. sakın ayrılma bi yere. arabalı yada arabasız bildiğin istanbul trafiğinden çok uzağız, rahatız. 2 arkadaşını görcen die hayatı zehretme kendine. ayrıca haftasonu e-6dan kapadın mı y.köy ataköy tarafına gitmen yarım saat bile sürmüyor ki.

ayrımcılık yapmıyorum, 2x2=4se 4 diyorum :)

h.sonu dediğin pazar için geçerli de c.tesi için pek öyle denemez, basın ekspres bayağı feci tıkanıyor c.tesileri.

Tabii bir de alkol alacaksa araba götürememe problemi var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...