Pluton Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Ben Ubuntu yükledim bile ya hatta şuan Ubuntuda yazıyorum. O dediğine bakayım o zaman bunu uninstall edeyim. Garip bir bağlılık yaşıyorum şuan linux'e karşı çok hoşuma gitti. Unity kullanıyormuş bu Xfc miydi neydi ona geçiş yapabiliyor muyuz bu unity'den ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Offf ya inceledikçe muhteşem şeyler çıkıyor bunda. Workspace switcer neymiş öyle tam hayalimde ki gibi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 hehehehe :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 GERGE said: Ubuntu'yu geç ayrıca. Fedora ya da openSUSE yükle. Ya da söylediğim Scientific Linux'u. Ubuntu çok vahim durumlar yaşıyor bu aralar. Scientific Linux 'u kurmak Ubuntu gibi kolay olur mu ? Ben bunun setupuna tıkladım windowsun yanına kur gibi bir özelliği vardı onunla çat diye 15dk 'da kurdu. Ayrıca driver sorunuda çekmedim Wireless'i hemen buldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Ubuntu en kolayı abi. Gerçi şu an düzgün çalışıyorsa kullanabilirsin, Linux bilmeyen birine çok da vahim gelmeyebilir. Kararlı değil ama, onu söyleyeyim. Xfce istiyorsan sudo apt-get install xubuntu-desktop yazman gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Hemen deniyorum. Peki şey dicem ben mesela Workspace swicther için kısayol verebiliyor muyum ? Yada genel olarak kısayol setup gibi birşey yapabiliyor muyuz ? Edit: Evet yüklemeye başladı. Olm çok uzun zamandır böylesine mutlu olmamıştım resmen kendimi özgür hissediyrum bilgisayarın başındna kalkasım gelmiyor iyi mi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayspat Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Ubuntu'da isen Software Center'den ccsm diye aratıp çıkan paketi yükle. Karıştıracak çok şey var içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 O şeylerin çoğu ama sistemi kullanılmaz hale getiriyor. Ondan Ubuntu sakat bu aralar diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayspat Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Daha ilk sisteminde nedir stabilite endişesi?(:P)O sistem, kullanan meraklı ise xubuntu-desktop gibi paketler yüklenilerek karıştıralacak, oynanacak, bozulacak. KDE, GNOME, XFCE gibi tüm masaüstü ortamları denenecek; en uygunu bulunup yola onunla devam edilecek. Bu her linux kullanıcısının yazıgısı gibi birşey, kaçış yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Çok iyiymiş ya kendim yıllardır diyorum lan bi ubuntu kurayım falan (özellik GERGE'nin konuları beni itekliyordu) en son şu font olayını görünce heveslendim kurayım dedim. Ayrıca terminalden yapılacak şeylere falan bakıyorum şimdi birçok şey terminalden kurulabiliyor. Software center'ı beğenmedim yalnız Chrome bile yok =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 bu arada mint linuxu dene sen ubuntuyu sevdiysen :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayspat Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Chrome'nin linux tarafındaki adı chromium Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Ya bu XFCE kurdu işi bitti reset falanda attım ama olmadı nasıl geçicez buna :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 login öncesi ekrana geliyorsa manager hangisi bilmiyorum da session seçiniz tarzı bişey diyordur, oradan xfce'yi bul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Mr_Hand said: bu arada mint linuxu dene sen ubuntuyu sevdiysen :D oda mı masaüstü zımbırtılarından :D Yok ya ben bu XFCE'yi bulamadım valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Ya birde bende mi sorun var bilemedim böyle bazı programı açarken (mesela software center) 1-2sn donuyor sonra açıyor programı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 xubuntu filan yazar. session diye bir yerde. adının hemen altında. onu şaçecektin. gizli olabilir, bir ok filan ara adının etrafında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Bazı programlar bekletir. temelli donma oluyorsa bilmiyorum ama. ubuntu olduğundan olabilir, bu aralar durumu kötü işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 :D Diğer o senin dediğini yükleyeyim o zaman ben buna bütün programları kurmadan önce hiç uğraşmayayım. XFCE 'yide buldum XFCE oturumunu seçtim ama değişen birşey olmadı. XUBUNTU oturumu vardı birde onu mu seçmeliydim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Evet şimdi oldu ama unity kadar kullanışlı değil bu sevmedim =) openSUSE kurayım ben en iyisi ismi güzel geldi bana bunuda kaldırayım bilgisayardan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Kararlılık istiyorsan herşeyden çok Scientific Linux. Normal masaüstü Linux istiyorsan burada anlattım: http://www.linseifu.com/2011/12/best-desktop-distributions.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 hayspat said: Chrome'nin linux tarafındaki adı chromium Chrome da var linux için. Chrome Google tarafından paketleniyor ve içine extra şeyler konuyor. Free software olmuyor. Wikipedia said: Differences from Google Chrome Chromium is the name given to the open source project and the browser source code released and maintained by the Chromium Project.[7] It is possible to download the source code and build it manually on many platforms. Google takes this source code and adds:[8] integrated Flash Player[9] built-in (non-free) PDF viewer[10] the Google name and more colorful logo auto-update system called GoogleUpdate an opt-in option for users to send Google their usage statistics and crash reports RLZ tracking when Chrome is downloaded as part of marketing promotions and distribution partnerships. This transmits information in encoded form to Google, e.g. when and from where Chrome has been downloaded. In June 2010, Google confirmed that the RLZ tracking token is not present in versions of Chrome downloaded from the Google website directly or in any version of Chromium. The RLZ source code was also made open source at the same time so that developers can confirm what it is and how it works.[11] By default, Chromium only supports Vorbis, Theora and WebM codecs for the HTML5 audio and video tags; whereas Google Chrome supports these plus AAC and MP3. On 11 January 2011, the Chrome Product manager, Mike Jazayeri, announced that Chrome will no longer support the H.264 video format for its HTML5 player, equally as Chromium does not.[12]. As of April 2012, however, Chrome still supports H.264. Certain Linux distributions may add support for other codecs to their customized versions of Chromium.[13] http://en.wikipedia.org/wiki/Chromium_%28web_browser%29 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 ben vaktiyle fotoğraf makinamdaki fotoğrafları hdd'e linux'da aktarmakta sorun yaşamıştım. sonra çözdüm. tabi picasa kadar iyi olmasa da. sonra bu fotoğrafları irfanview'in toplu resim dönüştürmesi ile dönüştürecek bir şey bulamamıştım linux'da. sonra bana dediler ki çok kolay bir kod yaz, bu linux o basit işi programsız da yapar. vauv dedim süper. sonra iş için mecbur vindovza geçtim. sonra diğer laptop pc netbook ne varsa win7 ye geçtim otomatik zamanla bilmeden. hala o kodu yazacağım günü merakla bekliyor ve istiyorum. bence de linux süper bişe ama boş adam işi. o kadar zamanım olsaydı keşke. edik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 mogrify -format png *.jpg Klasöre gir, bu komutu ver. Tüm png'ler jpg'ye döner. Formatları istediğin gibi ayarla. Kod dedikleri bu. ImageMagick denen paket yüklü olmalı ama kendisi genelde en minimalist dağıtımlarda bile yüklü gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar