Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Text Adventure - Java?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

yahu çok saçma olacak belki ama şöyle bir oyun nasıl yapılır? sanıyorum java ile yazılmış kendisi, hani basit bir text adventure. hiçbir programlama dili ile ilgili değilim, bu yaştan sonra "oyun yapacağım nerden, nasıl başlasam?!" gibi bi atraksiyona da girmeyeceğim.

tez ile ilgili muhabbetler için dijital oyun rehberi kitabını okurken sözcüklerden yapılmış dünyalar: mud'lar bölümü bayağı bir nostalji oldu. daha sonra takip ettiğim bir hedede şu oyuna rastladım ve hani gayet kendi kendine takılmak, komiklikler, şakalar olsun amacım.

linkteni oyundan ne fazla ne eksik bir şey yapmak istiyorum. bu kadar sanırım ehah.

feci daraldım bu tez hedesine yahu. gece gece açtığım konuya bak. neyse.

Mesaj tarihi:
programlama dili ile ilgili değilsen neden böyle bir çalışmanın işine girdin anlamadım.

mud eski bir mevzu. mmorpg'lar yoktu, mud oynardık.
text adventure çok daha eski bi olay.
baya ciddi text adventure oyunları vardı o yıllarda.

eğer çeşitli kombinasyonlar sunan, farklı olaylar içeren ciddi bir "text adventure"dan bahsediyorsak, programlama dili öğrenmen felan, sonra da binlerce kod yazman gerekiyor. e o da gereksiz.

ha yok sen çok basit, birkaç adımlık "gösteri" niteliğinde birşey istiyorsan, onunla da uğraşman gereksiz.
("sağa git, sola git, sağda ağaç var, solda kapı var, kapıyı açtın içinden köpek çıktı seni ısırdı" gibi)
çünkü onun yerine programlama bilen birisine söylersin, if-else kalıplarıyla yapar. senin bununla uğraşmana, sırf bunun için basit de olsa programlama öğrenmene bile gerek yok.
hatta okullarda haftasonu ödevi olarak veriliyor buna benzer şeyler, 1 saatte tamamlanıp biter.
Mesaj tarihi:
gereksizden ziyade, işin teknik kısmı çok basit olduğundan senaryonun çok sağlam olması lazım ki millet otursun kitap okur gibi oynasın. mesela üstte verdiğin link yanlış hatırlamıyosam 6 adımda bitti, çok kısa yani.
Mesaj tarihi:
can sıkıntısı bone. text adventure'ları da, mud hedesini de biliyorum gayet ama cidden hevesim kaçtı yani ehah.

hani gösteri ya da millet oynasın diye yapmak istediğim bir şey değildi zaten. öyle biraz kendi kendine takılmak gibi, mizahi bi nane gibiydi olay. örnek verdiğim oyun da gayet o kafada basit bir şey.
Mesaj tarihi:
kısa, çok basit bişi olsa bile oturup programlama öğrenmen gerekiyor (üsttekinin benzerini php/html ile de yaparsın)
o yüzden illa yapmak istiyorsan bilen birisine söylersin, 1-2 saatte yapar verir.

normal bir text adventure yapacaksan tabii daha zor ve komplike.
  • Yeni Oluştur...