Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Borsa, Forex, VOB Vs.

SmithWesson

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

1000$ gibi bir birikmiş param var kenarda. Bu parayı azda olsa çoğaltmak istiyorum durduğu yerde batıyor gözüme :P. Harcamak istemiyorum yani harcayana kadar belirli mecralarda zarar olarak kaybetmek daha uygun.

Şimdi benim sormak istediğim şu. Borsa bildiğimiz borsa fakat forex ve vob nasıldır ? Kaldıraçlı işlem yapıyoruz anladığım kadarıyla fakat yani sanırım normal piyasadan farklı fiyatlarla ilerliyorlar ve forexte özellikle her aracı kurumda farklı oluyor bu işler. 1000$ gibi bir parayla forex veya vobda işlem yapmak mantıklı mıdır ?

Neler önerirsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

kendini bildiğin sürece batarsın diyenlere bakma sen

önemli olan ilk gün girdiğinde nasıl temkinliysen parayı 2ye 3e katladığında da gaza gelmeyip aynısını korumak. hırsa kapılmayıp gerektiğinde satmayı ve kenara çekilmeyi bilmek lazım.

ama $1000 borsa için biraz az
Sosyal ağlarda paylaş

nette tonla forex simülatörü var öğrenmek istersen eğer, ama yine de tavsiye etmem. zaten o $1000 doların 10%'i trade edeceksin, onu da öyle yüksek meblağlara getirebilmek için 1:50 1:100 kaldıraç oranları falan lazım ki ben 1:20'den fazla veren forex brokeri bilmiyorum tr'de. ayrıca, forex diğer yatırım araçlarından daha farklıdır, volatilitesi daha yüksektir bu da küçük yatırımcı için daha tehlikeli anlamına gelir.

vob için biraz forward nedir, future nedir bilmen gerekiyor, türev araçları spekülatif karlardan ziyade hedging içindir, en azından ben öyle düşünüyorum fsddf. borsa düşüşe geçtiğinde, endeks future kontratlarının değeri artar gibisinden.

ya zaten, memlekette fonların getirisi faiz oranından düşük, analistlerin alayının borsadaki şirketlerle ilgili ratingleri tutmuş değil, ben olsam ben de faize koyardım.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an ıtıbarı ıle ımkb yuksek .Daha yukselırmı dusermı bır allahın kulu kestıremez .İmkb 100 u takıp et . Dusunce gırıcen hısse senetlerı Garan , İşctr ,YKBN ,Vakbn , Halkb , Akbnk .Bunların dısında hıc bır hısseye bakma . Bunları alıpda kaybeden cok azdır .Alırsın duser 2 3 ay beklersın aynı sevıyeye gelır .

1000 $ ılede abuk subuk rakamlarda bekleme tabı ... Uzun vadede kazanırsın kısa vade 1 2 kademeye donmeye baslarsan zaten kazandıgında komısyona gıder .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...