Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

darvinin evrim teorisi ve yıkılışı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fakat unutuyorsunki senin gibi bu hücre iplikleriyle kazak yapmaya çalışan zilyonlarca daha insan olacak ki, dünyada gördüğün çekik gözlü ve normal gözlü bir insan bile böyle örülmüş kazaklardır, anlamıyorum neden bu olayların daha yüksek bir güç( yada kısaca tanrı) tarafınan denetlenebileceğine inanmıyoruzda dinsizlik olarak nitelendiriyoruz. Yüksek bir kuvvetin kontrolü ve gözetmesiyle elbette örülebilecek bir kazak.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 21 Eylül 2004 16:07 tarihinde demiş ki:
...neden bu olayların daha yüksek bir güç( yada kısaca tanrı) tarafınan denetlenebileceğine inanmıyoruzda ...
bunu hiçbir zaman reddetmedim.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Mesaj tarihi:
doğru öyle birşey dememişsin zaten ama sana değilde ozaman gelen olarak fikrimi belirttim diyeyim bu durumda :)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
kelime anlamı çentik atmak sürtmek gibi birşeydi sanırım ama ne bağlamda kullandığını anlamadım ?[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
sonuçta bunlar birdenbire oluşmuyo. kazağa geri dönersek, ilk ilmeğin oluşması ve soyunu devam ettirmek istemesi diyebiliriz. doğal seçilimi de devreye sokarsak her başarısız ilmek soyunu devam ettiremeyecek ve başarılı olan soyunu devam ettirecek. bu şekilde devam ettikçe kazağa ulaşmak gayet olası.[signature][hline]sistre+cila=900 milyon... ona göre
Mesaj tarihi:
e buda doğru bir hücreden direk kendini maymun yapmaya çalışmıyor abartı bir örnek verirsek =) Bir çeşit kaydetme sistemiyle ilk başarlı evrimini yada ilmiğini kaydediyor onu çoğaltıp devamını kesinleştiriyor daha sonra diğer ilmiğe geçiyor :horace:'ın dediği gibi hmm..[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
heh neyse ki +1 diyebileceğim bir mesaj yazılmış da parmaklarımı yormamış oldum böylece fazladan.. horas güzel bir noktaya değinmiş..

hz adem'e inanmakla beraber evrim teorisine de inanırım, bilimsel olan herşeye de. insanların çoğunun yapmaya çalıştığı gibi birebir gerçeklik olarak almaya çalışmıyorum dini öğretileri, sembollerle ifade edilmeye çalışılan daha derin anlamlar mümkünken bu yüzeysel yaklaşımlar ancak gereksiz münakaşalar doğrur insanoğlunun ilimi mesafe katettikçe..

ha ayrıca bugün aramızda bunca bonzibadiler mevcutken 3 milyon yıl önceki atamın bonzibadi olma düşüncesi bana olağandışı gelmiyor.. :)[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
*Raistlin casts Haxxored Hantergranate of Doom 3*
*Deekin plays Kalashnikof*
*Raistlin dances to the rythym of the drums and afterwards the lead*
*The party gains experience: IDKFA XP*
*Deekin gains new character level: Über-Char of TSR Writer*
Mesaj tarihi:
navyamphs, muammer ve dragonmax`e cevap vermiyorum, veremiyorum. insanin attigi mesajin cevap hakedebilmesi icin belli bir `doluluk` seviyesine erismesi lazim. ustelik sactiginiz bu fikir kirintilarinin fazlasina daha once paticikte geregince cevap vermistim.
bu mesajda daha oncekilerden farkli iddialarin ustunde durucam, ehuheh.

evrimin random(rastgele) faktorlere bagli oldugunu, sirtini tesaduflere dayamis bir teori oldugunu dusunenlere: degil.

hitap ettiginiz teorinin niteligini ogrenmeniz lazim once: evrim canli kabul edebilecegimiz ilk molekuler yapiyla, hatta onun cogalmasiyla baslar. onun nasil olustuguyla ilgilenmez. yani bir kere zaten `rastgele amino asit olusamaz` diyerek evrim teorisine karsi arguman olusturamazsiniz. evrim adi ustunde evrilmeyi inceler, ilk ortaya cikisi degil. kazagin ilk ilmeginden itibaren baslar evrim yani ornegimize gore. ilk ilmek de tesaduflere gore degil,kimya ve evrim kurallarinagore kendini kopyalayip zaman icinde secilerek kazak olusturmustur.
ilk ilmek kompleks bir hucre degil, bir molekuldur.
bu molekulun tam olarak ne oldugu, niteliklerinin neler oldugu oldugu, ne sartlarda olustuguna girersem 1 saat sonra anca cikarim isin icinden, gerek de yok, kimse sormamis. o kadar merak eden varsa gider okur.

bir sey daha: bilimsel olarak yaklasirsak varolus kavrami bir cok, hatta basit bir mantikla sonsuz sayida evren iceriyor olmali. icinde hic hayat olusmayan evrenlerde kimse cikip da `aa ne tesaduf, hesapladim bak su su su kadar olasilik vardi ama hayat ortaya cikmadi, tuh` diyemeyecegine gore bizim de hayatin olustugu bu evren ve gezegenimizde cikip da `aa su kadar dusuk ihtimal olmasina ragmen hayat ortaya cikti, olamaz, kesin biri yapti var ya` dememiz oldukca komiktir.

soyle dusunun, cok buyuk bir piyango var, 1000000000000000 tane farkli sayi var. simdi 2095802399235 sayisina piyango cikma ihtimali korkunc derecede az. ama ihtimal ne kadar az olursa olsun sayilardan birine piyango cikmak zorunda degil mi? bu kadar evren ve hatta diyelim birden fazla evren olduguna inanmiyorsunuz, sadece bu evrendeki hayat gelistirebilecek gezegenleri ve bu gezegenlerin hepsinde gecen korkunc uzunluktaki sureyi dusunursek, bunlardan birinde, bu sure zarfi icinde kendini kopyalayabilecek cok basit bir molekulun olusma ihtimali cok yuksektir.
ustelik olusma ihtimali 1/99999999999 de olabilir, farketmez aslinda. sonucta hayat olusmasaydi, `aa tesadufe bak 1/99... ihtimal olmasina ragmen olusmusuz biz` diyemezdik falan filan, uzun hikayeler bunlar artik, ama kafasini biraz olasiliga yormus adam cikip da kendini kopyalayabilen bir molekulun olusma ihtimalini sorgulamaz gercekten de.

simdi de sozde dinine bagli oldugu icin evrim teorisini reddeden kisilerin savundugu yaradilis teorisi ve arkasindaki akillara zarar mantiga gelelim.
yaradilis teorisini savunan insanlarin dinleri genelde islam ve hristiyanlik. bu insanlarin dinlerine gore omnipotent olan tanri, allah vs. bir evren yaratmis. burasi tamam. bu yarattigi evrene, biz insanlarin bugun fizik bilimi altinda inceledigi siki, cignenemez kurallar koymus, yani yarattigi evreni yine kendi iradesi dogrultusunda kurallandirmis. burasi da tamam.
bu omnipotent tanri ayni zamanda yarattigi evrene sonradan insanlarin gelecegini de biliyor/goruyor zaten. evreni de ona gore yaratmis ve kurallandirmis olmali. tamam buraya kadar.

simdi isin ilginc tarafi yaradilis teorisi diyor ki, tanri bu evreni icine insanlari koyacagini bile bile yaratip, mukemmel derecede tutarli ve kesin fizik kanunlari, bu kanunlarin acilimi olarak da ayni derecede kesin kimya/organik kimya kanunlari koydugu halde, gidip bu kanunlar yoluyla insani evrenin kendi mekanizmasiyla olusturacagina(evrimle, yani bir yerde yine yaraticinin kendi iradesidir bu) butun bu fizik kanunlarini cigneyerek, ZART diye rastgele sectigi bir gezegenin ustune sanki bir strateji oyununun campaign editorunde map yaparmis gibi insan, zurafa, maymun filan koyup hayat mucizesini yaratmis. bu ne dine ne mantiga sigar abicim. dupeduz sacmalik. hani islama gore evren mukemmel yaratilmisti. niye o zaman tanri bu mukemmel evrenin kanunlarini cignemek zorunda kaliyor insani yaratmak icin?

yaratici tanri omnipotent oldugundan evreni yarattigi anda, evrenin herhangi bir saniyesinde, evrenin herhangi bir koordinatindaki bir atomalti parcacigin bile yerini %100 bildigini soyleyebiliriz, yani yarattigi andan itibaren kanunlari koymus ve icinde olacaklari biliyor. simdi bazilari da cikip diyor ki bu mukemmel ve %100 tutarli tanri, gidip onceden herseyi gordugu halde kendi koydugu mukemmel kanunlari CIGNIYOR ve yoktan insan balina kus bocek yaratip kafasina estigi gezegene koyuyor. yahu tanri zaten evren diye bisiy yokken evrenin butun varoldugu zaman boyunca butun her seyin alacagi sekli biliyor, niye kanunlari cigneyecegi bir evren yaratsin, mantigi ne abi. adam oyle bir yapar ki her sey fizik kanunlarina uygun ilerleyerek insani olusturur, tutarli olan da budur zaten
Mesaj tarihi:
benim yazdığım daha güzel :p
yanlız şansın evrimde rolü büyüktür çünkü mutasyonlar vücüdun normal rutini dışında olan şans eseri olaylardır ve bazı mutasyonlar vardırki değişen çevre koşullarına ayak uydurmayı kolaylaştırır böyle bu mutasyonu geçiren canlı bunu diğer kuşaklara aktarabilirse (bu bile şans gerektiri çünkü mutasyonu geçiren canlı başka bir nedenden o özelliğini aktaramadan ölebilir ve o mutasyonun sonucu doğan genler o popülasyonun gen havuzundan kaybolur birdaha mutasyonla aynı genlerin oluşması şansıda baya düşüktür) o popülasyon evrim geçirir.
[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 21 Eylül 2004 18:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
sanerixx, 20 Eylül 2004 23:21 tarihinde demiş ki:
oku!

[Bu mesaj sanerixx tarafından 20 Eylül 2004 23:22 tarihinde değiştirilmiştir]

tekrar belirtme ihtiyacı hissettim,oradaki kaynağın harun yahya destekli olduğu hakkında bilgim yok idi.[signature][hline]tksmtr!
BladeSinger, bir tarihte olympos forumlarında demiş ki:
elinde benim kryss of vanq imla dolaşan yada herhangi bir kryss of vanq la dolaşan bütün herkezi kesicem
Mesaj tarihi:
ardeth ben senin temelde evrim teorisini anladigini dusunuyorum, ama mutasyonlar ve evrim teorisinin sansa bagli olmasi konusunda kafan karismis biraz. bu konuyu aydinlatmak biraz zor, ve birak biriki paragrafi aciklamaya kalkarsam 5 sayfa surecek bir konu. o yuzden eger birazdan verecegim tuyoya ragmen anlayamazsan konuyu biraz daha arastirmani tavsiye ederim.

verecegim tuyo su, mutasyonlarin sansa bagli olmasi evrimin sansa bagli oldugu anlamina gelmez, hic hic gelmez hem de.

[Bu mesaj dark-dr tarafından 21 Eylül 2004 19:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 21 Eylül 2004 15:32 tarihinde demiş ki:
said:
Dragonmax, 21 Eylül 2004 13:14 tarihinde demiş ki:
said:
Ardeth, 21 Eylül 2004 00:44 tarihinde demiş ki:
said:
MUAMMER, 20 Eylül 2004 21:48 tarihinde demiş ki:
İnsan, sonsuz büyüklükteki bir evrende yaşamaktadır. Gözünü açtığı andan itibaren milyonlarca ayrıntı ve denge üzerine kurulu olan bir dünyayla karşı karşıyadır. Aynı zamanda bu dünya üzerinde yaşamasını sağlayan, ona sayısız zevk ve mutluluk tattırabilecek bir bedene sahiptir. Bu bedenin mükemmel özellikleri sayesinde dışındaki dünyayı görebilir, duyabilir, tadabilir

Peki hiç evrimin bu ayrıntılardan biri olduğunu düşündünmü? zamanla beraber mekan yada ortamda değişir insan oğlu şuanda yaşadığı dünyaya uyum sağlamakta çok başarılı olabilir ama dünyanın üzerine kurulduğu bu dengenin korunması için dünya şuana kadar çok değişim geçirdi ve böyle bir değişimle insan ırkını tamamen yok olmaya sürükleyebilir, ve başka ırkların doğmasına. Mükemmel dediğin bu beden bir bakterinin yaşayabileceği ortamda yaşayamaz, dünyada bir gün dengesini korumak için öyle bir ortama sürülürse bakterilerin çeşitli özelliklerine sahip canlılar uzun yıllarda gelişir dünya üzerinde yönetici etkisi olan başka ırklar meydana gelir. İnsanın bile şuan evrimle gelişebilecek bir çok özelliği vardır , mesela lemf sisteminin ayrı bir kalbi olsaydı yada pompası insan yaşamı daha uzun olurdu kalp krizi riskide daha az. Belki bir gün bir mutasyon sonucu böyle bir insan meydana gelirde bu özelliğini ilerki kuşağa aktarırsa yararlı bir mutasyon olduğu için büyük bir ihtimalle böyle bir sisteme sahip insan uzun bir zaman içinde çoğunluğu oluşturur buda evrimin canlı bir örneği olur. Mutasyonlar zaten her gün gözümüzün önünde olmakta bununda evrime dönüşmesi sadece şans ve ortama bağlı.
tamamen saçmalık.. evrim teorisi ve onu savunanlar saçma sapan bir yanılgının içinde oladuklarını göremeyecek kadar cahil insanlardır.. bu teoriyi savunan profsöler aslında bunun saçma olduğu ama o zman bunun savunulması gerektiğini itirf etmektdirler.. şu anda yani, günümüze bir çok kitapta hatta okul kitaplarında bile evrim teorisine değinilmekte ise de tamamen yanlıştır.. zaten adı üstünde bir teoridir ve hiçbir şeyi kanıtlanmamıştır.

darvin kendi teorisinde şunları söylemiştir.. eğer gelecekte evrimleştiğinin düşündüğüm nesiller ve onların alt yada üst evrelerinin bir arada yaşadığı tespit edilirse benim teorim çürümüş olur.. yapılan kazılarda bulunan değişik yapıdaki fosiller bize homosapiensin öncesinin yani evrim zincirinin bir önceki halkasının olmadığını göstermektedir.. aynı anda yaşadığı tespit edilen canlıla ve homo spiens grubu darvinin kendi söylediği gibi teoriyi çürütmektedir..

ayrıca yoktan canlı var edilemez ve darvin tanrısızlığı savunan bir teori geliştirmiştir ve onun teorisinde tesadifen belli sayıda atomlar bir araya gelmiş ve amino asitleri vs oluşturmuş (ki böyle bir birleişimin tesadüfi olması matematikçe imkansız anlamına glen 10 üzeri bilmem bişeydi baya uzun yani) sonra bu muhteşem oranda bir çok çeşit gerekli enzim vs meydana geliyo sonra bunlar tesadüfen aşırı azotlu ortamlarda gerip bir birleşim geçirerek (ki buda muhteşem orantılarla olack birşey) atom oluşuyo sonra bunlar birleşio birden canlı bi hale geliyo bu canlı hücreler dahada geişiyo garip yaratıklar oluyo sonra teeeeey teey evrimler vs ler burdan insan oluyo..
biker hiçbir şey yoktan canlı olmaz cansızdan canlı olmz, bunu tarihte deneyen bir kişi var ve deyeyde baya kasıp bir atom dizisi oluşturdu ama bunu yaparken kullandı azotlu ortamın atmosferden çok farklı olduğunu yıllar sonra açıklamıştı..
eskiden bir et parçasını açıkta bırakında üzerinde kurtlar oluştuğu için buna cansız bişeyden canlı bişey üredi deniliyordu ama işin aslının ete gelen sivri sişnekler kara sinekler olduğu anlaşıldı..

ayrıca evrim teorisi kominizmin doğuşunda temel görevi üstlenmiştir ve faşizmde bu teoriden nasiplenmiştir.. tanrıyı yok eden ve gelişmek için mücadeleyi yani savşı savunan savaş yapan ve güçlü olanının evrimleşip daha güçlü olduğunu kanıtlamay çalışan bu teori tarihin en kanlı devirlerine analık etmiştir..

işt kısaca darvin ve teorisi..

Bir kere senin ilk paragrafından sonra aslında konuşmamam gerek çünkü olaya nasıl yaklaştığın belli, korku ve nefret. Sen ateist olan insanların okullarda din yasaklanmalı din eğitimi verilmemeli sözünü nasıl karşılarsın ben açıkçası korkakça karşılarım aynen senin yapıdığın gibi sen insanların gözünü kör etmekten sadece gösterilmesi gerekenlerin gösterilip onun gibi olmayan herşeyin saklanmasından kaçırılmasından bahsediyorsun. 18 yaşına gelmiş bir insan hem din dersini hemde evrim teorisini görmeden doğruların ne olduğuna kendi karar veremez (ki bunun illa din yanlış veya darwin yanlış olması gerekmez ilerde değineceğim ona). Burda darwinin teorisi derken teroristsel bir eylemden veya düşünceden bahsetmiyoruz onun için bunlar okullardan kaldırılmalı deme
Mesaj tarihi:
said:
dark-dr, 21 Eylül 2004 19:00 tarihinde demiş ki:
ardeth ben senin temelde evrim teorisini anladigini dusunuyorum, ama mutasyonlar ve evrim teorisinin sansa bagli olmasi konusunda kafan karismis biraz. bu konuyu aydinlatmak biraz zor, ve birak biriki paragrafi aciklamaya kalkarsam 5 sayfa surecek bir konu. o yuzden eger birazdan verecegim tuyoya ragmen anlayamazsan konuyu biraz daha arastirmani tavsiye ederim.

verecegim tuyo su, mutasyonlarin sansa bagli olmasi evrimin sansa bagli oldugu anlamina gelmez, hic hic gelmez hem de.

[Bu mesaj dark-dr tarafından 21 Eylül 2004 19:01 tarihinde değiştirilmiştir]

Hmm sanırım böylede doğru olabilir sonuçta dünya koşullarının sürekli değiştiği bir gerçek ve bunca yıl canlı yaşamın devam etmesi için evrimleşme zorunlu birşeydi yani olabilecek değil olması gereken birşey.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Dragonmax, 21 Eylül 2004 19:03 tarihinde demiş ki:
bu alıntı biraz fazla uzun oldu kusura bakmayın.. her neyse önce arkadaşım şunu bilmeni isterim ki benim burda kimseyi sindirmeye niyetim yok, hiç kasamam..
ben ayrıca senin kafandan yazdığın gibi internet sitelerinde basmakalıp şeylerden alıntı fln da yapmadım çünkü nette bu olayı pek araştırmışlıım yoktur, kitaplarını okudum.. ben bu konu hakkında eğitim görmüyorum yada çok da ilgilenmiyorum zaten sadece kendime yarayanı nı alıyorum yani tarih ve siyasetle ilgili olan bölümünü, çünkü ben uluslar arası ilişkiler okuyorum..
ama bildiğim şeyleri açıklamam seni bukadare rahatsız ettiye o senin sorunun..

şimdi ben muıtasyone birşey dememdim çünkü zaten canlı bir mekanizmada mutasyon çok zor bişey değildir ben cansız birşeyden canlı birşey olmasının mümkünatı olmayan birşey olduğunu söyledim..
okullarda kitaplarda buna değininiliyor dedim ama ben kaldırılmalı fln demedim, orda iyice saçmalamışsın beni yerecem diye..

bana teoriyi öğretmeye kalkma çünkü ne olduğunu bende biliyorum, kesin bişey olsaydı darvin kanunu denirtdi teorisi değil..

sonuç: ben uzman değilim sadece genel kültürümde olan bilgilere göre yorum yaptım..
hade buyrun..

''şu anda yani, günümüze bir çok kitapta hatta okul kitaplarında bile evrim teorisine değinilmekte ise de tamamen yanlıştır'' eğer bu cümleyi söyleyipte evrimin müfredatta olmasını destekliyorsan seni çok yanlış anlamışım pardon. Ayrıca şunu belirtmem gerekirki bu tartışmanın başında saçmalık cehalet gibi sözlerle agresif bir tavır takınan sensin bu bana açıkça senin insanlarla tartışmak yerine karşındakini sindirmeyi amaç edindiğini gösterdi bu benim düşüncem halada geçerli ve benimde buna göre davranma hakkım var.

Ayrıca burayı iyi oku lütfen: doğa Bilimlerinde elde edilen herşey teori olmak zorundadır mesela bir yer çekimi kanun değil teoridir çünkü sadece dünya üzerinde elde edilen bir takım testler sonucu elde edilmiştir bunun evrenin her köşesinde ve dünyanın var olacağı her zaman için geçerli olacağını kanıtlayamazsın hiç bir zaman bu yüzden tümevarım yaparsın ve bunun adıda teori olur aynen izafiyet teorisi gibi. Doğa Bilimlerinde bulduğun herşeye teori demen herzaman çok daha sağlıklıdır çünkü hiç bir zaman pozitif bilimler gibi (matematik) bir kessinliğe ulaşamaz veya her şart için kanıtlayamazsın senin mantığın çerçevesinde, yer çekimi, ışık hızı vs bir sürü şey çöpe gitmiştir çünkü bunların hepsi dünya üzerinde çeşitli testlere yanıt veren fikirlerdir ve teori olmaktan insan aklıyla kurtulamazlar.

Ayrıca mutasyonu kabul edipte evrimi saçma bulman genel kültürden daha fazlasına ihtiyacın olduğunu gösterir. Evrim sadece mutasyona uğrayan canlıların tanrının yarattığı doğa tarafından en iyilerinin seçilmeleridir. sen işin en karmaşık en çok tartışma yaratan tarafını kabul edipte evrime saçma diyorsan fikir eksikliğin vardır.

cansız birşeyden canlı birşey olmaması ise hepimiz sonuçta atomlardan oluşuyoruz değilmi onlar cansız ama bunlar bir araya geldiğinde nasıl bir canlı mekanizması oluşur buna isteyen tanırının verdiği ruh istersen bilinmeyen başka güçler der bunu kanıtlamamnın bir yolu olduğunu sanmıyorum. Bu konuyu mutasyona nasıl bağladığını anlamış değilim.

Benim rahatsız olduğum senin görüşün değil takındığın agresif tavır ve hakaretlerin eğer bu tarz bir tartışmadan hoşlanmıyor ve saçmalık deyip gitmeyi tercih ediyorsan ozaman bu tarz bir tartışma başlatma.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
iyide radyasyona uğrayan bir canlı mutasyon geçirebilir bu evrim teorisinin kanıtımıdır?!
artıııı dedim ya ben bu konuda okuduğum bildiğim kadarıyla yorum yapıyorum.. çok içinde oladuğum bi alan değil yane..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!

[Bu mesaj Dragonmax tarafından 21 Eylül 2004 19:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
evet radyosyonda mutasyona neden olabilir doğru bu zararlı mutasyondur ve doğa bu kişileri eler çünkü sağlıklı bir şekilde büyüyüp üremeyemez bu birey fakat annede yumurtaların oluşması sırasında olabilecek hatalar veya kromozomların birbirleriye çapraz değişme yaparak normal dizilimleriin değiştirmeleri veya babada sperm oluşumnda olabilecek şeylerde doğacak çocukta farklı özellikler olmasına sebebiyet verebilir bu özelliklerden biri mesela kansere dayanıklı bir bağışıklık sistemi olurki bu çocuk eğer yaşayabilirse bu özelliğiin diğer kuşaklara aktarır ve yararlı mutasyon bu türden insanların yaşama şansını diğerlerine göre çok daha fazla yaptığı için bu tür insanlar üreye üreye çok uzun süreler zarfında çoğunluk haline gelir bu bir evrimdir yani evrim diyince illada maymunlardan mikropalardan gelen insan demek değil, bir ırkın yaşamasına yardımcı olabilecke bir mutasyonun dünya üzerine yayılmasıdır ki lenf sistemi hakkında verdiğim örnek bunu açıklamak için daha iyi bir örnektir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
darwin insanlığın yüzkarası herkes düşüncesini kendisine sakalsın ve biraz düşünsün bir maymundan dan türemek isteyen varmı onu bir düşünün ve bu tür yanılgıların sonuçlarını düşünün
Mesaj tarihi:
Yani sende Aristotales gibi insanları doğanın en tepesine koyuyorsan öyle mi? Hele birde bunu gururunla harmanlayarak maymun gibi özelliksiz niteliksiz bir soydan gelmiş olamayız diyorsun. Bir gün gelirde hastalığın yüzünden yaşamak için bir bakterinin veya bir kertenkelenin sahip olduğun özelliklerden birine ihtiyacın olursa ozaman oturup düşünmesi gereken sen olursun. Değişen bir doğada mükemmel ırk diye bir kavram olamaz fakat bu düşünce çok tehlikeli bir düşünce olan yapay seçilime kapı açarki nazilerde aynı şeyi yaptı(hernekadar asıl nedeni politik ve siyasi olsada), evrimi tamamen yanlış anlayarak bu çeşit düşüncelere kapıldılar.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
Tüm canlılığın bilinçsiz, amaçsız bir tesadüfler sürecinin ürünü olduğu düşüncesi, bir 19. yüzyıl hurafesidir. O dönemin ilkel bilim düzeyi içinde düşünen evrimciler, canlılığın çok "basit" olduğunu sanmışlardır
Mesaj tarihi:
said:
MUAMMER, 21 Eylül 2004 20:18 tarihinde demiş ki:
darwin insanlığın yüzkarası herkes düşüncesini kendisine sakalsın ve biraz düşünsün bir maymundan dan türemek isteyen varmı onu bir düşünün ve bu tür yanılgıların sonuçlarını düşünün

Iste MUAMMER, iste bekledigimiz yorum. Helal olsun MUAMMER ABI BUDUR ISTE BUDUR !!!!
Mesaj tarihi:
said:
MUAMMER, 21 Eylül 2004 20:51 tarihinde demiş ki:
Tüm canlılığın bilinçsiz, amaçsız bir tesadüfler sürecinin ürünü olduğu düşüncesi, bir 19. yüzyıl hurafesidir. O dönemin ilkel bilim düzeyi içinde düşünen evrimciler, canlılığın çok "basit" olduğunu sanmışlardır

Bunların tesadüf olduğunu kim söyledi? sen tanrının yarattığı düzeni bilebilecek kadar yüce bir varlık olduğunumu öne sürüyorsun? Belki bu tesadüfler belki bu evrim önceden çizilmiş ve takip edilen bir yol asla bunların tesadüf olup olmayacağını bilemezsin genede bilim ve inancı birbirine karıştırmak sağlıksız tartışmalara neden olur. Ayrıca 19. yüzyıl hurafesi dediğin şey bu gün genetik gibi insanlığa çok yararlı olabilecek bir bilim dalındaki omurgayı oluşturuyor.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
  • Yeni Oluştur...