Karea Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 nessa güzel değerler de ben gene de uzun ömürlü olduğunu zannetmiyorum yani bence yatırım yapılcak bir teknoloji değil ama sen zaten çorap değiştirir gibi gpu değiştiriyosun, sana koymaz tabi :D edit: + performansı doğrudan etkileyen bir bileşen olduğuna da inanmıyorum ben hala sabit disklerin yani gigalarca ram deki bilgiyi cpu işleyebiliyor da , o ram e o bilgiyi atmakta mı bitiyor olay varsın programlar 10 sn geç load olsun koymaz bana 3 haneli $ bazında para veremem onun için program hızına çok da etki etmiyor, en gereksiz harcama benim için ssd şu anda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Ne alakası var onunla :) Ömür konusunda çekincelerin artık olmaması gerekiyor. Intel bunu hesaplarıyla açıklamıştı 2009 yılında. Eğer bir kullanıcı hergün istinasız 100gb data akışına sahip olsa bile kullandığı ssd 5-6 yıl gibi ömre sahip olacaktır. Bu rakam çok yüksek bir rakam.. Klasik bir ev kullanıcısı bu değeri zor görür haliyle bu da daha uzun ömür demektir. Ssd'nin korkulacak bir yanı yok iyice yaygınlaşmaya başladılar ve sorunları da her geçen gün giderilip kusursuzlaştırılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Sypro said: Robert_Poche said: bazı laptop modellerinde bu opsiyon geliyor mesela msi 683 serisi, alienware vesaire, eger ssd alacak kadar yatırım yapıyorsan biraz daha yapıp cift hdd li bir opsiyon dusunebilirsin. usta cidden okuma güçlüğü mü çekiyorsun nedir anlamadım ki? kullandığım laptopa diyorum. yeni bi laptop alma planım yok, sadece hdd değiştirmek için fikir soruyorum. o vakit ssd+ external, ya da dvd sürücünü cıkarıp 2. hdd icin kullanabilirsin anakartın destekliyorsa. ssdli bilgisayar kullanmanın deneyimi apayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Nessaftw said: Ne alakası var onunla :) Ömür konusunda çekincelerin artık olmaması gerekiyor. Intel bunu hesaplarıyla açıklamıştı 2009 yılında. Eğer bir kullanıcı hergün istinasız 100gb data akışına sahip olsa bile kullandığı ssd 5-6 yıl gibi ömre sahip olacaktır. Bu rakam çok yüksek bir rakam.. Klasik bir ev kullanıcısı bu değeri zor görür haliyle bu da daha uzun ömür demektir. Ssd'nin korkulacak bir yanı yok iyice yaygınlaşmaya başladılar ve sorunları da her geçen gün giderilip kusursuzlaştırılıyor. tamam ömür olayını geçtik wow oynayan adamsın biliyorum az çok, loadin düşürmekten başka ne işe yarıyor ssd ? misal kuzenim 5k ya bilgisayar topladı geçen ssd aldırmadım, render da cs in 2 sn de açılması dışında bir getirisi varmı ssd nin ? windows 2 sn de açılmış, bana bir faydası yok- normal kullanıcı zaten windowsu 1 kere açar kapar günde , ki ben şiştikçe res atarım haftada ayda 1 falan yani günlük kullanımda bir faydasını görmüyorum ben kullanıcı olarak ssd nin ha hdd le kafa kafaya olsalar tabii tercih edebilirim de, ne biliym şu anda bi albenisi yok benim için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 ha baştan söliim tıklayınca çat diye açılması bir prog un- oyunun tabii ki güzel bişi ama onu bi kere açıyosun bitiyor, sonra başka bileşenler giriyor devreye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 http://i.imgur.com/MeteW.png performans bende de. Daha iyi olması gerekiyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Karea said: Nessaftw said: Ne alakası var onunla :) Ömür konusunda çekincelerin artık olmaması gerekiyor. Intel bunu hesaplarıyla açıklamıştı 2009 yılında. Eğer bir kullanıcı hergün istinasız 100gb data akışına sahip olsa bile kullandığı ssd 5-6 yıl gibi ömre sahip olacaktır. Bu rakam çok yüksek bir rakam.. Klasik bir ev kullanıcısı bu değeri zor görür haliyle bu da daha uzun ömür demektir. Ssd'nin korkulacak bir yanı yok iyice yaygınlaşmaya başladılar ve sorunları da her geçen gün giderilip kusursuzlaştırılıyor. tamam ömür olayını geçtik wow oynayan adamsın biliyorum az çok, loadin düşürmekten başka ne işe yarıyor ssd ? misal kuzenim 5k ya bilgisayar topladı geçen ssd aldırmadım, render da cs in 2 sn de açılması dışında bir getirisi varmı ssd nin ? windows 2 sn de açılmış, bana bir faydası yok- normal kullanıcı zaten windowsu 1 kere açar kapar günde , ki ben şiştikçe res atarım haftada ayda 1 falan yani günlük kullanımda bir faydasını görmüyorum ben kullanıcı olarak ssd nin ha hdd le kafa kafaya olsalar tabii tercih edebilirim de, ne biliym şu anda bi albenisi yok benim için Güzel bir örnek vereyim sana bununla ilgili olarak. Wow bilgin var mı yok mu bilmiyorum ama bir örnek verebilirim. Lich King hc'de hatırlarsan frostmourne phase olduğunda spiritler vardı. Bunları patır patır indirip temiz taraftan liderin peşine takılıp ilerlemen gerekiyordu. Burada herzaman için holy priest olmama rağmen mind sear'ı ilk kullanan kişi diğer ssd kullanan ele shammy ve sp ile birlikte ben oluyordum ki diğerleri load olana kadar geçen 1-2 sn içerisinde spirit gelip patlamasın. Hdd fightlar esnasında data okurken yavaş okuma yapabilir bunun da sadece o ana etkiyen fps düşüşü olabilir. Hal böyle olunca özellikle online oynanan oyunlarda sadece loading bazlı bir iyileşme yaşanmaz. Dinamik objelerin görüntülenmesinden, phasingin instant olmasına ve dataların okunurken anlık fps düşüşlerinin ortadan kalkmasına kadar bir sürü faydası vardır. Fiyat konusunda sana katılıyorum lakin yeni teknoloji demek arge demek daha pahalı üretim demek bu da para demek. Zamanla fiyatlar iyileşecek elbette kaç yıl alır orasını kestiremeyiz ama iyileşecekleri kesin. Hddler'in belki artık kullanımda bile olmayacağı günler gelecek kim bilir.. Yeni teknolojilere sırt çevirip ön yargılı olursak bu anlamda en ufak bir gelişim yaşayamayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Karea said: böle ssd fail topakları açıldıkça içimden sesli sesli gülüyorum sonra ssd sana birşeymi yaptı neden diyen patiyi hatırlayıp kahkahayı basıyorum ben de >:D<:)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 @di abi diskin verileri gayet normal. 4k average daha yuksek olsaydi diyor insan ama inan yapacak bisey yok. u100 sandisk in kendi controller lariyla hem MLC hem de SLC nand flash kullaniyor. Daha ziyade random write ve reliability uzerine dusulmus bir disk. Zira ultrabooklarda kullanilan disklerde termal sorunlar yaratmamak ve uzun omurlu olmasini saglamak icin gidilmesi gereken yol bu. Canavar muadili macbook air ile kiyaslayinca sandisk hem toshiba hem de samsung ssd leri dovuyor diger tum tasinabilir makinelerdeki ssd leri. uzulme yani. @all Bazilari temp dosyasini disari almakdan, ssd nin uzun sure gitmediginden write cap oldugundan falan bahsetmis. 2 yasindaki bir ssd ye hic durmadan 5 sene boyunca random write yapsak dahi ssd nin omrunu bitiremezsin. Temp dosyalarini disari cikarmanin sebebi ssd lerin kapasite olarak hdd kardeslerine yaklasamamalarindan oturu icerisinde daha fazla ihtiyac oldugu dusunueln dosyalara yer acmak. Baska bisey degil. Bunu da yapmak cok mantiksiz degil ama yine de olmasa da olur. Bi yerden kazanirken baska yerden kaybettiriyor sonucta. bunun disinda da biseyler denmis kesin de 3 sayfa okuyamadim artik. cevap sahibini bulsun yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 said: why would you want to waste nand life on temp files? Stick you Internet browser temp files in ram (where it belongs), stick photoshop temp files on a hdd (as this alone is a crap ton of writes...after one session where cs3 crashed its temp files were over 25gb and this was not a large photoshop session...something I do on a nearly daily basis) and stick your OS temp wherever you like...as you should have a crap ton of RAM and thus not really need to ever use the temp file. Will it burn out the NAND to leave the temp files on the SSD...probably not, but seriously why waste the writes AND the controller cycles? It will certainly take overhead away from useful read and writes and maybe even result in the occasional NOTICEABLE performance hit from TRIM commands being sent to clean temp file nand blocks. Do you need to go all the way to the other extreme and make a ram drive...not really. It is overkill, but if you have 16gb of ram...why not...better overkill than UNDER-kill. If you have less than 16gb of ram I probably wouldnt bother. temp olayı ile ilgili şöyle birşey buldum. Ne derece doğru bu? Birinci ağızdan bu konu ile ilgili bilgiyi nereden öğreniriz ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 birinci agizdan kasit ne ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Write düşük geldi ya? 550 MB Read 500 MB Write diyor specifications da, SATA 3 ten bağlı bu alet nedir ki acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 KHaRoN said: birinci agizdan kasit ne ? Sdd üreticilerini kastettim. Intel, Samsung, OCZ, WD gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 KHaRoN said: Bazilari temp dosyasini disari almakdan, ssd nin uzun sure gitmediginden write cap oldugundan falan bahsetmis. 2 yasindaki bir ssd ye hic durmadan 5 sene boyunca random write yapsak dahi ssd nin omrunu bitiremezsin. Kharon üstadımızın da dediği gibi ssd ömrü öyle pat diye bitmez. Intel bu süreci 100gblık günlük kullanım olursa 5 yıl kadar sürer diye açıklamıştı sanırım, yanlış mı hatırlıyorum ? Ev kullanıcısının bu değerleri göremeyeceğini hesaba katacak olursak ömür konusunda asla çekincemiz olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 ssd yeni bir dalga ya. tıpkı gpu takipçileri, ilk çıkan seriyi değil de amp sürümünün çıkmasını beklemesi gibi. ben de bu ssd'nin gelişimini izlemeye çekilecem. ufacık boyutlar için danalar kadar para vermeyi geçtim beklenen performansa bile yetmiyor. daha çok beklerim belki ama şimdi sakat görüyorum ben bu işi. bin saniyede yüklenen windowsuma geri döneyim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 ya neden ben bu kadar politik cevaplar veremiyorum da sonra tepki çekiyorum hımm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar