calimero Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Selam Yavaştan linux'a geçiyorum benim netbook'ta da size de sorayım dedim hangi dağıtımı önerirsiniz diye. hem anket de koyayım ki uzun uzun anlatmak istemeyen bir tıkla geçiversin. Tabi oldukça kısıtlı bilgim ve araştırmamla yazdım yukarıdaki dağıtımları, gerekirse eklenip çıkartılabilir. Ayrıca sürümler de önemlidir muhtemelen dağıtımlar da, üşenmeyenler mesajlarında belirtebilir tavsiye ettikleri sürümleri.. Bana ayrıca tavsiyede bulunacaklara söylemek istediğim; benim istediğim biraz daha stabil olması. Az önce ubuntunun yeni sürümünde usb mount edene kadar anam ağladı resmen. user friendly olsun, stabil olsun benim derdim. zaten haricen windows da kullanmak zorundayım iş dolayısıyla. Şimdiden teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Kararlı olsun diyorsan bunların hiç biri kararlı değil. Aralarında en kararlı çalışan Arch ama o da sadece ne yaptığını çok iyi biliyorsan. Şunu kullan: http://distrowatch.com/table.php?distribution=scientific Doğrudan CERN'den geliyor. İyi epey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 gentoo delikanli adamin iletisim sistemi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Mint in aon versiyonu > ubuntu nun son versiyonu Ben ubuntu 10.10 kullaniyorum. Ama netbook perf nedir bilemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 cernden simdiye kadar ne hayir geldi linuxdan gelsin, kullanma. gentoo iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 riglous said: Mint in aon versiyonu > ubuntu nun son versiyonu Ben ubuntu 10.10 kullaniyorum. Ama netbook perf nedir bilemem ubuntunun son versiyonu dediin 12.04 mü? 1-2 hafta içinde çıkıcak bu, baya da güzel oldu. Mint de çohoş ama =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Ubuntu LTS kullan ya da. 10.04 oluyor. Başka bir kararlık yöntemi de bir eski sürümden Fedora takip etmek. Fedora 15 yükleyebilirsin. Linux farklı bir iş, daima son sürüm olması gereksiz, hatta rolling release değilse son sürüm olmasın bence. En iyi yöntem ama Scientific Linux ya da Debian yüklemek. Debian Stable'ın Netbook için çok iyi gidecek bir dağıtımı da var: CrunchBang Linux. Evet, senin için yaptığım kısa mind-storming'im sonunda Netbook'a en iyi gidecek (Scientific Linux o ortamda iyi çalışmaz sanırım) Linux dağıtımı CrunchBang Linux. Onu yükle. http://www.dedoimedo.com/images/computers_years/2011_2/crunchbang-desktop-live.jpg Kullanımı çok kolay. Performans olarak büyük ihtimalle en iyi tam hazır dağıtımlar arasında. Arch gibi kendin pişir modunda geçersin performansda ama iyi bilgi gerekir onun için. Yükle bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 thnx indirmeye ekledim ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 12.04 de yeni LTS bu arada. ama eski donanım ve netbooklarda tavsiye etmem :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Yeni LTS ama. Bir 6 geçmeden kararlılık açısından kendine gelmez. Kararlılık isteniyorsa Debian ya da Scientific gibi RHEL dağıtımlarından başka yere bakmamak gerek. Scientific RHEL'in tek sağlam masaüstü odaklı dağıtımı olduğundan masaüstünde Scientific ve Debian'dan biri şeçilmeli bence kararlılık steniyorsa. Ya da dediğim gibi Ubuntu eski LTS'si veya 1-2 geriden Fedora. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Arch'ın aslında özel netbook kernelleri filan var ama yeni başlayan birine zor. Linux kullanıcıların kullandığı ve tavsiye ettiği dağıtımlar farklı olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 12.04 sanırım final beta'da şu anda ve gelecek yakında ama stabilite problemi cidden soğutur insanı diye düşünüyorum. resmen klavye kıran alman çocuğa bağlayacaktım az kaldı usb probleminden ötürü. başta her şeyin çalışması gerektiği gibi çalıştığı dağıtımlardan gideyim, sonradan geçerim diğerlerine. Yalnız netbook değil tabi, desktop'a da yükleyeceğim daha sonra fakat netbook'ta deneyeyim diyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 http://www.dedoimedo.com/computers/crunchbang-statler.html Bunu oku fikir edinmek için Crunchbang hakkında. Bunu bir de: http://www.linseifu.com/2011/12/best-desktop-distributions.html (Benim blog post bu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 komikli şakalı seçenek olarak windows yok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Ben de Ubuntu LTS diyorum. 10.04 kullaniyorum su an. Cok mutluyum. Bir sure daha kullanmaya da devam ederim. Hos bi ara yeni dagitimlar denemeyi dusunuyorum ama gene de 10.04 iyidir, guzeldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Ubuntu LTS iyidir. Yeni çıkacak LTS için de biraz beklemek iyi olur ama ben yine de sırf zevkine kurmayı düşünüyorum çıkınca. Şu an Fedora kullanıyorum ve çok memnunum. Yalnız Fedora kararlılık açısından pek iyi bir tercih değil. Fedora çok güncellenen ve en yeni özellikleri önder olarak içeren bir dağıtım. Onun dışında, hangi dağıtımı yüklerseniz yükleyin, yükleme bittiği anda sistemin stabil çalışıp çalışmayacağı biraz da şans işi. Donanıma ve dağıtıma bağlı olarak WLAN adaptörü, ekran kartı, webcam, ses kartı ya da benzeri bir parça illa ki çalışmıyor. Düzeltmesi de genelde saatler, hatta günler sürüyor. Saatlerce onla uğraşmak yerine 20 dakkada yeni bir dağıtım kuruyorum. Bir kaç deneme sonrasında doğrudan tüm donanımı tanıyan bir dağıtım bulmuş oluyorum genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 staja basladigim yerde ubuntu 11.04 kurulu laptoplar geldi, iki gunde kanser oldum archlinuxun gozunu seveyim ya, osxten sonra en katlanabildigim sistem sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 freeBSD çünkü linux çok mainstream Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 FreeBSD? DragonFlyBSD! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 10.04 teki sorunlarin bircogu 10.10da giderilmis oldugu icin dogrudan 10.10 kuruyorum. 11.* baya kotu. 12.04 muhtemelen guzel olur olmasina ama hata dolu olur. 12.10 tahminim iyi olacak. Yalniz yeni gnome'a dikkat. Ben gidip 2.* versiyonunu yuklerim diye dusunuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Gnome 2 kullanmak istiyorsan en iyi yol o dediğim Scientific Linux abi. Unity çok kararsız; Linux'den iyi-kötü anlarım bildiğiniz üzere, ama Unity'nin sorunları çözülecek gibi değil. Arch'a kurmaya çalışırken içine epey girmiştim (tüm paketlerini doğru sırada derleyip kurcalayarak), hazır değil yani. Biraz kurcalayınca bariz anlıyorsun. Gnome 3 mükemmel ötesi ama o da hazır değil daha. Kararlı kullanım istiyorum ben, en iyi tercih aslında Xfce. Kurduğumdan beri süper gidiyor, aşırı özelleştirilebilir, modern. http://i.imgur.com/rkPMC.jpg. Yeni sürümü de geldi gelecek, bu ayın 28'inde çıkıyor. Gnome 2 istiyorsan yine de ama Scientific kur ya da Debian 6. Başka yol bariz olarak yok. Scientific öneririm; o kadar kararlı ki, kullanmak ayrı bir zevk veriyor. Debian'dan filan daha iyi. 10.10 zaten Unity'den önceki son sürümdü. Ubuntu'nun sorunu ama neredeyse tüm enerjilerini Unity'e harcamaları, bu nedenle base sistemin Unity çıktığından beri duran sorunları var hala. LTS olsa da ne kadar LTS tartışılır 12.04. Aynı nedenle Ubuntu alıp üzerine Xfce kurmak da yaramaz. Ubuntu epey kötü durumda yani bir yıldır. Arch kararlı aslında ama onun kararlılığı da sistemin her noktasını kütüphanendeki kitapların yerini bildiğin kadar iyi bilmenden geliyor. Sistemini ve donanımı da tanıyorsan ve linux-lts paketini kullanırsan kernel için sorunsuz çalışır. Kararlı sistem istiyorsan ama Scentific işte, daha kararlısı yok şu anda; ardında da Debian Stable geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 ubuntu 11.04 kullanıyorum netbook için...ben memnun değilm,10.04 daha iyiydi. bir de scientific linux var güzel bir şeye benziyor ama ne kadar user friendly bilemycem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Scientific'te yeterince dökümantasyon bulabiliyor musun? Yanılmıyorsam RHEL tabanlı? O taraftaki tutorial'lar burada geçerli mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 RHEL ile birebir uyumlu. Ben de uzun uzun kullanmadım, Arch sistemimi bozmak istemiyorum ama denediğim kadarıyla epey iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 suse production icin en stabil olan sles ten bahsediyorum. evde kullanacaksan knoppix vardi gayet sig bi isletim sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar