reyou Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 ya bunlar hakkinda bissuru makale okudum ama bi turlu uygulama firsati bulamadigim icin daha dogrusu olayi gercek hayatla ortusturemedigim icin hala kafamda soru isaretleri var. bunlari burada anneye anlatir gibi mesela ne bileyim gercek hayattan bi ornek vererek anlatabilecek var mi? (mesela penth banada daha once interface leri fabrika, kamyon, otomobil ornegi vererek muthis bi sekilde anlatmisti) t$k :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 fabrika kamyon otomobil örneğini bizlerede anlatta yararın olsun,eksik bilgilerimiz tamamlansın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 al bakam deluganli; http://forum.paticik.com/read.php?6,4516079 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 valla gerçek dünya örneğini tam kafamda bulup oturtamadığım için basitçe mvc'yi anlatiyim ben. belki sonra bişeyler gelir aklıma örnek olarak :) daha önce baktım dediğine göre model - view - controller olduğunu biliyosun zaten. en basit haliyle model datalarını tuttuğun objelerle uğraşan bölüm. buna gerçek hayat örneği olarak mesela ArabaModel diye bi class yaparsın. Bunun içinde hangi fieldların gerekli olup, olmadığı (null olabilir mi vs..), data tipi sınırlamaları belirlersin. view bölümü de zaten adından anlaşılabileceği gibi görüntü kısmıyla ilgili bölüm. bu bölümde sadece ui'de kullanılacak şeyler oluyor. controller'dan aldığı verileri gösterme vs.. controller bölümünün görevi de dışarıdan gelen input, ve database'den alınan model objelerini işleyip, gösterilecek view'u seçip, dataları view'in kullanacağı forma getirmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 tesekkurler, yalniz yillardan beri 3 tier application dedikleri sey degilmi? farki varmi ondan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 bide bu MVVM ile MVC arasindaki farki anlayamadim, arastirmalarim devam ediyo, tam kafamda oturtursam yazarim buraya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 mvvm projelerimde kullanmadığım için kesin söylemiyim ama bildiğim kadarıyla mvc modelinde controllerın yaptığı işi view'a yükleyen bi model. yani viewda kullandığın componentlere, gelen dataya göre nasıl davranmaları gerektiği üzerinden gidiyo. birde 3 tier (veya n-tier) application üst kümesi olur mvc'nin. başka bir sürü model ayrı ayrı tierler kullanabilir. tierlerin işleme mantığı da baya değişebiliyo tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 hocam simdi MVC - model view controller. MVVM - model view viewmodel mvvm, mvc den derive edilmis bir design pattern. adamlar demis ki bu MVC de ki modelimiz bazen UI'in gereksinimlerini karsilamakta yetersiz kaliyor, ozellikle event driven designlarda ve data binding kullandigimiz da yetersiz kalabiliyor. hal boyle olunca View icinde de bazi logicler uygulamamiz gerekiyor data yi modify etmek uzere ancak biz bunu istemiyoruz. Biz de ViewModel yaratalim, bu Model'i View tarafindan daha kabul edilebilir (UI logic paylasarak) ve direk olarak kullanilabilecek bir component haline getirelim demisler. Fabrika kamyon ornegine benzer bir ornek vermek biraz zor aslinda bunlar cunku design pattern, ancak interface bir OOP principle ve gercek hayata direk olarak uyarlanmasi zaten OOP icin onemli bir gereklilik oyle bir ornegi verebilmek kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 stanford'dan bi amca iOS için ders anlatıyodu, iTunes üzerinden falan ücretsiz olması lazım, onun ilk ya da ikinci dersinde MVC'yi güzel güzel anlatıyordu. hatta çok da sağlam örnek verdiğini hatırlıyorum ama örneğin ne olduğunu hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 ya denemek için istiyosan aslında visual studio da asp.net için mvc projesi var. özellike empty project açmazsan içinde örnek model, view ve controllerlar var. .net biliyosan baya rahat anlarsın 1-2 saatte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Aslinda MVC .NET kafa karistirir konsepti anlamak icin. Cok fazla naming convention var. Bir de isin icine Razor View Engine filan girip tam karistirir kafayi. 2011 Microsoft TechEd'e katilmistim gecen Mayis - "MVC,MVP and MVVM: A Comparison of Architectural Patterns" topicli bir sessiona girdim. Bosa gecmis bi saat oldu benim icin adam ezbere MVP icin web forms, MVC icin MVC.NET, MVVM icin sanirim Silverlight ya da WPF projeleri acip bir iki hello world yazip iste fark budur demisti saka gibi; fakat baslangic icin en azindan faydali olabilir bu video: http://channel9.msdn.com/Events/TechEd/NorthAmerica/2011/DPR305 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 video guzel bisiye benziyo izliyim bunu aksama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar