Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammmar 40k

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Eisenhorn’dan baslanabilir bence. Cok iyi yansitiyor evreni.

Spacemarine serileri cok karisik, bir de bir yere varmiyor bazilari. Eisenhorn’un baslattigi seri Ravenor ve Bequin serilerine baglanip main plot oluyor daha sonra.

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

Kronolojik okuyacaksa Horus Heresy’den baslasin. Allah sabir versin.

Ben heresy’i komple bitirdim, primarch + siege of terra ve the death and the end mi ne onu da bitirdim, 5 yilimi falan aldi sanirim dhfjkg. Arada Eisenhorn ve Ravenor da okudum tabii.

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

Bir suru filler var serilerin icerisinde bu arada. Bazi kitaplar atlanabilir. Ben inat edip okudum ama tavsiye etmem. Nette lore anlatan yorumlayan adamlar bile cogu kitabi okumamis. Muhabbetlerinden veya yeni lore diye alintiladiklari 10 yillik geyikten belli oluyor.

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:
Frostbite, 25.04.2025 16:34 tarihinde dedi ki:

Peki 40k bilmeyen biri için nerden başlasa daha iyi olur sizce?

Arkada 11. sayfada yapmıştık biraz. Oradaki Brothers of Snake giriş için baya ideal.

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:
Frostbite, 25.04.2025 15:34 tarihinde dedi ki:

Bence pc oyunlardan baslamali ve horus rising kitabini okumali. Paralelde infernus marine baslangic setini alip boyamaya baslanmali.

Mesaj tarihi:

O boyama seti yerine Kill Team starter set daha mantıklı ya, zaten Türkiye'de yok boyama setleri. Kill team starter sette hem değişik opsiyonlu space marineler hem de death guardlar var. Boyaması da daha zevkli olur, boyamasa da içinden çıkan terrain ve lite rules'la oynaması da mümkün olur hemen.

Mesaj tarihi:

40k Hep merak ettiğim bir şeydi ancak kitap vs çok sayıda olduğu için çekiniyordum. Sonra podcast vardır garanti diye biraz araştırınca spotify'da biri İngilizce diğeri Türkçe iki yayın buldum. İkisinin de anlatımları geyik bir şekilde hem eğlenebiliyorsun hem de elemanların altyapıları iyi olduğu için bilgi sahibi de olabiliyorsun. Evren uçsuz bucaksız olduğu için geniş özet geçiliyor haliyle. Her şey iç içe geçtiği için önce anlatılan bir konu daha sonra çok daha detaylı olarak anlatılabiliyor. Bence denemekte fayda var.

Heretik Podcast  > TR

Adeptus Ridiculous > EN 

Mesaj tarihi:
fir3blad3, 28.04.2025 17:26 tarihinde dedi ki:

40k Hep merak ettiğim bir şeydi ancak kitap vs çok sayıda olduğu için çekiniyordum. Sonra podcast vardır garanti diye biraz araştırınca spotify'da biri İngilizce diğeri Türkçe iki yayın buldum. İkisinin de anlatımları geyik bir şekilde hem eğlenebiliyorsun hem de elemanların altyapıları iyi olduğu için bilgi sahibi de olabiliyorsun. Evren uçsuz bucaksız olduğu için geniş özet geçiliyor haliyle. Her şey iç içe geçtiği için önce anlatılan bir konu daha sonra çok daha detaylı olarak anlatılabiliyor. Bence denemekte fayda var.

Heretik Podcast  > TR

Adeptus Ridiculous > EN 

Bir de majorkill e bak. O daha bi matrak. Bir ara striptizci kiralayıp warhammer cosplay takvimi filan yapıyordu sddfg...

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:
Frostbite, 25.04.2025 16:34 tarihinde dedi ki:

figur boyayacaksan ilk ogrenmen gereken kitapciktaki dedigi gibi hemen hepsini birlestirmemek olmali, birlesince bazi parcalar birbirinin onune gelebiliyor boyamasi 3x zor oluyor. Kollari ve silahlari ayri boyayip govdevi vs bitirdikten sonra yapistirmak ideal, space marine ise sirt power pack'i de en son eklenecek yoksa omuzluklara denk gelebiliyor 😆

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
deadwoll, 28.04.2025 15:51 tarihinde dedi ki:

O boyama seti yerine Kill Team starter set daha mantıklı ya, zaten Türkiye'de yok boyama setleri. Kill team starter sette hem değişik opsiyonlu space marineler hem de death guardlar var. Boyaması da daha zevkli olur, boyamasa da içinden çıkan terrain ve lite rules'la oynaması da mümkün olur hemen.

dogru ama o set icinde boya ve firca yok ve yeni baslayan biri icin model sayisi fazla gelebilir. tabi trde yoksa yapcak bişi yok. ayrica boyama ciddi emek ve zaman isteyen bir ugras belki hosuna gitmeyecek elinde bir suru modelle kalakalmaz. bir suru insan taniyorum bir heves koca koca setler alip sıkılıp bırakan. o yüzden en basitinden başlamak bence en mantıklısı. ama boyamayacak ise hızlıca kill team oynamak için en mantıklısı dediğin set katılıyorum. 

smartgun tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

o degilde, surda orta sirada asagida, kirmizi kurukafalar ile kirmizi haclarin arasindaki nedir beyaz 👀

fnqnTO3.png

Norak tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
Norak, 29.04.2025 00:09 tarihinde dedi ki:

figur boyayacaksan ilk ogrenmen gereken kitapciktaki dedigi gibi hemen hepsini birlestirmemek olmali, birlesince bazi parcalar birbirinin onune gelebiliyor boyamasi 3x zor oluyor. Kollari ve silahlari ayri boyayip govdevi vs bitirdikten sonra yapistirmak ideal, space marine ise sirt power pack'i de en son eklenecek yoksa omuzluklara denk gelebiliyor 😆

Yok bro işim gücüm lore benim 🙂

Mesaj tarihi:

@Norak beak helmler her zaman daha karizmatik abi, yapıştır gitsin. Bir de sana oil wash yazıyorum. Özellikle metalik partlara. Cult of Paint'teki eleman sürekli kullanıyor, nasıl yapılacağını anlatan videoları da var. Bir kez yapınca bağımlısı olacaksın. Metaliği metalik yapan siyah üzerine boyamak + güzel wash. O modele 15dk ayırıp oil wash atınca 5 kat güzelleşecek en az.

Mesaj tarihi:

bende sundan var normal gloss ve standart vernik yanina, araclar ve silahlar vs icin aldimdi

13471379_0_i1064.jpg

beaked yaptim  zaten 😄 3 tane var beaked, 2 tanesini techmarine'icin kullanacagim iste birini bilmiyorum henuz,

bitti figur, base falan ve birtakim dekorlar 😛

8g8o0N1.png

• Like 1
  • Yeni Oluştur...