Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5 yıl Avrupa'ya gitmezsek ne olur?


cetoritto

Öne çıkan mesajlar

futbol bölümüne yazdırmıyorlar bana (muhtemelen gsli moderatörler var), dedim fikrimi beyan edeyim. üstelik bu memlekette futbol gündemi bu kadar belirliyorsa böyle bir konu başlığı konu dışı bölümünde de tartışılabilir diye düşünüyorum.
ayrıca bir şeycik olmaz, şunca senedir oynuyoruz da ne oluyor? belki 5 sene anamızın liginde oynarsak futbolcusundan kulüp yöneticisine, taraftarından tv programcılarına, spor yazarlarından hakem camiasına herkes aklını başına toplar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi öncelikle suç işlememiş kimseyi cezalandıramazsın baştan mantık olarak yanlış.

Mali olarak bakarsan şampiyonlar ligine gidenlerin aldığı parayı topla, uefa ya gidenlerin aldığı parayı topla ve bunu 5 ile çarp. Üstüne yayın gelirleridir vs. Bir kaç yüz milyon dolar para ediyor yani bu kadar para girişini engellemiş olacaksın lige.

Avrupaya gidemediğin için yabancu oyuncular gelmeyecek takımına, futbolunun kalitesi düşecek 5 yıl, daha sonra bunu toparlamak için kasacaksın 5 yıl da 10 yıl düşük kalite bir ligin olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen Ramo. Üstelik belki bu kadar uyutulan, uyuşturulan millet anamızın ligindeki klüplerini izlemekten bıkar da belki "bu memlekette neden işsizlik var, neden Amerika bütün dünyaya İran'a ambargo uygulayın diye kendini yırtıp Türkiye'yi buradaki büyükelçisi ile tehdit ederken İran'a dünyanın gıda ürününü,tahılını,buğdayını satıyor, neden bu ülkenin gelirlerinin 80%'i nüfusun 20%'sinin cebine giriyor, neden üniversiteler öğrencilerini hayata hazırlayamıyor, neden bu ülkede insanlar saçma sapan oy kullanıyor?" gibi soruları sorarlar kendilerine, cevaplarını ararlar. Belki dedim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

Türkiye'de 8 takım düşürülürse futbol biter. Margaret Thatcher, İngiliz takımlarının Avrupa'ya çıkışını 5 yıl yasakladı da ne oldu?”

Ne mi oldu? İngiliz holiganlar adam gibi maç izlemeyi öğrendi. İngiliz klüpleri klüp yapılarını daha güçlendirmenin yollarını araştırdı,buldu. Tüm İngiliz klüpleri Scouting ekipleri kurdular ve dünyanın dört bir yanında genç yetenekli futbolcuları aramaya başladılar. Dünyanın en heyecanlı ve en zevkli ligini oluşturdular.
Yasak kalkar kalkmaz da dünyanın kupasını topladılar.
Daha ne olsun?

Futbol-mutbol bitmez, hee kastettiğin ilgi azalması ise azalsın zaten. İnsanlar daha ciddi işlere kafa yorsunlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bir ceza aldığımız anda bu ülkede futbol izleyen kusura bakmasın ama salaktır. 5 senede kimse bir şeyini toplamaz. Zaten yurt dışındaki standartları, kaliteyi hem futbol hem yargı bakımından yakalayamadığımız için "amaan ceza alırsak alalım keh keh keh" diye pişkinlik yapıyorlar. Kimse beş sene gitmeyelim de akıllanalım diye düşünmüyor. Üç beş kişinin suçunu çekmemesi için yapılmayan rezillik kalmadı. Eğer tüm dünyada olan standartlarla bu oyun oynanmayacaksa herkes şike yapsın, beğenmeyen karşı takımın adamını vursun, herkes rüşvet yesin. Olan suçları örtbas etmek için başbakanından, TFF başkanına herkes kırk takla atıyor nasılsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başbakan ve onu dinleyenler takılmış bir Thatcher gidiyorlar. Olayın özünü kaçırmayın. Önemli olan yapılanlara bir çözüm bulmak değil mi?
Thatcher Avrupa'ya 5 yıl gitmeyiz deyipte, tamam herşey 5 yıl sonra eski haline döner dedi mi zannediyorsunuz. Onlar çözüm için 5 yıl gitmediler. Anti holiganizm için düzenlemelerle onla bunla. 5 yıl amaç değil, araç oldu bir nevi. Biz de ne olacak peki, 5 yıl gitmeyelim tamam. E 5 yıl sonra bana kim şikenin yapılmayacağını, tekrardan bu pisliklerin olmayacağını söyleyebilir. 5 yıl gitmeyerek bir çözüm getirmiyorsun ki bilakis, ceza alması gerekenlere cezayı vermiyorsun. Yani olayı cahilce İngiltere'de 5 yıl gitmedi ya noldu diye geçiştirmek tamamen yanlış...
İş Fenerbahçe olunca Çeto'nun da başbakana yürekten katılması güzel bir ironi olmuş...

https://www.facebook.com/photo.php?v=10150652678724615
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...