Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turk Guildi

Quibble

Öne çıkan mesajlar

said:
XaYd3r, 12 Ekim 2004 16:17 tarihinde demiş ki:
bence arkadaş excalibur sunucusu için soruyor :)

karışma lem :)

[signature][hline]Stjoseph rr8 Paladin (Kay Albion)
Yettimgari rr3 Skald(Merlin Midgard)
Teddyybearr rr5 sorc (Kay albion)

For Albion için!!!

[Bu mesaj StJoe tarafından 12 Ekim 2004 16:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

:) bu konuda sabit bir şekilde forumlara gelen konulardan biri; ehem ehem ben kısaca cevap vereyim; nerde çokluk orda b.kluk....[signature][hline]anuria 50 armsman kay
cadet 50 polearmsman kay
kesme seker 50 scout quenivare
numune hastahanesi 50 necro quenivare
anuria 50 paladin quenivare
asker 50 mercenary quenivare
osimdi asker 50 cleric quenivare
Sosyal ağlarda paylaş

daha once bi ton kez denendi olmuyo eheuhe türk fg ciksa bile kavga cıkıyo eheuha mahalle maçına dönüyo ehueuh[signature][hline]Bow down before the one you serve,
You're going to get what you deserve

--------------------
Ariakan the YIILLAAANNN Merc..(RIP)(tss)
Ariakan the KELEBEEEEK GayZerker..(RIP)
Kanki the GAY DR00D..
Ariakan the UbaAAHR BM..

Sosyal ağlarda paylaş

Valla türk guildi konusunda Durlag'a katılıyorum
The Hun bir türk guildi olarak kuruldu ve bayaa bi arbadeden sonra dengesini buldu ve hala var
Bizim avantajımız kuran kadronun tamamının RL tanışıklığı olması ve Maxom'un yönetimi bence.
Ama nedense Türk oyuncular genel olarak daha fazla birbiriyle ve çevre ile uyum sorunu yaşıyo. Bizden beterleri ingilizler ve koreliler ama onu söyleyebilirim.[signature][hline]Kalima..........Minstrel of The Hun
Khalima........Shaman of the Legio Noctis
Sosyal ağlarda paylaş

bir de biz Türkler şöyle bir şey daha yapıyoruz;

guild olayının bir hiyerarşi olduğunu, bazı insanların yetenekleri, oyun tecrübeleri ve diğerlerine göre üstünlükleri doğrultusunda yönetici olmayı hak ettiklerini, onların yönetiminde bir düzene uyup başıboş olmaktansa sistemin bir parçası, işçisi, varlığının devamını sağlayan elemanı olmayı kabullenemiyoruz

tam tersine "bende de o güç olsun, ben de insanların üstüne çıkayım" mantığını güdüp kimsenin dediğine de aldırış etmiyoruz, hatta guild yöneticisinin asli görevinin insanları ezmek, bizim asli görevimizin de bunu böyle algılamak olduğunu sanıyoruz

işin bir de bu boyutu var bence...[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlackRose, 20 Ekim 2004 18:55 tarihinde demiş ki:
bir de biz Türkler şöyle bir şey daha yapıyoruz;

guild olayının bir hiyerarşi olduğunu, bazı insanların yetenekleri, oyun tecrübeleri ve diğerlerine göre üstünlükleri doğrultusunda yönetici olmayı hak ettiklerini, onların yönetiminde bir düzene uyup başıboş olmaktansa sistemin bir parçası, işçisi, varlığının devamını sağlayan elemanı olmayı kabullenemiyoruz

tam tersine "bende de o güç olsun, ben de insanların üstüne çıkayım" mantığını güdüp kimsenin dediğine de aldırış etmiyoruz, hatta guild yöneticisinin asli görevinin insanları ezmek, bizim asli görevimizin de bunu böyle algılamak olduğunu sanıyoruz

işin bir de bu boyutu var bence...

Bence o kadarda deil Roze su ana kadar girdigimiz her guildde masterlara bi saygısızlık yapmadım etrafımda oynayanlar bende dahada saygılılardı ama guild leader turk olursa olay degisirmi bilmiyorum guild masterlarimizin cogu 30 yas ustu insanlardı bizim yas ortalaamsı 25 26.[signature][hline]Zegna 7.2.2004 tarihinde bir bar cikisi demis ki
Olm adamlar ucuyor bende bisey yok
Olm ne ictiniz ki bu kadar
Biz once rakı ictik..
Eee???
Sonra ben rakı ictim....
Sosyal ağlarda paylaş

yok kimseye nokta atışı yapmıyorum zaten
sen bu şekilde düşünüyosundur eyvallah

ama kesinlikle benim oyun içinde gördüğüm bazı arkadaşların tavırları aynen yukarıda yazdığım gibi, genel olarak böyle bir "idare edilmeyi hazmedememe" problemimiz var, bu belki de genlerden geliyor bilmiyorum, göçebe olarak yaşamış, kimseye boyun eğmemiş, ata eyersiz binip koca çini harrass etmiş bir milletiz :D

tamam Türklerde bir askeri sistem vardı ama sanki en ufak yamukta da baş kaldırı da vardı ;)

şimdi bakıyorum biraz bir dayatma varsa bir yerde, hemen Türkler birbirini eziyor oluyor, ben iyi kötü beni o kadar ilgilendirmiyor, Sultans'ta bulundum EU'da, en başlarda The Hun'a girmiştim, hala da orda oynarım, kimseyle yok GMmiş yok eziyormuş diye problemim olmadı

anlatmak istediğim şey, biz Türkler diye başlayıp yukarıdakileri yeren cümlelerin aslında bir o kadar da tersinin geçerli olduğu, yani kendini aşağıda görenlerin ya da öyle olanların da bu işte en az şikayet ettikleri insanlar kadar payı olduğu

tekrar söylüyorum sözüm tekil şahıslara değil, genelleme yaptım sadece[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

DAOC'ta guildlerin GMleri genelde guildi kuran kisiler, yakin arkadaslari, uzun suredir o guildde oynayanlar veya RP siralamasinda top 5 te olanlardir. Oyunu daha iyi oynama veya daha iyi strateji gelistirmekle pek alakasi yok. Aslinda en guzeli bi guilde uye olmamak bence, veya cok kucuk maximum 10 kisilik bu guilde uye olmak. Boylece herseyi birlikte yapabiliyosunuz, daha iyi birlik olunuyo. Buyuk guildde isler biraz farkli ve kasici. (Kendi dusuncelerimdir, kimse ustune alinmasin lutfen)[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6 - LGM Fletcher
Necrocks - Necromancer - 1L8
Olcayto - Infiltrator - 3L4
Alaattin -Sorcerer - 2L3
Olcayto - Nightshade - 3L0 - ML4 - Assistant Tailor

Now in Sydney, Australia...
Sosyal ağlarda paylaş

istisnasız bütün GMler oyunu iyi bilenlerdir demedim zaten
ama mesela hun'da 3 kişi dediğin gibiyse geri kalanı da zamanla yükselmiş, yönetici kademesine sonradan dahil olmuş, söylediğim tür insanlar

bir guildde tek bir yönetici fikrini pek benimsemiyorum zaten, onun yerine çeşitli iş bölümlerinden oluşan bir kadro daha mantıklı geliyor, hun gibi (örnek verdim diye devam ediyorum) 200 kişilik/karakterlik bir guildde de gerçekten o işi bilmeyen, tecrübesi olmayan birinin yönetici olması da zaten söz konusu olamaz

dolayısıyla "genelde" bu kadrolar geri kalan oyunculara göre >= daha fazla tecrübeye sahip insanlardan oluşuyor[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

"idare edilmeyi hazmedememe" konusuna bir açıklık getirmeni bekliyorum çünkü bu karakterdeki bir insan ya kendi organizasyonunu kuramayacak kadar sümsüktür ya da kendi örgütü içindeki çatışmaları(ki Örgüt Kuramına göre örgüt içi çatışma kaçınılmazdır çünkü her birim kendi amacı ve çıkarı doğrultusunda hareket etmek ister-Webber ve Hawthorn) bir üstü ile tartışamayacak kadar korkaktır.Hun klanı hakkında çok farklı şeyler duydum fakat hiçbirine inanmadım çünkü örgütsel yapısı sağlam ve demokratik.Ama bu her Türk Klanı iyi anlamına gelmiyor...
Saygılarımla...[signature][hline]Porsche Cayenne S-Minstrel-11L-ML10
Audi A6-Paladin-7L-ML8
VW Polo-Buffbot-2L-ML6
Sosyal ağlarda paylaş

ramocan imzandaki karakterlerden hiçbiri merlin serverinda yok konuyla alakasiz ama rr11 minstrele sahip olduguna eminmisin
eger dogruysa bir link verirmisin bize?

ayrica buyuk guildin icinde kaybolursunuz sungurun dedigi gibi bencede bi guild max 15 kisi olmali[signature][hline]homo homini lupus
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar onlar benim gerçek hayatta kullandığım "bebeklerim".Link vermesem de isterseniz bir gün sizi gezdirmekten gurur duyarım.Polo ile kaza yaptım yalnız...
Not:Daha fazla bilgi için StJoe pls...[signature][hline]Porsche Cayenne S-Minstrel-11L-ML10
Audi A6-Paladin-7L-ML8
VW Polo(Kaza Yaptım)-Buffbot-2L-ML6
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ramocan, 21 Ekim 2004 02:10 tarihinde demiş ki:
"idare edilmeyi hazmedememe" konusuna bir açıklık getirmeni bekliyorum çünkü bu karakterdeki bir insan ya kendi organizasyonunu kuramayacak kadar sümsüktür ya da kendi örgütü içindeki çatışmaları(ki Örgüt Kuramına göre örgüt içi çatışma kaçınılmazdır çünkü her birim kendi amacı ve çıkarı doğrultusunda hareket etmek ister-Webber ve Hawthorn) bir üstü ile tartışamayacak kadar korkaktır.Hun klanı hakkında çok farklı şeyler duydum fakat hiçbirine inanmadım çünkü örgütsel yapısı sağlam ve demokratik.Ama bu her Türk Klanı iyi anlamına gelmiyor...
Saygılarımla...

umm baya bir şey yazdım aslında, açık olduğunu düşünüyorum

ama evet sümsük olanlar da var gördüğüm kadarıyla, bir üstü ile tartışamayacak kadar korkak olanlar da, hatta bir de hariçten gazel okuyup bu durumu sağda solda tartışarak kendini daha da batıranlar var, yani var da var

iki gram hiyerarşiyi hiçbir yerde hazmedemediğimiz kesinlikle bir gerçek, bu daoc için değil bkz. eve online forumları, hatta yarın warcraft bölümünde ne fırtınalar kopacak bu guild vs konusunda göreceksiniz

saygılarımla...[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 21 Ekim 2004 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...