_Gandalf_ Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 gecen gün indirimden yararlanıp bir ekran kartı alayım dedim. msi 560 ti hawk versiyonunda karar kıldım. kartı alıp bilgisayara kurdum basladım test etmeye. güzel akıcı full detay otu boku calıstırıyor. birde bf3 oynarken ısı değerlerine bakayım dedim msi afterburner yükledim ve şok oldum. gpu ambient sıcaklığı 99 derecede. bu karttan kullanan varsa bu değerin normal olup olmadığını söyleyebilir mi? http://www.msi.com/product/vga/N560GTX-Ti-Hawk.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Gandalf_ Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 birde şunu belirteyim kullandığım psu 460 watt coolermaster. psu nun düşük olması ısınma sorunu yaratır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 PSU'dan kaynaklanacağını sanmam. Nasıl bir soğutma sistemi var kartın üzerinde, heatsink + fan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 99 derece normal değil. fanın çalıştığına emin misin? sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 o ekran kartı full loadda 300watt falan çekiyor sanırım. kasa soğutmasının da etkisi büyüktür ama 99 baya yüksek 560ti için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Gandalf_ Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 bf3 ultra oynarken gpu core: 75c (en fazla 76 gördüm) memory temp: 98c (en fazla 102 gördüm) herhangi bir görüntüde kayma ekranda sapıtma olmuyor elimi işlemci ile cpu arasına götürdüm öyle uçuk bi sıcaklık gelmedi. kasa bu önde ve yan kapakta hava girişi sağlayan fan kasa arkasında da egsoz fan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 gpu ambient sıcaklığının yüksek olması kasa havalandırmasının kötü olmasından kaynaklı direk. yada yanlış okuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Gandalf_ Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 gpu ambient belleklerin sıcaklığıymış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Bendede 6950 var xfx 2gb tek fanli modeli idle konumda 2 tane 1900x1080 montior var 60-65 derece iken fan hizi kendisi yuzde 30lara cekiyor, ben fana abaninca 65lerde idle 50lere kadar dusurdum (googledan biraz bakinca 50 idle 70 load ideal diyordu bu kart icin bi kac site) load ise 90 olmadi hic ama 88 80 arasi izledi kendisi o isilarda fani 60 max 70e kadar cekti 2 ekran oldugu icin biraz belki yuksek degerler ama kasamda iyi yani cmstalker var 2 arkada 1 onde bide yukarda olmak uzere 3 fan 1 disari ufleyen fan var. Aslinda sicaklarlarin yuksek olmasi herhangi bi soruna neden olmadi simdiye kadar ama piyasada ayni firmanin 2 fanli modelleride bulununca bende biraz killandim acaba tek fanli modellerde sorun mu var diye normal mi bu sicakliklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 http://forum-en.msi.com/index.php?topic=154564.0 buradan devam etmen gerekecek arama yaparsan zaten bir sürü benzeri konu bulacaksın. oyunları kapatsan bile gpu sıcaklığı düşmesine rağmen vrm takılı kalıyorsa ve sadece restart attıktan sonra değeri idle değere düşüyorsa sensör sorunu doğrulayacak bu işlem. sıcaklığı ölçecek bir aletin varsa kart üzerinde ölçüm yap. onların fiziksel olarak bulundukları yeri biliyorsundur yapacak hiçbirşeyin yoksa elini kart çalışırken oraya koy. 70 dereceye az da olsa dokunabilirsin ama 100 dereceye dokunamazsın dolayısıyla sensörlerde sorun olduğunu anlayacaksındır hemen. Dert etme zira gerçek anlamda o düzeyde değerlere çıksaydı titremeler, siyah ekran, çizgilenmeler görmeye başlardın. Bunların hiçbiri olmuyor anladığım kadarıyla bu da hawk serisinde yaşanan sensör sorununu doğruluyor. Msi geçen jenarasyon ekran kartlarında sensör ve 580 twin frozer'ın voltaj hatası yüzünden epey can sıktı ama onun dışında sağlamdır. Bu işlemleri yapıp doğrula bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Gandalf_ Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. sorunun bios mode yüzünden olduğunu öğrendim. sli bağlantısının yanında bulunan bios switch ile silent tan performance a getirince yeniden driver kurdu. 30 dakikalık bf3 ultra detay değerlerim gpu temp 65 mem ve vrm temp 61 üzerine çıkmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar