deadwoll Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Bu sene ales puanımın geçerliliği bitiyor da mayısta Türkiye'ye gelip ales'e gireyim diyorum. Tabii sistem değişmiş her zamanki gibi, sanırım 180dk 150 soru şekline gelmiş, EA puanı lazım bana; Sözel-1, Say-1,2 çözmem gerekiyor o yüzden. Dün akşam geçen baharın sorularına baktım, Sözel-1, Sayısal-1 bayağı kolaydı. Özellikle say-1'i bilgisayar ekranından bakarak aklımdan 30 35dk gibi bir sürede çözdüm, yanlışım da yoktur herhalde. Söz-1'de de güveniyorum kendime. Yalnız Say-2 biraz sıkıntı yarattı, soruları çözememekten ziyade hız problemim var. Ayrıca bazı geometri sorularını da formülleri falan unuttuğumdan çözemedim. (7 sene olcak öss'ye gireli, ve işim olmadı hiç geometriyle) Son girdiğimde çalışmamıştım hiç, saatimi de evde unutup mantık sorularında ne kadar vakit harcadığımı farkedemeyince 85 almıştım. Şimdi alacağım puanın bir şey ifade etmesi için en az 93 falan almam lazım. Eski sınav sistemiyle karşılaştırırsak zorluk/kolaylık bakımından durumu nedir? 85'ten 93'e 50 günlük say-2 çalışmasıyla çıkılır mı acaba? (Şu an söz-1, say-1 en az 42-43, say-2 30 civarı yaparım gibi geliyor, o da zaten 85'e denk geliyor yine)(Denerken yanlış yapmasam bile garanti edemiyorum işte sınavda her şeyin doğru olacağını) Komik geliyor yazarken ama ALES çalışabileceğim online materyal var mıdır acaba bildiğiniz? Türkiye'de değilim gidip kitap falan alamıyorum ne yazık ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 TLDR, alesten nasıl 93+ puan alırım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 oha 50 gun ne la 1 hafta calıssan cok rahat cıkarsın 50 gun calısıp 100 almıyosan sorunu kendinde aramalısın hatta. hea calısma yontemi tabi al alesleri coz baska nasıl calısılırki ona sey sımarıklıgını da yapıyım ben bakmadan girdim 95 aldım meh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 En temizi pratik yapmak.. konu çalışılacak bi durum yok çünkü.. süre tutup bulabildiğin örnek ales testlerini çöz bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 bulmaca eklerini çöz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 50 gün ftw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Günde 1 deneme çözsem deneme kalmaz gerçi heralde :/ Konu çalışmam şu geometri işinde gerekiyor malesef, adamlar mesela say-2'de eşkenar dörtgenin içine çember koyup köşegenleri vermişler, çapını soruyorlar çemberin. Soru eminim çok kolaydır ama işte tekniğini hatırlamayınca olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 son 2 gün 2-3 geçmiş sınav çözerek 90+ aldı giren arkadaşlarımın hepsi. kocaeli-endüstri müh. gibi orta halli bi lisans seviyesinde hepsi işte. çok kasmıyo olsa gerek sınav. ben henüz girmediğim için bilmiyorum ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Sınav kolay, zor değil. Olay işte pratik. Ben temel matematiği alalı 6 sene oldu, hayatımın her alanı integral, türev, matris, programlama mesela ama makineye çözdürünce işte o pratiklik olmuyor. Neyse çalışmaya başlıyım de sdfg, net günlüğü bile tutabilirim. 100 alsam çok güzel olur mesela, geri zekalı ÖYP'den başka kadro vermiyorlar bizim bölümlere, ales lazım yüksek yüksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 abi tuvalette 10soru baksan yaparsın.o denli basit. bu kadar çok çalışırsan 100yaparsın ama evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 son 1 hafta çıkmış soruları çöz 93 üstü alırsın.denendi,başarıldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 allien vs diye okudum hatta yeni film geliyo herhalde yanlış bölüme açmış diyede ekledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 GMAT ' ten 600 almak mı yoksa ALES'ten şöyle 95 almak mı daha etkili olur işletme alanında yüksek lisans için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 yurtdısına gitmiceksen gmat vs kasma hic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Türkiye'de çoğu üniversitenin devlet - vakıf başvuru koşullarında GMAT ' te var ondan belki + 'sı var mı yok mu bir sorayım dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 var da artısı yurtdısı ıste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 13.05.2012 de sınav var. Başvurular başladı. Bu sınava hangi kaynaklardan çalışmak lazım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Başvurular 29 unda başlamıycak mı ya? http://www.osym.gov.tr/belge/1-12592/2012-sinav-takvimi.html burada öyle yazıyo en azından. 29.03-09.04 arası. Benim de girmem lazım ama bütün konuları unutmuşum, en basit soruda bile bayağı zaman harcıyorum imkanı yok yetiştirmeme. Hazırlık kitabı filan aldım işte ama daha örnek test çözme işine başlamadım, konu anlatımlarını okuyorum(hatırlayamadığım o kadar çok şey var ki bayağı moralim bozuldu açıkçası) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 hangi kaynakları tavsiye edersin ? 13 mayısa kadar çalışıcaz harıl harıl, benim en az 90 almam lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 ya birde ALES 13 Mayısta abi, Haziran'da anca açıklarlar. Başvuracağım okullar hep Nisan Son tarihli. Nasıl, ne biçim bir sistem bu ya. Adamlar ALES istiyo ama 2012 ALES 'in ilk sınavı 13 Mayıs , Adamlar Nisan'a son gün koyuyo. Nasıl olcak bu iş ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 sartlı kabul alıyosun. okul 1 sene icinde bana x ales getir diyo. diger sartların uygunsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 oooooo çok saol ya, bende düşünüyom kara kara abi nasıl olcak bu iş diye :) hiç bilmiodum o şekilde bu işin yürüdüğünü, süpersin. Şimdi ben ales puansız geri kalan belgeleri götürüyorum, adamlar bana şu kadar ales getirirsen kabul edileceksin yada 100 getirsen almayız mı diyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 şimdi ALES 'siz ben başvurdum. İstedikleri belgeleri götürdüm. Sonra ALES 'i getir alıp almayacağımız o zaman belli olur mı olucak yoksa kriterlerin uygun ALES'ten şu kadar getir kabul olacaksın mı oluo ? Yani kabul alıp almadığım anında şartlı bir şekilde belli mi olucak yoksa ALES sonucunu getirene kadar havada mı kalıcak başvuru sonucum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Konu hatırlayamadım diye düşünmeyin bence, hiç çalışmadan 80 garanti zaten, üstü için de pratiklik lazım. Yoksa sınava 1 saat fazla süre verseler herkes 100 alır herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Sınav başvuruları neden açılmadı bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar