Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ALES vs.

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Bu sene ales puanımın geçerliliği bitiyor da mayısta Türkiye'ye gelip ales'e gireyim diyorum.

Tabii sistem değişmiş her zamanki gibi, sanırım 180dk 150 soru şekline gelmiş, EA puanı lazım bana; Sözel-1, Say-1,2 çözmem gerekiyor o yüzden.

Dün akşam geçen baharın sorularına baktım, Sözel-1, Sayısal-1 bayağı kolaydı. Özellikle say-1'i bilgisayar ekranından bakarak aklımdan 30 35dk gibi bir sürede çözdüm, yanlışım da yoktur herhalde. Söz-1'de de güveniyorum kendime.

Yalnız Say-2 biraz sıkıntı yarattı, soruları çözememekten ziyade hız problemim var. Ayrıca bazı geometri sorularını da formülleri falan unuttuğumdan çözemedim. (7 sene olcak öss'ye gireli, ve işim olmadı hiç geometriyle)

Son girdiğimde çalışmamıştım hiç, saatimi de evde unutup mantık sorularında ne kadar vakit harcadığımı farkedemeyince 85 almıştım.

Şimdi alacağım puanın bir şey ifade etmesi için en az 93 falan almam lazım.

Eski sınav sistemiyle karşılaştırırsak zorluk/kolaylık bakımından durumu nedir? 85'ten 93'e 50 günlük say-2 çalışmasıyla çıkılır mı acaba? (Şu an söz-1, say-1 en az 42-43, say-2 30 civarı yaparım gibi geliyor, o da zaten 85'e denk geliyor yine)(Denerken yanlış yapmasam bile garanti edemiyorum işte sınavda her şeyin doğru olacağını)

Komik geliyor yazarken ama ALES çalışabileceğim online materyal var mıdır acaba bildiğiniz? Türkiye'de değilim gidip kitap falan alamıyorum ne yazık ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Günde 1 deneme çözsem deneme kalmaz gerçi heralde :/

Konu çalışmam şu geometri işinde gerekiyor malesef, adamlar mesela say-2'de eşkenar dörtgenin içine çember koyup köşegenleri vermişler, çapını soruyorlar çemberin. Soru eminim çok kolaydır ama işte tekniğini hatırlamayınca olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sınav kolay, zor değil. Olay işte pratik. Ben temel matematiği alalı 6 sene oldu, hayatımın her alanı integral, türev, matris, programlama mesela ama makineye çözdürünce işte o pratiklik olmuyor.

Neyse çalışmaya başlıyım de sdfg, net günlüğü bile tutabilirim. 100 alsam çok güzel olur mesela, geri zekalı ÖYP'den başka kadro vermiyorlar bizim bölümlere, ales lazım yüksek yüksek.
Sosyal ağlarda paylaş

Başvurular 29 unda başlamıycak mı ya?
http://www.osym.gov.tr/belge/1-12592/2012-sinav-takvimi.html
burada öyle yazıyo en azından. 29.03-09.04 arası.

Benim de girmem lazım ama bütün konuları unutmuşum, en basit soruda bile bayağı zaman harcıyorum imkanı yok yetiştirmeme. Hazırlık kitabı filan aldım işte ama daha örnek test çözme işine başlamadım, konu anlatımlarını okuyorum(hatırlayamadığım o kadar çok şey var ki bayağı moralim bozuldu açıkçası)
Sosyal ağlarda paylaş

oooooo çok saol ya, bende düşünüyom kara kara abi nasıl olcak bu iş diye :) hiç bilmiodum o şekilde bu işin yürüdüğünü, süpersin.
Şimdi ben ales puansız geri kalan belgeleri götürüyorum, adamlar bana şu kadar ales getirirsen kabul edileceksin yada 100 getirsen almayız mı diyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ALES 'siz ben başvurdum. İstedikleri belgeleri götürdüm. Sonra ALES 'i getir alıp almayacağımız o zaman belli olur mı olucak yoksa kriterlerin uygun ALES'ten şu kadar getir kabul olacaksın mı oluo ? Yani kabul alıp almadığım anında şartlı bir şekilde belli mi olucak yoksa ALES sonucunu getirene kadar havada mı kalıcak başvuru sonucum ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...