puzzles Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 inanmıyanlar insan değil mi :P neyse bence içlerindeki huzuru hissetmek için bir şeylere inanma ihtiyacı hissettikleri için ve korktuklarında veya yanlız kaldıklarında ona düşüncelerini söyleyip rahatlamak için daha da önemlisi inanmnak için :P[signature][hline]Msn : [email protected] [spo1=Gandalf Balrog Geyiği Okumak için Tıkla]- yuuu şaaaal naaat paaaaaasss! - rahat ol canım gitti çocuklar bizbizeyiz... - yuuu.. ha... hmm... ee naber aslan? dipte değişiklik var mı? - yok be baba bildiğin gibi... biraz ateş biraz karanlık hiç bi numara yok... karıya kıza hasret kaldık aşşağıda... - sorma be bize de istarisin dediler sonsuz kudret dediler ama yaş oldu üçbin... ötmüyor artık kuş...[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 içgüdü....[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path! follow the energizer tav$ani gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 6. his *!Saçmalar*[signature][hline]Korax, 27 Ağustos 2004 15:58 tarihinde Brook'a demiş ki: Dünya ahiret bacım olsun.. Ayda görürsem affetmem. [spo1=Paticik Halay ekibi] _o_ _o_ _o_ _o_ ..|.....|.....|.....| ./ ./ .../ .../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Wendigo, 18 Ekim 2004 17:08 tarihinde demiş ki: içgüdü.... budur..[signature][hline]Come with me my friend, come and see the end.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 yav bi türkü okuyamda gaza gelem[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... NOW I'm gone... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 oruçlu oruçlu iman damarınız mı kabardı :D Beni inanma ihtiyacı duymuyorum hayvan mıyım? *!kavga çıkartır*[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos| |Lominadze|News|Blog| |Mail|MSN [email protected]|icq:2135528| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Neden sorusunu yeterince sorarsanız, cevabını alamayacak yerlere gelirsiniz. O cevabı alınamayacak yerleri doldurma biçimine "Inanmak" denir. Umur A.[signature][hline]I'd like to try to live my life again. I'd like to see where I was going wrong. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nostabinda Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Etrafındaki yaşam formlarına bakarsan , ve bunlarında yokdan varolduğunu düşünürsen bizim düşünemediğimiz bi ŞEY'in olduğunu görebilirsin.Buda inanc oluşumuna yardımcı olur gibime gelio![signature][hline]..:: Respect ::.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkavian Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Bellow, 18 Ekim 2004 17:05 tarihinde demiş ki: inanmıyanlar insan değil mi :P neyse bence içlerindeki huzuru hissetmek için bir şeylere inanma ihtiyacı hissettikleri için ve korktuklarında veya yanlız kaldıklarında ona düşüncelerini söyleyip rahatlamak için daha da önemlisi inanmnak için :P +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 çağımızın filozofları kendilerini göstermeye başladı :)[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos| |Lominadze|News|Blog| |Mail|MSN [email protected]|icq:2135528| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 deizm yeterince mantikli gelio bana artik neden inanio insanlar bugun buyuk ihtimal metafizik dusuncenin de bulamadigi bi sorunun cvp inin hala mechul olmasi cok buyuk etken ilk hareket nasil olustu big bang e ilk kivilcimi ne werdi bilinmio[signature][hline]Bornozlu Canavar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Şimdi inanç deyince ben olaya dini olarakta bakacağım. Felsefi şekilde ele alalım bu konuyu bir kaç neden olabilir. Önce Dekarta benzeyen bir çıkarım yapalım ( o aynısını ''mükemmellik''le yapmıştı) , daha kitap, vahiy gibi şeyler ortada olmadığı zamanlarda, yani insanların önlerinde bir örnek olmadığı zamanlarda, insanların içinde hala bir tapınma hissi vardı ağaca, kurda, kuşa tapıyorlardı. Öğrenerek almadığımız bu duygu, içimizde doğuştan gelen bir his ise bunu var olan bir tanrının içimize yerleştirdiğini, bu durumda inanç, tapınmak, vicdan gibi mantıkla çözülemeyecek ve nereden geldiğini tam olarak kestiremeyeceğimiz şeyleri içimize ilahi bir varlığın koyduğunu düşünebiliriz. Piskolojik olarak ele alırsak, inanç insan için bir destek noktasıdır. Olmasını istediğimiz şeyleri hayal dünyamızda yaratabiliriz ama bu geçicidir, inanç ise bu hayallere süreklilik katar, sürekli arkasından koştuğumuz, önümüzde bir hedef olarak duran, ve yaşamımıza anlam katan bir şey olarak nitelendirilir. Yaşamdaki dayanağını, olabileceğine inandığın şeylerden alırsın, bazen olaya sağduyu yada mantık girdiği zamanlar bile, sana destek veren bu inancın sorgulama ile yıkılabileceğinden korktuğun için o mantığı ve sağduyuyu bastırır, inancını muhafaza edersin. Dini inanca gelince, konu doğru olup olmadığı değil ama normal inançtan farkı yok, tanrısal adalet, cennet, mükemmellik kavramı, büyük koruyucu gibi şeyler aynen mutlu biten tiyatrolar gibi ölümlü olan bizlere istediğimiz dayanak noktasını ve umudu verecek olan şeylerdir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 18 Ekim 2004 17:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: DeamoN, 18 Ekim 2004 17:52 tarihinde demiş ki: deizm yeterince mantikli gelio bana artik neden inanio insanlar bugun buyuk ihtimal metafizik dusuncenin de bulamadigi bi sorunun cvp inin hala mechul olmasi cok buyuk etken ilk hareket nasil olustu big bang e ilk kivilcimi ne werdi bilinmio +1 Bende Deist'im.[signature][hline]BabacumMostors, 12 Mayıs 2004 21:47 tarihinde demiş ki: herhangi bir şeyin korkusu da insanları bir araya getirir ben bi allahtan kokrkarım o yüzden imamlarla fln samimiyim Paticik Fm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 ben deistim demedim su an icin mantikli gelio dedim hic bis dusunceyi 2 3 ayda benimseyemem dusunuorum sadece bos vaktim oldugunda dusunerek de tam olarak bi sonuca varilsa benden zeki ondna felsefeci kesin yargilara varmsi olurdu bukadar yuzyil boyunca sadece fikir bloklari arasinda dolaniorum[signature][hline]Bornozlu Canavar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Yanlış anladım özür dilerim. Yaklaşık 4 yıldır deizm hakkında sürekli bilgi araştırıyorum. Diğer dinleride tabii ki. Dinleri araştırdığımda ise hep gerçek dışı veya bana mantıksız gelen şeyler var. Edit : imla[signature][hline]BabacumMostors, 12 Mayıs 2004 21:47 tarihinde demiş ki: herhangi bir şeyin korkusu da insanları bir araya getirir ben bi allahtan kokrkarım o yüzden imamlarla fln samimiyim Paticik Fm [Bu mesaj Holyman tarafından 18 Ekim 2004 18:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 yanlız konu sapmaya başladı inanç karşılaştırması ve kıyaslaması yapmayalım lütfen sonra kitlenir, o yüzden olaya olduğu kadar tarafsız yaklaşın.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 ben katoliğim ayrıca dinde mantık aranmaz... .... Rabbin olan Tanrını sorgulama .... bkz:Holy Bible bkz:matthew[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos| |Lominadze|News|Blog| |Mail|MSN [email protected]|icq:2135528| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Insan kendını oldugundan daha huzurlu, oldugundan daha mutlu, oldugundan daha ulu hissetmek; Insan ugruna cabaladıgı seylerı oldugundan daha guclu, oldugundan daha ulvı, oldugundan daha temız, oldugundan daha saf gormek ister. Bana sorasanız sebep budur, bu kotu bırseymıdır? Hayır, sadece ınsanlıktır.[signature][hline]Hangi cüce erkek, hangisi kadın anlamıyorlarmış.... Sanki kendi kadınlarını anlıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: sheref, 18 Ekim 2004 18:13 tarihinde demiş ki: ben katoliğim ayrıca dinde mantık aranmaz... Insandada mantık aranmaz zaten.[signature][hline]Hangi cüce erkek, hangisi kadın anlamıyorlarmış.... Sanki kendi kadınlarını anlıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 insanın mantıklısı makbuldur...[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos| |Lominadze|News|Blog| |Mail|MSN [email protected]|icq:2135528| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Ardeth, 18 Ekim 2004 18:12 tarihinde demiş ki: inanç karşılaştırması ve kıyaslaması yapmayalım lütfen sonra kitlenir, o yüzden olaya olduğu kadar tarafsız yaklaşın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
einsof_totor23 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Aslında bu soru bence biraz havada kalmış. Doğrusu; İnsanlar neye neden inanma ihtiyacı hisseder? Burada inanmadan kasıt Tanrı inancı mı Din inancı mı?bunu bilebilirsek olay daha netleşecek bence? :-D[signature][hline]rüzgara karşı işeyen adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Yo bence gerek yok "neye" koymya oraya sonucta soru ınsanlar neden kabullenır, neden arastırmaya sormaya devam etmektense soru sorup kesıp atarlar.[signature][hline]Hangi cüce erkek, hangisi kadın anlamıyorlarmış.... Sanki kendi kadınlarını anlıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 güvende hissetmek için[signature][hline]i've seen what i was - i know what i'll be i've seen it all - there is no more to see! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar