Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ınsanlar neden ınanma ıhtıyacı duyar?

puzzles

Öne çıkan mesajlar

inanmıyanlar insan değil mi :P neyse bence içlerindeki huzuru hissetmek için bir şeylere inanma ihtiyacı hissettikleri için ve korktuklarında veya yanlız kaldıklarında ona düşüncelerini söyleyip rahatlamak için daha da önemlisi inanmnak için :P[signature][hline]Msn : [email protected]

[spo1=Gandalf Balrog Geyiği Okumak için Tıkla]- yuuu şaaaal naaat paaaaaasss!
- rahat ol canım gitti çocuklar bizbizeyiz...
- yuuu.. ha... hmm... ee naber aslan? dipte değişiklik var mı?
- yok be baba bildiğin gibi... biraz ateş biraz karanlık hiç bi numara yok... karıya kıza hasret kaldık aşşağıda...
- sorma be bize de istarisin dediler sonsuz kudret dediler ama yaş oldu üçbin... ötmüyor artık kuş...[/spo]

Sosyal ağlarda paylaş

6. his
*!Saçmalar*[signature][hline]Korax, 27 Ağustos 2004 15:58 tarihinde Brook'a demiş ki:
Dünya ahiret bacım olsun..
Ayda görürsem affetmem.

[spo1=Paticik Halay ekibi]
_o_ _o_ _o_ _o_
..|.....|.....|.....|
./ ./ .../ .../
Tey,Tey,Teyyy..
Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları..
Powered bY Korax & Pascal.
Pati halay ekibi kurucuları ve başları..
[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

yav bi türkü okuyamda gaza gelem[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... NOW I'm gone...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bellow, 18 Ekim 2004 17:05 tarihinde demiş ki:
inanmıyanlar insan değil mi :P neyse bence içlerindeki huzuru hissetmek için bir şeylere inanma ihtiyacı hissettikleri için ve korktuklarında veya yanlız kaldıklarında ona düşüncelerini söyleyip rahatlamak için daha da önemlisi inanmnak için :P

+1
Sosyal ağlarda paylaş

deizm yeterince mantikli gelio bana artik
neden inanio insanlar bugun
buyuk ihtimal metafizik dusuncenin de bulamadigi bi sorunun cvp inin hala mechul olmasi cok buyuk etken
ilk hareket nasil olustu big bang e ilk kivilcimi ne werdi
bilinmio[signature][hline]Bornozlu Canavar
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi inanç deyince ben olaya dini olarakta bakacağım.

Felsefi şekilde ele alalım bu konuyu bir kaç neden olabilir. Önce Dekarta benzeyen bir çıkarım yapalım ( o aynısını ''mükemmellik''le yapmıştı) , daha kitap, vahiy gibi şeyler ortada olmadığı zamanlarda, yani insanların önlerinde bir örnek olmadığı zamanlarda, insanların içinde hala bir tapınma hissi vardı ağaca, kurda, kuşa tapıyorlardı. Öğrenerek almadığımız bu duygu, içimizde doğuştan gelen bir his ise bunu var olan bir tanrının içimize yerleştirdiğini, bu durumda inanç, tapınmak, vicdan gibi mantıkla çözülemeyecek ve nereden geldiğini tam olarak kestiremeyeceğimiz şeyleri içimize ilahi bir varlığın koyduğunu düşünebiliriz.

Piskolojik olarak ele alırsak, inanç insan için bir destek noktasıdır. Olmasını istediğimiz şeyleri hayal dünyamızda yaratabiliriz ama bu geçicidir, inanç ise bu hayallere süreklilik katar, sürekli arkasından koştuğumuz, önümüzde bir hedef olarak duran, ve yaşamımıza anlam katan bir şey olarak nitelendirilir. Yaşamdaki dayanağını, olabileceğine inandığın şeylerden alırsın, bazen olaya sağduyu yada mantık girdiği zamanlar bile, sana destek veren bu inancın sorgulama ile yıkılabileceğinden korktuğun için o mantığı ve sağduyuyu bastırır, inancını muhafaza edersin. Dini inanca gelince, konu doğru olup olmadığı değil ama normal inançtan farkı yok, tanrısal adalet, cennet, mükemmellik kavramı, büyük koruyucu gibi şeyler aynen mutlu biten tiyatrolar gibi ölümlü olan bizlere istediğimiz dayanak noktasını ve umudu verecek olan şeylerdir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 18 Ekim 2004 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DeamoN, 18 Ekim 2004 17:52 tarihinde demiş ki:
deizm yeterince mantikli gelio bana artik
neden inanio insanlar bugun
buyuk ihtimal metafizik dusuncenin de bulamadigi bi sorunun cvp inin hala mechul olmasi cok buyuk etken
ilk hareket nasil olustu big bang e ilk kivilcimi ne werdi
bilinmio
+1 Bende Deist'im.[signature][hline]BabacumMostors, 12 Mayıs 2004 21:47 tarihinde demiş ki:
herhangi bir şeyin korkusu da insanları bir araya getirir
ben bi allahtan kokrkarım o yüzden imamlarla fln samimiyim

Paticik Fm
Sosyal ağlarda paylaş

ben deistim demedim su an icin mantikli gelio dedim hic bis dusunceyi 2 3 ayda benimseyemem dusunuorum sadece bos vaktim oldugunda
dusunerek de tam olarak bi sonuca varilsa benden zeki ondna felsefeci kesin yargilara varmsi olurdu bukadar yuzyil boyunca
sadece fikir bloklari arasinda dolaniorum[signature][hline]Bornozlu Canavar
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış anladım özür dilerim. Yaklaşık 4 yıldır deizm hakkında sürekli bilgi araştırıyorum. Diğer dinleride tabii ki. Dinleri araştırdığımda ise hep gerçek dışı veya bana mantıksız gelen şeyler var.

Edit : imla[signature][hline]BabacumMostors, 12 Mayıs 2004 21:47 tarihinde demiş ki:
herhangi bir şeyin korkusu da insanları bir araya getirir
ben bi allahtan kokrkarım o yüzden imamlarla fln samimiyim

Paticik Fm

[Bu mesaj Holyman tarafından 18 Ekim 2004 18:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yanlız konu sapmaya başladı inanç karşılaştırması ve kıyaslaması yapmayalım lütfen sonra kitlenir, o yüzden olaya olduğu kadar tarafsız yaklaşın.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Insan kendını oldugundan daha huzurlu, oldugundan daha mutlu, oldugundan daha ulu hissetmek; Insan ugruna cabaladıgı seylerı oldugundan daha guclu, oldugundan daha ulvı, oldugundan daha temız, oldugundan daha saf gormek ister.

Bana sorasanız sebep budur, bu kotu bırseymıdır? Hayır, sadece ınsanlıktır.[signature][hline]Hangi cüce erkek, hangisi kadın anlamıyorlarmış.... Sanki kendi kadınlarını anlıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yo bence gerek yok "neye" koymya oraya sonucta soru ınsanlar neden kabullenır, neden arastırmaya sormaya devam etmektense soru sorup kesıp atarlar.[signature][hline]Hangi cüce erkek, hangisi kadın anlamıyorlarmış.... Sanki kendi kadınlarını anlıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...