Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ısıtıcı sorunu yardım piliz silvuple

Bella

Öne çıkan mesajlar

bella kıbrısta benim de pirizim öyle olmuştu.
direk yandı ama, sadece bir kısmı erimedi. prizden çıkardığımda kömür olduğunu farketmiştim.

tavsiyem ısıtıcıyı orta ayarda tut, birkaç saatten fazla yakma. evden giderken prizden çıkar mutlaka.

ayrıca o aletin fişini değiştirmen gerekiyor, bir de prizi de değiştireceksin. elektrik işleriyle uğraşan bi tanıdığın varsa ona yaptır direk.
Sosyal ağlarda paylaş

Prizin yada fişin bu hale gelmesinin iki ihtimali var:
1. prizin ve fişin anma değerinden fazla akım çeken bir alet takmışsındır, ısınma olmuştur.
2. temassızlık vardır.

Birinci kısmı çözmeniz zor ama normal ev kullanıcısı iseniz ve 2500W gibi bir ısıtıcı ise problem yok

ikinci kısımda temassızlık;
a: prize bağlanan kabloda temassızlık olabilir (tam uçlara bağlanan yerde gevşeklik)
b: cihazın fişine bağlanan kabloda temassızlık olabilir (tam uçlara bağlanan yerde gevşeklik)
c: fişin girdiği ve prizin tutuğu papuçlarda gevşeklik vardır. Bu da genelde b deki arızaya sahip bir aleti kullanmandan kaynaklanır.

prizi ve fiişi yenisi ile değiştirmen gerekli.

Ha sorunun cevabını yazmamışım, çalışırken başında durucaksan takıp kullanabilirsin patlamaz ama aşırı ısınırsa çatırtı çıkarır en kötü ihtimal ile kablo alev alır sigorta atar ateşi söndürmen gerekir, tabi bu en kötü senaryo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...