Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşsiz Üniversite Mezunları


WhiteMocha

Öne çıkan mesajlar

olunabilir de sırf doktora yapiosun die kimse sana danışmanım ol demiyor tabi

yine bi şirkete girmen lazım

doktora yaparken de full time zor

yani genelde doktoranı bitirip biraz piyasa deneyimi kazanıp 50 yaşına gelince yapabileein bişey danışmanlık kendi şirketini açıp vs

veya hoca olup bi yandan danışmanlık yapmak gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işsizlik maaşı var ama belli süre çalışman gerekio onun için.

hep derim, master falan yerine önce çalışısın sonra bakarsınız mastera.
Aynı sektörde iki adamız, aynı okul aynı bölüm mezunu. Arkadaş yarı alman, almanyada master yaptı 4g üzerine, köpek gibi 3g biliyor ( teorik olarak.)

ama girmek istediği işlere giremedi, ben se o master yaparken tecrübe yaptım, ve o şimdi başlıcak olsa altımda çalışacak.

işle okul farklı şeyler.
önce iş sonra master,yönetici olcam diosan PMI sertifikası var ona kasabilirsin bi süre sonra.

ha masterın falan faydası yok mu? bi üstatla mülakat yapıoken sormuştum, master yapmayı düşünüorm yapayımmı demiştim. Adam zaten yüksek bi yerde şu anda ve şey demişti " masterın yükselme konusunda bi faydasını görmedim ben".

tabi iş konusu baya nasip işi, yapacak bişi yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bide şu var, kariyer yolunu çiziyosun bi yerden sonra
30 -35 imde napıo olcam

1- yükselicem kendi şirketimde ( ki özel sektör kaygandır yükselemeyebilirsin, ama kendini az çok tanırsın ) mühendis olarak max hedef cto olmak zaten. Ama kimisi kasmaz o kadar yalakalık, kimisi uğraşamam der. Hedef müdürlük falandır
2- kendi şirketim olacak, sektör müsaitse olur; değilse zor. Az müşterili bi sektörde zor, çok müşterilide olabilcek bi iş.

3- yukardakiler diilse, aman bi köfteci açıcam çekilirmi bu çile dersin.
dönerci örneğine örnektir bu, bende düşünürüm arada. 30 dan sonra başka bişi yapıo olcam die. Evet işimi çok seviorm ama, 30 35 ten sonra ya çok rahat ense bi iş yapıcam bi büfe felan ya da kendimi çok kasıcam.
o yüzden mühendis olup dönerci olmak acı bi kader diil, tercih =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu forumda ne kadar laz müteahhit kılıklı adam varmış şaştım.

Birincisi, dostm kötü bölüm diye birşey yoktur, vardır diyen de tatava. Kötü okul, kötü hoca, kötü öğrenci olabilir fakat kötü bölüm diye birşeyin olması söz konusu değil.
Bana herhangi bir "kötü bölüm" söyleyin ben de size dünyadan o bölümle alakalı çalışıp zengin olan birini söylerim. Yani her işte başarılı olursan yükselebilirsin/başarılı olabilirsin. Bugün milyoner EBE bile var dünyada.
Ha sen iyi hocalarla çalıştım, yeterliyim diyorsan oturup bir sorgula kendini, bundan 20 yıl sonra nerede görmek istiyorum kendimi diye. İstediğin şey para mı, güç mü, yoksa huzur ve insanlığa fayda vb. soyut şeyler mi?
Eğer ikincisiyse akademik düşünebilirsin, birincisiyse, mutlaka yine işe yarar bir mastera gir, özel sektörde çalışacaksan biraz saldıray olman gerekiyor artı özellikle tr'de özel tamamen tanıdıkla çevreyle vs. alakalı, o şekilde düşün ve ona göre hareket et. Ama bence o işlerde mutluluk yok sürekli sinir stresle yaşarsın.
Eğer bir tür memuriyet de beni keser daha huzurlu bir hayatım olur dersen KPSS vs. gir çalış yap burada sızlanacağına harekete geçme vakti.

Yaşın genç birşeyi kaçırdığın yok gl&hf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

baba ilk mesaja baktım sadece. tanıdık vs yoksa iş olayı yaş.

start alırken kimsenin umrunda olmuyor neyi ne kadar iyi bitirdiğin. "yok umrunda oluyor bro!" diyenin de ya arkası çok sağlamdır da haberi yoktur salağın ya da çok düşük bir yüzde içindedir.


onnçin kariyer.net'i falan bırakıp tanıdıklarınıza başvurunuz. kariyet.net gibi siteler "minimum 5sene deneyimli" insanları birbirleri arasında transfer etmek için kurulmuş sitelerdir.

zaten ötekinin adı daha da oturaklı. "yenibiris" yani "şu anda zaten bir işe sahipsin! değilsen de defol, git bi işe gir. sonra üye ol gerzek!"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

0ne said:

ZaugnaKhaldun said:

0ne said:

bide 5k dan baslayan cumartesi pazar tatil olan bi iş arıyosundur sen şimdi,e tabi oldumu hepsi bi arada olsun dimi. sende haklısın o kadar okumuş üniversite bitirmişsin.


sende olamayacak bu ne yazık ki de, böyle işler var; o işlere giren insanlar da var, kıps :)

fyi regards.


aileden yada babadan torpilli olunca oluyo o dediklerin, gerisi tatava


yoo
alakası yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vardir tabi de daha ilk isinde turkiyede o sartlar ile ilk isinizin olmasi baya hayal ya ittirme, torpil olmadan.

1- ya gercekten ozel bir adam olacaksiniz bilgi donanimi acisindan. yurtdisi egitiminiz, projeleriniz olacak. kisaca kendinizi en ust seviyeye cekmeye calisacaksiniz ogrenciliginiz bitene kadar mastiriyla lisansiyla.

2- ya da kpss'ye hayvanlar gibi calisip biraz da amca dayi tanidiginizin destegi ile mulakatlardan siyrilip ust duzey devlet kurumlarinda uzman, mufettis olarak baslayacaksiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3k zaten hali hazırda veriliyor büyükşehirlerde. aşmış yarmış biri olmana da gerek yok. top okulların birniden mezun ol, biraz şanslı, biraz da liderlik vasfın olduğunu gösteren işlere bulaşmış, biraz da sosyal hayatı olan biri 2.5 ortalamayla bile giriliyor bu tür işlere.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...