Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sony Xperia sola (dual-core CPU / quad-core GPU)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
http://st.gsmarena.com/vv/newsimg/12/03/sony-xperia-sola/gsmarena_001.jpg

Xperia sevgim giderek büyüyor. Yazılım, donanım, pil ömrü gibi konularda en iyi Android'ler Xperia'dan geliyor bence. Ara birim olarak en başarılı stock Android'leri sunduğunu söyleyen sırf ben değilim zaten, çok kişi var. Şimdi süper birşey daha çıkarmışlar:

http://www.youtube.com/watch?v=9Q73bHn9xus

Make believe olmuş gerçekten. İşlemcisi epey iyi, ICS'nin GPU rendering'ini rahatça kaldıracak bir GPU da var içinde. Bunun performansa etkisi çok fazla rendering işini işlemci yapmayacağından, kendi arc'ımda GPU force ettiğimde pil ümrünün arttığını da gördüm performansla birlikte. Ekran küçük biraz ama. NFC olması güzel.

İlkbaharda geliyor.

http://www.sonymobile.com/cws/corporate/press/pressreleases/pressreleasedetails/xperiasolaprfinal-20120313

Xperia'nın Android 2.x'ler çok iyi diyorduk ama ICS daha iyi olmuş, kullanıyorum bir süredir, AOSP de denedim, Sony yapmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
İçerden tanıdıklarım var =)

Sony sitesinden işlemciyi, öğren. İşlemcinin sitesinden işlemciyle gelen GPU'yu öğren. GPU'nun sitesinden GPU'nun özelliklerini öğren. Google araması yapmak böyle şeylerde yapman gereken en son şey, doğrudan kaynaya yönel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Direk GPU sayfasından bakınca öyle demiyor: http://www.arm.com/products/multimedia/mali-graphics-hardware/mali-400-mp.php

Gerçi biraz daha okudum, ister bir, ister dört çekirdek olabiliyormuş; nasıl yaparlarsa.

CPU sitesinde nasıl kullandıkaları yazmıyor: http://www.stericsson.com/products/u8500-novathor.jsp High end diyorlar ama.

Başka bir yerde quad-core diye okumuştum ama sanki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wiki de kullanilan cep telefonlarida yaziyor ve sola var orada single core gpu olarak geciyor, hani quad core olsa direk sony sitesinde gozumuze sokarlardi zaten. kac tane quad core gpulu alet varki ? xperia s bile quad degil ki bu alet onun alt kademe versiyonu.

xperia s > xperi p > xperia sola > xperia u

gibi bir guc dengesi var aralarinda ... solanin en buyuk yeniligi ekraninin dokunmadan harekete gecirilebilmesi, konu acmistim onunla ilgili..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...