Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Esenyurt'ta facia: 11 işçi yanarak öldü.

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

İnşaatlar tam bir rezalet. Boğaziçinde kampüsün ortasında yapılan inşaatta, adamlar aşağıdan yukarı malzemeleri çekmek için halatın ucuna el arabası bağlayıp (dört köşeden de değil iki köşeden) malzemeleri onun içine doldurup makara ile çekiyorlardı. çekerken sallanıp sürekli dengesi bozulduğu için de langur lungur yere düşüyodu odunlar, betonlar falan. Kampüsün ortası bu 10 metre ötesinden öğrenciler geçiyo falan.
Sosyal ağlarda paylaş

abi Kuveyt'teyim ben, baya cancanlı bi avm şantiyesindeyim, bütün işçiler hintli, hiç bişeyden anladıkları yok. ama işin başındaki ingilizler öyle bi korkutmuş ki, hata yapmamak için nefesini tut 5dk bekle desen yapacaklar. çünkü sponsorlarına en ufak bi şikayet gelirse banhammer geliyo kafasına ülkeden.

her sabah bi sürü servis otobüs tıka basa hintli getiriyor. bunları bi bölgeden 2-3 apartman kiralayıp yerleştirmişler, bi dairede 10-15 kişi fln kalıyormuş. bazıları da şehrin dışında prefabrikten kamplar kurmuşlar ordan geliyomuş falan. tabii elektrik ya da ısınma diye bi dertleri yok adamın. amele de tr de yeni mühendisin kazandığı kadar kazanıyor. falan da filan amaaan.

off bu saatte bu kadar şeyi niye yazdım bilmiyorum ya neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

http://www.haberturk.com/yasam/haber/723734-esenyurtta-yangin-faciasi

Yok böyle bir şey. Nasıl bir zihniyet bu ya? Ulan istanbul burası.
Milyon dolarlık inşaat yapılıyor işçiler suntadan kulübelerde çadırlarda kalıyor.

kulubelerde kalsa sıkıntı olmazdı naylon olduğu için yanmış çadırlar
Sosyal ağlarda paylaş

En kötü ölüm şekli de yanarak ölmek sanırım . Niye kaçmamışlar yangın çıkınca diye düşündüm ama dumansal bir durum sanırım :/ (Açıklandıysa bilmiyorum daha yeni görüyorum haberi) Çok üzüldüm gerçekten . Ailelerine sabır dilerim,ama sabredilmez böyle bir olaya.
Sosyal ağlarda paylaş

Once zehirlenmislerdir. Benim 2 arkadasim oldu bu sekilde 6-7 sene once, onlar da eglenmek icin bi bahceye boyle baraka falan yapmislardi.

Yanan sadece ceset oluyor boyle durumlarda. Oncesinde karbonmonoksit zehirlenmesinden olmus oluyor zaten.

Suark soylemis, anasini bellerler sirketin simdi. Onlarda sigorta da yoktur kesin. Hem is kazasi hem sigortasiz, boku yedi sirket.
Sosyal ağlarda paylaş

bellenio ya, ha devam edilir inşaata ama hapse falan girer insanlar.
çok fena denetim var, yani bizzat iş güvenliğinde çalışan arkadaşlarım var, sen elinden gelen herşeyi yapsan dahi suçlu bulunuosun.

Mesela anlattım bu durumu, dedi ki
işveren "ama ben onlara izin vermedim iş sahasında uyumaya" diyebilir dedi, o zaman neden denetlemedin diye sorarlar dedi. şirket sahibine kadar uzuyor iş, hakimlerde affetmiyorlar zira.
hapis + para cezası falan filan. Ama o hapsi yattırıolar.

Ha tabi işçiler iş sahası dışında uyuyoduysalar yapıcak bişi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...