Montagnard Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 800k asker konusunda haklısın o ayrı. 1919'da Dünyanın en büyük silahlı gücü Fransa'nın elindeydi. Ama o orduyu 1 gün daha besleyecek gücü yoktu. Mesele o. Gırtlağına kadar borca batmış+aktif nüfusun %10'u ölmüş+sanayisi harap halde+ispanyol gribi ve kıtlık+işgal edilmesi gereken bir Almanya+Doğu Avrupa'da tam bir kaos... Bu ortamda 60k askeri Ortadoğu'ya gönderecek? İmkanı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Dertleri Atatürk'ü her yönüylen tarih sahnesinden silmek amma kin yapmışlar be arkadaş Şimdilerde askeri başarıları da Kazım Karabekir'e mal etmeye başladılar, vay efendim aslında herşeyi Karabekir yaptı falan filan Adama tüm dünya saygı gösteriyor, 100 yılın dahisi diyor, cenazesine hazır olda duracak asker bile yolluyor arkasında yürüyor ama bitek dedelerini ninelerini tecavüzden, gevur çizmesinden kurtardığı gericilere yaranamıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Montagnard said: Ulan Fransa'ya, İngiltere'ye o dönem gücü yeter mi yeni kurulmuş Türkiye'nin? Montagnard said: Ama o orduyu 1 gün daha besleyecek gücü yoktu. Biz bile gariban askeri ekmek, hoşaf iyi kötü besliyorduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Montagnard Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Sahte alıntı yapmayalım lütfen, ilk cümle bana ait değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 en çok şuna takıldım bize ne yaptılar böyle de daha 1 yuzyıl geçmemesine rağmen ortak tarihimiz üzerine bu kadar farklı fikirlerimiz olabiliyor ve bunları köküne kadar savunarak ayrışabiliyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 topu topu 9k türk askerinin öldüğü savaşta 250k, 70k gibi sayılara nereden varıyorsunuz anlamadım? dünya savaşı yaşanmıyor ki? o kadar ordunun çarpıştığı falan yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Montagnard said: 800k asker konusunda haklısın o ayrı. 1919'da Dünyanın en büyük silahlı gücü Fransa'nın elindeydi. Ama o orduyu 1 gün daha besleyecek gücü yoktu. Mesele o. Bunda haklısın. fransız askerleri urfa'yı işgal ettiğinde bu sorun yüzünden çekildiler. adamlar katırları kesmeye başlamışlardı yemek için. resmi tarihe sorsan biz kovduk, "denize döktük" der gerçi. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 ne demeye getiriyorsunuz geri kafalı arkadaslar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Montagnard Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Fistan said: ne demeye getiriyorsunuz geri kafalı arkadaslar? Sadece réalité. Ben bir şey demeye getirmiyorum. Ama okuduğun zaman içinden hoşuna gitmeyen bir sonuca varıyorsun belli ki, o 'réalité'nin dile getirilmesi rahatsız ediyor. İsteyen istediği siyasi kaygıyla istediği siyasi yorumu yapar, istediği kavgayı eder. Ama factlerle kavga etmek biraz zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 sen realite diyince, o realite olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Montagnard Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Fistan said: sen realite diyince, o realite olmuyor Ben demiyorum zaten. Askeri tarih ve biraz mantık yürütme. O rakamlar gerçek değil, gerçek olmaları mümkün de değil. Ayrıca eleştirmiyorum zaten. Bütün ülkelerin resmi tarihleri sayıları saçmalık derecedesinde abartır. Belli bir motivationları var, gayet doğal. Benim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 rakamlarin gercekligi umrumda degil ancak bu rakamlar gercek degil lol cikislarinin altindaki beyin yapisi igrendiriyor acik ve net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Montagnard said: Yok öyle 60k Fransız falan, 100k iyice uçuk. 800bin kişilik orduyu age of empires birimi zannetme. Savaş bitince o kadar askerin terhisini 1 gün bile ertelemenin nasıl muazzam bir servet gerektirdiğini bilmiyor musun? lol realiteye bak. adam orda referanslı sayı verirken senin ki "hacı sen çin seddini yapmak için kaç işçi lazım biliyo musun? kesin uzaylılar yaptı." demek gibi. senin mantığınla zaten yapılan hiç bişey mümkün olamaz. sen bu sonuçlara varıp varıp realite deyip sonra da başkaları kabul etmeyince rahatsız oluyosunuz diyorsun. belli ki birşeyler okumuş etkilenmişsin ki gelip burada yazıyosun. amacın ne bilmiyorum ama kimse atatürkü insan üstü zannetmiyor burada zaten ve tabi ki gerektiğinde diplomasi yapmıştır. ama senin yazdıkların neye hizmet ediyor bir düşün istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Montagnard Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Fistan said: rakamlarin gercekligi umrumda degil ancak bu rakamlar gercek degil lol cikislarinin altindaki beyin yapisi igrendiriyor acik ve net "Gerçek umurumda değil" de ilginçmiş. Neyse.. lol çıkışını da sahibine soracaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 birtürkbinyunanabedel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Montagnard Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 thecure said: ama senin yazdıkların neye hizmet ediyor bir düşün istersen. CIA, MI6, Vatikan...Boş zamanlarımda da masonum, rereörörö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 haha gülmekten öldürdün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 mason iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 rakamlar mantıklı deilmişmiş, gördün mü bulundun mu orda? oturup hesapladın mı? kafadan 2 saniyede yaptığın hesapla mı varıosun bu konuya? neymiş fransa xK askeri besleyemezmiş, geliri ne kadar bilio musun? yoo gideir ne kadar? ondada yoo. havadan laf; maden sayıları döküyorsunuz, bütün sayıları dökün. İşkembe kürradan sallıyonuz afedersiniz. yani dünya savaşı diyoruz, bütün nüfusu askerden sayabilirsin öle bi ortam. bunları da düşünmek lazım @throine selam panpa, güneş balçıkla sıvanmaz bilon mu. ha bu arada senin ki çok sevdiği ülkesine gelmeye korktu heh, lol lerini falan ona sakla istersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 boş konuşanlara cevap vermeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Montagnard Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Suark said: rakamlar mantıklı deilmişmiş, gördün mü bulundun mu orda? oturup hesapladın mı? kafadan 2 saniyede yaptığın hesapla mı varıosun bu konuya? neymiş fransa xK askeri besleyemezmiş, geliri ne kadar bilio musun? yoo gideir ne kadar? ondada yoo. havadan laf; maden sayıları döküyorsunuz, bütün sayıları dökün. İşkembe kürradan sallıyonuz afedersiniz. yani dünya savaşı diyoruz, bütün nüfusu askerden sayabilirsin öle bi ortam. bunları da düşünmek lazım O rakamların gerçek olmadığını biliyorum zaten,(merak eden açar bakar) sadece mümkün de olamayacağını anlatmak için bunları söyledim. Ülkenin gelirini, borcunu, ekonomik durumunu, sanayisini, nüfusunu, asker sayılarını, verdikleri kayıpları vs hepsini okudum yakın zamanda. O dönemde yapılan gizli/açık anlaşmaları, diplomatik yazışmaları da okudum baya. En doğrusunu bildiğimi iddia etmiyorum. (konunun uzmanı prof bile edemez bunu) Ama yukarıda yazan bazı şeyleri yalanlayabilecek kadar veri gördüm. Kurtuluş Savaşı eldeki imkanlar düşünüldüğünde büyük bir askeri+diplomatik başarıdır elbette. (bu benim yorumum) Ama üzerimize yürüyen yedi düvelin yüzbinleri de yoktu. (bu da fact) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 doğrudur, yedi düvelin bütün orduları yoktur, zaten fransanın italyanın falan silahları bırakıp gittiğini felan biliyoruz ( her ne kadar yerel direnişte olsa) ama sımdı sayı koyuyosak ortaya, tam sayı koyalım ya. Bana çok az geliyor mesela 1. dünya savaşında 800k askere sahip olmak. Dünya savaşı sonuçta, şöle bi örnek verim, şu anda atıyorum tr nin 500k askeri varsa, bi dünya savaşı olsa bu kafadan 20-30milyona vurur. Çünkü kaybedecek bişeyinin kalmadığı zamanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 @mantagnard keşke gelip yok öyle ordu falan diye ateşli ateşli yazmasaydın. acaba atatürk sandığımız kadar idealist değilmiydi, büyük devletlerle iyi mi geçindi, tavizler verdi mi... falan yazsaydın. bu savların için de yazılı kaynaklar gösterseydin. biz de kaynaklarla mantık yürütseydik. bakış açımızı geliştirseydik. ama sen ülkeye meclisi getiren adam için, meclisi dağıtıp yenisini getiriyor, büyük ülkeler zaten saldırmadı, ingiltere zaten istemiyordu.... gibi içi boş yorumlar yazmışsın. söylediğin şeylerin sonuç olarak bir etkisi olması lazım günümüze de. bir bağ yakalayabilmeliyiz. mesela lozan zaten normaldi, büyük başarı değildi demişsin. günümüze etkisi ne. mesela boğazlar hala komisyonda mı? çünkü öyle olsaydı neden sonuç ilişkisi kurup demek ki atatürkün yaptıkları gerçekten abartılmış diyebilirdik. ama günümüze bakınca özgürüz, diğer devletlerle eşitiz... atatürkün yaptıkları tutarlı gözüküyor. mantığı, yazdıkları ve yaptıkları hep istisnalar dışında tutarlı. ingiliz dostu olmasının yaptıklarıyla hiçbir bağı yok mesela. varsa onları açıkla ki biz de bilelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Montagnard Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Suark said: doğrudur, yedi düvelin bütün orduları yoktur, zaten fransanın italyanın falan silahları bırakıp gittiğini felan biliyoruz ( her ne kadar yerel direnişte olsa) ama sımdı sayı koyuyosak ortaya, tam sayı koyalım ya. Bana çok az geliyor mesela 1. dünya savaşında 800k askere sahip olmak. Dünya savaşı sonuçta, şöle bi örnek verim, şu anda atıyorum tr nin 500k askeri varsa, bi dünya savaşı olsa bu kafadan 20-30milyona vurur. Çünkü kaybedecek bişeyinin kalmadığı zamanlar. Haklısın böyle düşünmekte çünkü dediğim gibi bütün resmi tarih yazımları askeri sayıları korkunç derecede abartıyor. Bu yüzden 800k yı duyunca sana az gelebiliyor. Ama inan bana ÇOK fazla. Bu arada sayı doğru mu hatırlamıyorum, bakmak lazım, şimdi kasamicam karnım aç=) Ama yakın bir sayı olduğuna eminim. 20-30 milyon şöyle mümkün değil; Çin bile o kadar insanı aynı anda silah altında tutamaz. Ama ne olur? Yıllar süren savaş boyunca dönüşümlü olarak toplamda o kadar insan savaşmış olabilir. Ama aynı anda? I ıh. Not possible. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 el altından ordan burdan buldugun sılahı alır gıdersın abı duzenlı ordu olmak zorunda deıl kı bu taş atarsın olmadı sdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar